Въпроси за тампоните на скоростите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Въпроси за тампоните на скоростите

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2010, 11:58

Значи и мойте са си скъсани от край време, само дето напоследък се чуват и звуци вече, което не ме кефи грам.
Питането ми е какви аджеба да сложа при положение че по номер излизат същите като на 750, с което пък ми умря надеждата за по яки тампони.
Един приятел използва тампони от М10 за мотора, и виждам че далаверата е възможна.
Вие какви предложения за алтернативи ще ми дадете, при положение че до тук не съм видял Е32-ка на която да не са скъсани.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Въпроси за тампоните на скоростите

Мнение от Stanchev » 26 Мар 2010, 12:18

идеята на тампона смятам знаеш каква е, няма смисъл да ти обяснявам :mhihi:
та в тоя ред на мисли си слагай каквото ти дават за твоята кола/кутия...
ако не оригинални, то поне лемфьордер или боге (ако се предлагат)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2010, 12:23

Stanchev написа:идеята на тампона смятам знаеш каква е, няма смисъл да ти обяснявам :mhihi:
та в тоя ред на мисли си слагай каквото ти дават за твоята кола/кутия...
ако не оригинални, то поне лемфьордер или боге (ако се предлагат)

То всичко хубаво де ама като виждам че е келяв оригиналния ко прайм?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 26 Мар 2010, 12:29

какво значи келяв? изкарал е някакви 20 години ли ? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2010, 12:31

Stanchev написа:какво значи келяв? изкарал е някакви 20 години ли ? :mhihi:

наблюдението ми не е базирано само на мойта кола... за това казвам че са келяви :angel: :angel: :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 26 Мар 2010, 12:32

нека да помислим малко...
ако тампоните на мотора карат самия мотор да танцува в коша, ще си сменяме тампоните на скоростите доста често ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Мар 2010, 12:56

тампоните в повечето случаи си "тръгват" преждевремено поради течове на масло, я от мотора, я от кутията.

иначе с оригинални тампони, нищо лошо не може да се случи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Мар 2010, 13:56

@2bar написа:тампоните в повечето случаи си "тръгват" преждевремено поради течове на масло, я от мотора, я от кутията.

иначе с оригинални тампони, нищо лошо не може да се случи.

Само дето не знаеш вече какво е оргинално-купувал съм тампон на преден амортсьор от Дару за 200лв. и се скъса след два дни,смениха ми го, но да не ви казвам гумата му каква беше на пипане.Върха беше като се скъса и вторият след една седмица.Спрях да се занимавам с тях-загубено време за покупка и пари за монтаж и купих един втора ръка за 20лв и ми издържа 2години.Наскоро взех от тях ръкохватката на автоматичните скорости-в пликче с много надписи и номера,като я извадих по средата някакъв гаден ръб от отливката,едва го махнах така ,че да не личи много.Абе толкова много истории имам-за 400лв. взех от Вари уж оргинални предни дискове,които се изкривиха сле 10дни-и там разправии ,накрая си взех някакви от Турция за 50$ и ми издържаха 2 години.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Мар 2010, 14:05

сигурно си прав и от оригинално до оригинално явно пак има разлика. макар, че цялата история с частите е малко.....освен самата част, има и монтаж, който ако не се извърши като хората (говоря по принцип) или ако не се погледнат нещата, часта и оригинална да е пак ще се скапе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Мар 2010, 14:34

@2bar написа:сигурно си прав и от оригинално до оригинално явно пак има разлика. макар, че цялата история с частите е малко.....освен самата част, има и монтаж, който ако не се извърши като хората (говоря по принцип) или ако не се погледнат нещата, часта и оригинална да е пак ще се скапе.

Напълно прав си,но случаят с тампоните на предните амортисьори беше друг-още като ги взимах ми направи впечатление ,че гумата им е страшно мека,като гумичка за триене на молив и просто нямаше как да издържи на натоварванията.Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 26 Мар 2010, 15:49

zvetiko написа:...Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема. ;)

ъъъъ от казаното от теб обаче излиза , че е по-добре да взимаме от турския пазар и от илиянци...
не ме разбирай погрешно сега... за съжаление си прав. Истината е, че вече няма от къде да се намери нещо в което да си сигурен... май, май най-чиста работа си е e-Вay.. плащаш си с PayРal и си свиркаш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Мар 2010, 15:57

dj_ennsy_1 написа:
zvetiko написа:...Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема. ;)

ъъъъ от казаното от теб обаче излиза , че е по-добре да взимаме от турския пазар и от илиянци...
не ме разбирай погрешно сега... за съжаление си прав. Истината е, че вече няма от къде да се намери нещо в което да си сигурен... май, май най-чиста работа си е e-Вay.. плащаш си с PayРal и си свиркаш...

Незнам от къде ги вземате но нещата които вземам оригинал а те не са малко до сега грижи няма, личи си от земята до небето :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Turbo
Мечтае да кара: горе посоченото
Детайли за колата: E30 Turbo

Мнение от e30_ » 27 Мар 2010, 11:50

земи нови сменяш и караш стига с тия преправания

Назад към E34