Проблем с бензиновата помпа ?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Проблем с бензиновата помпа ?
Колеги пак съм аз с досадните проблеми, ако може да се нарече проблем по принцип не ми е проблем но от време на време се появява и е доста досадно
Цялата история: купувам аз колата и решавам да я засека колко харчи сипвам 20 литра в резервуара + 5 литра в тубичка от минерална вода
както и да е минах 104 км когато колата придърпа(падна мощността) и угасна викам си всичко е нормално, сипвам 5-те литра опитвам да запаля и край на никъде няма гориво в системата, казвам си сигурно е малко бензина и оттичах до близката бензиностанция за още 5 литра сипах ги и пак неще да запали, след 20 минути и обсъждане с вече насабралите се зяпачи около мен решихме да бутаме та да запали, но пак нищо, веднага звъннах на предишния собственик който ми обясни че така си правела като и свърши бензина, ама това на мен няма кой да ми го каже
и че единственият варянт да запали е като подам ток с 2 жици директно на помпата(тази от към багажника с 6 пинов куплунг) та подаваме тока на помпата тя се чува как върти, но незасмуква бензин повъртя малко след което ми писна побутахме още 30-на метра колата и запали, всичкото това се случва в период от 30-40 минути искам да подчертая че когато един път засмуче след това няма никакви проблеми, колата върви без да се затормозява и каквото и да било ... та кажете какво може да е проблема според мен явно неможе да се създаде налягане в резервуара, но от какво може да е :?
Цялата история: купувам аз колата и решавам да я засека колко харчи сипвам 20 литра в резервуара + 5 литра в тубичка от минерална вода

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблем с бензиновата помпа ?

Номер 12 от схемата е възвратна клапа

Мисля че тя прави мизерии, възможни са и други проблеми като например неправилен монтаж на помпа и тн...

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Според мен, ако е от възвратния клапан, то всеки път като загасиш и ще прави мизерии.
Аз мисля, че просто колата прекалено често е оставала без гориво.
Всички видове помпи се скапват като заработят на сухо. Едни по-рано, други по-късно.
Най-доброто решение е:
1. Нова помпа.
2. Винаги минимум 20 л в резервоара.
Компромисен и временен вариант е изпълнение само на т.2
Поздрави,
Д
Аз мисля, че просто колата прекалено често е оставала без гориво.
Всички видове помпи се скапват като заработят на сухо. Едни по-рано, други по-късно.
Най-доброто решение е:
1. Нова помпа.
2. Винаги минимум 20 л в резервоара.
Компромисен и временен вариант е изпълнение само на т.2

Поздрави,
Д

- brankovv
- младши ентусиаст
-
ddddk написа:Аз мисля, че просто колата прекалено често е оставала без гориво.
Поздрави,
Д
май си прав за това, 20-те литра в резервуара не са проблем, а тази възвратна клапа подлежи ли на ремонт или трябва нова ? как да разбера колко струва бензиновата помпа ?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здрасти,
Възвратните клапани обикновено се износват по два начина:
- амортизира се челното уплътнение на клапата;
- износва (изяжда, издълбава, издялква) се оста (стержена) на клапата от продължителното възвратно-постъпателно движение. Като остане без стержен клапата се изчеква на страни.
И в двата случая ремонт няма. Решението е: "заменит с новом".
Относно цената на помпата бих те посъветвал да се свържеш с mitko_n1.
Поздрави,
Д
Възвратните клапани обикновено се износват по два начина:
- амортизира се челното уплътнение на клапата;
- износва (изяжда, издълбава, издялква) се оста (стержена) на клапата от продължителното възвратно-постъпателно движение. Като остане без стержен клапата се изчеква на страни.
И в двата случая ремонт няма. Решението е: "заменит с новом".
Относно цената на помпата бих те посъветвал да се свържеш с mitko_n1.
Поздрави,
Д

- brankovv
- младши ентусиаст
-
то се оказа че нова помпа е около 300 лв. ??? ще си търся втора ръка или ще я мъча тази колкото издеяни докато намеря подходящ донор малко оффтопик въпрос като слагам м50-та на е30 няма да ми се наложи да местя и бензиновата помпа мисълта ми е е30-вата помпа ще се справи с по-големия мотор ?
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Споко не взимаи нова помпа ,а вземи разглоби резервоара и извади твоята помпа, в смисал,извади е от поставката в резервоара.Там има каналче между поставката и помпата през което минава въздух или бензин зависи колко бензин имаш .По точно като се изпразни резервоара и после като сипеш бензин през това каналче се обезвъздошава помпата и се полочава така,че цедката остава във въздушна възглавница,ако това каналче е запушено (междо поставката на помпата и самата помпа).Пиша това защото и аз имах същия проблем ,след като ми свърши бензина и немаше палене,като разглобих резервоара и тъгнах да вадя помпата(имах бензин на нивото на поставката в резервоара)точно в момента на откопчаването ,бензина направо избликна от долу на горе,след лек оглед и малко логика вси4ко си доиде на местото,УСПЕХ ,ДАНО ДА Е ТОЗИ ТВОЯ ПРОБЛЕМ,И ДА СЕ РАЗМИНЕ С НОВА ПОМПА.

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
chiko написа:Споко не взимаи нова помпа ,а вземи разглоби резервоара и извади твоята помпа, в смисал,извади е от поставката в резервоара.Там има каналче между поставката и помпата през което минава въздух или бензин зависи колко бензин имаш .По точно като се изпразни резервоара и после като сипеш бензин през това каналче се обезвъздошава помпата и се полочава така,че цедката остава във въздушна възглавница,ако това каналче е запушено (междо поставката на помпата и самата помпа).Пиша това защото и аз имах същия проблем ,след като ми свърши бензина и немаше палене,като разглобих резервоара и тъгнах да вадя помпата(имах бензин на нивото на поставката в резервоара)точно в момента на откопчаването ,бензина направо избликна от долу на горе,след лек оглед и малко логика вси4ко си доиде на местото,УСПЕХ ,ДАНО ДА Е ТОЗИ ТВОЯ ПРОБЛЕМ,И ДА СЕ РАЗМИНЕ С НОВА ПОМПА.
точно от това е проблема,имал съм го същия,няма и нищо на помпата

- brankovv
- младши ентусиаст
-
Утре след като сглобя стартера (днес си купих нов от _65536_kb_sec_ ) след него е помпата, само да си сверим часовниците, трябва да сваля резервуара за да стигна до помпата или само махам капачето което е в багажника в дясно от резервната гума и от там само развъртам и свалям самата помпа ?
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
brankovv написа:Утре след като сглобя стартера (днес си купих нов от _65536_kb_sec_ ) след него е помпата, само да си сверим часовниците, трябва да сваля резервуара за да стигна до помпата или само махам капачето което е в багажника в дясно от резервната гума и от там само развъртам и свалям самата помпа ?
От капака в багажника се стига до помпата

Не е нужно да се сваля резервоара
Има достъп като свалиш капака в багажника
Не забравяй да откачиш акумулатора
Има достъп като свалиш капака в багажника
Не забравяй да откачиш акумулатора
11 мнения
• Страница 1 от 1