Проблем със зареждането
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Re: Проблем със зареждането
saint85 написа:Новия алтернатор е по слаб - 80 ампера, а стария беше 120, но мисля че няма да има проблем, все пак производителя е оставил запас
Радвам се колега че моя алтернатор ти е свършил работаНали с тебе говорихме че може малко да е слаб е явно е добре. Та аз да питам че ми стана интересно - ти беше с ел. стъкла и централно и климатик нали ? Идеята ми е дали наистина 80 ампера са достатъчни
П.С. Все пак е свален от кола със същите екстри само че Е36
Колега, благодаря за алтернатора и за абсолютната коректност от твоя страна

Значи, колата ми е с 4 ел стъкла, климатик, централно и алтернатора се справя без проблем. А и щом е свален от тройка със същите екстри, значи направо супер т.е. няма никакво място за притеснение, все пак завода производител е смятал алтернатора да захранва да кажем: 4-те ел стъкла, движейки се едновременно, климатроника, музика, фарове+халогени, осветлението в купето , аварийни светлини и т.н. и въпреки всички тези консуматори, алтернатора пак да не е натоварен докрай.
Алтернатора който демонтирах - 120 ампера, според мен има голям запас, вероятно включващ възможноста да захранва и други екстри като ел шибидах, телефон и др., а и 120 ампера са около 1450 вата, което е наистина много и аз дори не мога да си представя как бих имал такава консумация в моята кола

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз съм с най-големия - 140А, само че не е като да няма какво да се захранва, подгреви на седалки, преден заден джам, пръскалки, Hi-Fi аудиото, климатроник, шибидах, 4 двойни ел стъкла и тн, така че смятам че си е тотална необходимост.

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Е колега, твоята явно е с всички екстри и в такъв случай наистина си трябва якичък алтернатор. Макар че всичките тези неща ако са задействани, пак не смятам че правят 1700 вата(някъде толкова излиза 140 ампера алтернатор). А и със сигурност и при теб производителя е оставил немалък запас. Всъщност, ако сме наясно с мощноста на всички консуматори в колата, може да сметнем максималната консумация, на мен поне би ми било интересно.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Е колега, твоята явно е с всички екстри и в такъв случай наистина си трябва якичък алтернатор. Макар че всичките тези неща ако са задействани, пак не смятам че правят 1700 вата(някъде толкова излиза 140 ампера алтернатор). А и със сигурност и при теб производителя е оставил немалък запас. Всъщност, ако сме наясно с мощноста на всички консуматори в колата, може да сметнем максималната консумация, на мен поне би ми било интересно.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Shishmanov написа:Е колега, твоята явно е с всички екстри и в такъв случай наистина си трябва якичък алтернатор. Макар че всичките тези неща ако са задействани, пак не смятам че правят 1700 вата(някъде толкова излиза 140 ампера алтернатор). А и със сигурност и при теб производителя е оставил немалък запас. Всъщност, ако сме наясно с мощноста на всички консуматори в колата, може да сметнем максималната консумация, на мен поне би ми било интересно.

онтопик: не знам колко консумира всичко но и акумулатора е възможно най-големия който мога да събера под седалката - 100Аh, и той също си дърпа не малък ток след палене, особено през зимата когато след палене се пуска подгрев на какво ли не + парно на максимална скорост.

Хайде да не си блъскаме главите щом шваба е сложил 140А значи толкова е преценил за добре. Щом е успял да го конструира като автомобил явно е сметнал какви ще са и неговите мощности! Разбирасе че винаги се оставя да има и малко в резерва никой производител на каквото и да било него изцежда на макс
Но ние нали сме си българи та винаги ще се сметнем за поумни и ще му намерим цаката и ще го побългарим
Карай колега здраве да е колкото изкара ако ли не нали имаш вече резерва 

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Засега като го гледам алтернаторчето се справя - на празен ход и при фосриране фаровете светят еднакво, ел стъклата се спускат еднакво бързо на празен ход и про форсиране и т.н. Та явно алтернаторчето не идва слабичко.

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
не забравяйте и абс-а,той черпи най много ток и ако системата е без запас може да станат непредвидени неща при екстремно спиране 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Няма ли кой да ти ремонтира твоя си алтернатор без да те товари много за ремонта ?
- kirililiev
- ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Няма ли кой да ти ремонтира твоя си алтернатор без да те товари много за ремонта ?
има здрави за 30,40лв има ли смисъл от ремонт?на колега мо смениха всичко,четки,релерегулатор,качваха го на някъф стенд алабала,три месеца минаха от тогава и вече се скапа.за ремонт даде 80лв.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
АБС-а засега работи супер, лампата не ми светва. Между другото дори при неработещ АБС колата също спира добре, да не кажа по-добре... поне на сух път
Колкото до алтернатора - аз моя ще си го отремонтирам сам по нататък като имам време. Занимавал съм се с ремонт на алтернатори, така че материята не ми е чужда. Има и къде да го занеса да ми го тестват
Колкото до алтернатора - аз моя ще си го отремонтирам сам по нататък като имам време. Занимавал съм се с ремонт на алтернатори, така че материята не ми е чужда. Има и къде да го занеса да ми го тестват

- kirililiev
- ентусиаст
-
Shishmanov написа:АБС-а засега работи супер, лампата не ми светва. Между другото дори при неработещ АБС колата също спира добре, да не кажа по-добре... поне на сух път
при малка скорост с не дотам добри гуми наистина без абс спира по добре,но това е измамна илюзия провокирана от кофти гуми.при истински гуми като набия спирачка с 80 абс-а траква два пъти и имам чуството че ще изляза през джама

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:Shishmanov написа:АБС-а засега работи супер, лампата не ми светва. Между другото дори при неработещ АБС колата също спира добре, да не кажа по-добре... поне на сух път
при малка скорост с не дотам добри гуми наистина без абс спира по добре,но това е измамна илюзия провокирана от кофти гуми.при истински гуми като набия спирачка с 80 абс-а траква два пъти и имам чуството че ще изляза през джамапри висока скорост без абс тва парче желязо тръгне ли на някаде няма спиране,лично аз съм направил 1000 теста на тоя абс,има доста повече плюсове отколкото минуси.
Щом си правил опити колега, съгласявам се с думите ти. Но все пак моя АБС работи - засега

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2