Въздух в горивната система
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- silvia71
- Потребител
-
- Кара: E 34 BMW 525 tds touring
Въздух в горивната система
Имам BMW 525 TDS, сутрин пали лесно, но като поседи не иска да запали. Вижда се как има въздух във прозрачната тръбичка от филтъра и чак когато потече нафта колата запалва. Ако някой може да каже от къде влиза въздух или как да се оправи проблема ще съм благодарна.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Re: Въздух в горивната система
здравей,аз имах почти същия проблем и се оказа че сондата в резервоара(по-точно цедката отдолу на помпата)беше се така задрастила,че не можеше да минава гориво(запушваше и колата гаснеше)първо там виж да се изчисти!се от някъде се почва 

- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
колега,от моиа скромен опит по4ни от резервоара,и през циалата горивна система та 4ак до помпата,на всиакаде по тази система има саединениа сас скоби,пристегни вси4ки и ги прегледаи дали са добри а не напукани,сложи си и вазвратен клапан преди горивниа филтар,има ниакаде циала тема по вапроса.успех 

И аз имам такъв проблем на 5-цата!
При мен беше от лек теч от накрайника на прозрачното маркуче на входа на помпата! Поръчах си едно ново от Германия и ми го смениха (нач. на Декември) и досега там не е текло ,но пак ми се събира въздух отнякъде!
П.П:
Колеги възможно ли е да е от горивния филтър нещо ( в смисъл ,ако е от друго място преди него, въздухът не би трябвало да се събира в прозрачната тръбичка или се бъркам
)
При мен беше от лек теч от накрайника на прозрачното маркуче на входа на помпата! Поръчах си едно ново от Германия и ми го смениха (нач. на Декември) и досега там не е текло ,но пак ми се събира въздух отнякъде!

П.П:
Колеги възможно ли е да е от горивния филтър нещо ( в смисъл ,ако е от друго място преди него, въздухът не би трябвало да се събира в прозрачната тръбичка или се бъркам

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
има възвратен клапан вграден в ГНПто който като се поебе и се почват ваще неволи!
А и проверете дали ви работи помпата в резервоара!
BMW Service Team
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
vladimir8505 написа:здравей,аз имах почти същия проблем и се оказа че сондата в резервоара(по-точно цедката отдолу на помпата)беше се така задрастила,че не можеше да минава гориво(запушваше и колата гаснеше)първо там виж да се изчисти!се от някъде се почва
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- silvia71
- Потребител
-
- Кара: E 34 BMW 525 tds touring
цедката в резервоара изглеждаше страшно,беше останала малка дупчица да минава горивото-вече е изчистена ,но проблема остава
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
silvia71 написа:цедката в резервоара изглеждаше страшно,беше останала малка дупчица да минава горивото-вече е изчистена ,но проблема остава
Следва да дадеш малко предварение на помпата високо налягане и ще забравиш за проблема.
Стига да не е натисната на максимум до блока тогава ще трябва да смянаш ангренажни вериги.
Успех.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
На мен като ми течеше ГНП, по-точно гарнитурата, така не искаше да запали като поседи 2-3 дни.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
IAV написа:има възвратен клапан вграден в ГНПто който като се поебе и се почват ваще неволи!

Самият клапан се намира върху плочката на гнп-то и предствлява един щуцер,който извежда излишното гориво в резервоара.често проблема се решава със смяна на дуфтулките и почистване на щуцера.
Все пак е много възможно зашушена цедка и горивен филтър,както са писали колегите.
Ако не е стегнат добре филтъра пак дърпа въздух.

by ''kompleksa''
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
на мен ми правеха проблеми скобичките на маркуча смених ги даже зз по сиг си сложих и един възвратен клапан да не изтърва нафтата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
А как по-точно се разглабя цедката в резервоара!?
Защото аз стигнах до жълтото (ако на всички е такова
) капаче ,в което би трябвало да е цедката ,но ми се опря (да не взема да счупя нешто
)
Защото аз стигнах до жълтото (ако на всички е такова

Значи и аз имах такъв проблем,изчистих всичко и проблема остана,а проблема беше,че просто трябва да се чисти резервоара.Там кадето седи помпата се събира мърсотията,като и дадеш повече газ и става яко засмукване и ето ти пак проблем.
14 мнения
• Страница 1 от 1