Проблем с тресене на предницата!!!
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с тресене на предницата!!!
Колеги помагайте да открия проблема при моята каляска.
Проблема е следния: при движение със скорос 100-110 км/ч ( при по висока скорост не съм пробвал) и натискане на педала на спирачката умерено леко предницата започва да ми тресе ужасно много. Тресенетето го усещам повече отдясната страна и се появява само при тази скорост и леко натисната спирачка, при по ниска скорост или силно натисната спирачка си намалява скороста без тресене на предницата. Какво е според вас? Помагай те моля!!!
Гумите са ми нови, зимни и балансирани и спирачните накладки са нови на около 20 хил. км. Предницата съм я качвал на стенд преди 5 хил. км. и всичко е в нормите. Къде според вас е проблемът?
Проблема е следния: при движение със скорос 100-110 км/ч ( при по висока скорост не съм пробвал) и натискане на педала на спирачката умерено леко предницата започва да ми тресе ужасно много. Тресенетето го усещам повече отдясната страна и се появява само при тази скорост и леко натисната спирачка, при по ниска скорост или силно натисната спирачка си намалява скороста без тресене на предницата. Какво е според вас? Помагай те моля!!!
Гумите са ми нови, зимни и балансирани и спирачните накладки са нови на около 20 хил. км. Предницата съм я качвал на стенд преди 5 хил. км. и всичко е в нормите. Къде според вас е проблемът?
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Проблем с тресене на предницата!!!
cassper06 написа:Колеги помагайте да открия проблема при моята каляска.
отиди да я проверят,гаранция вече има нещо разбито някаде

и аз имам абсолютно същия проблем,1:1,.преглеждах предницата неодавна в сервиз,затова мисля че крив диск ни е болежката
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
При мен бе същото, но с подробност - при по-висока скорост примерно 160км/ч освен, че започва да тресе при натискане на спирачката... колкото повече я натискам толкова повече започваше да подскача цялата кола, а ако задържех спирачката натисната повече от 3сек. просто можех да забравя за спиране. След поставянето на нови дискове и накладки не един или 2-ма искаха да целуват предното стъкло
От изчетени теми знам, че ако подмяната на предните не помогне, то след подмяна и на задните обикновено проблема се решава. Премери си все пак колко са ти изпилени... моите бяха на минимум (да не кажа под...)

От изчетени теми знам, че ако подмяната на предните не помогне, то след подмяна и на задните обикновено проблема се решава. Премери си все пак колко са ти изпилени... моите бяха на минимум (да не кажа под...)
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
баце при мене беше от дисковете, бяха станали много тънки и като ги смених не тресеше вече 

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мараба колега:
1. Дължиш лицензионни права над термините: каляска, каруца, кочина и подобни
- глобата е студена бира
2. 1 - во: сваляш гумите от всяка джанта и гледаш джантите на баланс машината /читава естествено/, 2 - ро: слагаш гумите и пак ги гледаш.
3. Износени/криви спирачни дискове - съответната замяна с нови = доста кинти
4. Като ме видят, че пристигам в гумаджийницата, слагат табелата затворено след мене
Айде със здраве.
1. Дължиш лицензионни права над термините: каляска, каруца, кочина и подобни

2. 1 - во: сваляш гумите от всяка джанта и гледаш джантите на баланс машината /читава естествено/, 2 - ро: слагаш гумите и пак ги гледаш.
3. Износени/криви спирачни дискове - съответната замяна с нови = доста кинти
4. Като ме видят, че пристигам в гумаджийницата, слагат табелата затворено след мене

Айде със здраве.
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
chiko написа:а тампоните на носачите,виж по от близо

колега в момента имам съштите ядове,на мен ми казаха разбит горен носач/тампон/,може и от сп.дискове да е но се съмнявам,ако е като при мен навий лако волана и натисни с крак колелото назад,ако е разбит 100% ще видиш,а аз ще го карам моя кораб утре да го видят и ще пиша дали се е оправило

Благодаря за съветите и коментарите на всички колеги!!!
Дисковете са ми читави и имат износване не повече от 1-1.5мм и накладките са ми почти нови не ми се вярва да е от крив диск. Тези дни като пътувах усетих че колата ми тресе и при движение без да съм натискал спирачката, което ме навява че имам нчкакви тампони или накрайници които са ми разбити по предницата. Тези дни ще я карам на майстор да я погледнат как е ходовата част. И като имам инфо ще пиша да споделя от какво е било. От мен чао и леко и безаварийно шофиране!!!
Дисковете са ми читави и имат износване не повече от 1-1.5мм и накладките са ми почти нови не ми се вярва да е от крив диск. Тези дни като пътувах усетих че колата ми тресе и при движение без да съм натискал спирачката, което ме навява че имам нчкакви тампони или накрайници които са ми разбити по предницата. Тези дни ще я карам на майстор да я погледнат как е ходовата част. И като имам инфо ще пиша да споделя от какво е било. От мен чао и леко и безаварийно шофиране!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1