Въпроси за тампоните на скоростите
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Въпроси за тампоните на скоростите
Значи и мойте са си скъсани от край време, само дето напоследък се чуват и звуци вече, което не ме кефи грам.
Питането ми е какви аджеба да сложа при положение че по номер излизат същите като на 750, с което пък ми умря надеждата за по яки тампони.
Един приятел използва тампони от М10 за мотора, и виждам че далаверата е възможна.
Вие какви предложения за алтернативи ще ми дадете, при положение че до тук не съм видял Е32-ка на която да не са скъсани.
Питането ми е какви аджеба да сложа при положение че по номер излизат същите като на 750, с което пък ми умря надеждата за по яки тампони.
Един приятел използва тампони от М10 за мотора, и виждам че далаверата е възможна.
Вие какви предложения за алтернативи ще ми дадете, при положение че до тук не съм видял Е32-ка на която да не са скъсани.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Въпроси за тампоните на скоростите
идеята на тампона смятам знаеш каква е, няма смисъл да ти обяснявам
та в тоя ред на мисли си слагай каквото ти дават за твоята кола/кутия...
ако не оригинални, то поне лемфьордер или боге (ако се предлагат)

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:идеята на тампона смятам знаеш каква е, няма смисъл да ти обяснявам![]()
То всичко хубаво де ама като виждам че е келяв оригиналния ко прайм?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:какво значи келяв? изкарал е някакви 20 години ли ?
наблюдението ми не е базирано само на мойта кола... за това казвам че са келяви

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
нека да помислим малко...
ако тампоните на мотора карат самия мотор да танцува в коша, ще си сменяме тампоните на скоростите доста често
ако тампоните на мотора карат самия мотор да танцува в коша, ще си сменяме тампоните на скоростите доста често

тампоните в повечето случаи си "тръгват" преждевремено поради течове на масло, я от мотора, я от кутията.
иначе с оригинални тампони, нищо лошо не може да се случи.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
@2bar написа:тампоните в повечето случаи си "тръгват" преждевремено поради течове на масло, я от мотора, я от кутията.
Само дето не знаеш вече какво е оргинално-купувал съм тампон на преден амортсьор от Дару за 200лв. и се скъса след два дни,смениха ми го, но да не ви казвам гумата му каква беше на пипане.Върха беше като се скъса и вторият след една седмица.Спрях да се занимавам с тях-загубено време за покупка и пари за монтаж и купих един втора ръка за 20лв и ми издържа 2години.Наскоро взех от тях ръкохватката на автоматичните скорости-в пликче с много надписи и номера,като я извадих по средата някакъв гаден ръб от отливката,едва го махнах така ,че да не личи много.Абе толкова много истории имам-за 400лв. взех от Вари уж оргинални предни дискове,които се изкривиха сле 10дни-и там разправии ,накрая си взех някакви от Турция за 50$ и ми издържаха 2 години.
сигурно си прав и от оригинално до оригинално явно пак има разлика. макар, че цялата история с частите е малко.....освен самата част, има и монтаж, който ако не се извърши като хората (говоря по принцип) или ако не се погледнат нещата, часта и оригинална да е пак ще се скапе.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
@2bar написа:сигурно си прав и от оригинално до оригинално явно пак има разлика. макар, че цялата история с частите е малко.....освен самата част, има и монтаж, който ако не се извърши като хората (говоря по принцип) или ако не се погледнат нещата, часта и оригинална да е пак ще се скапе.
Напълно прав си,но случаят с тампоните на предните амортисьори беше друг-още като ги взимах ми направи впечатление ,че гумата им е страшно мека,като гумичка за триене на молив и просто нямаше как да издържи на натоварванията.Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
zvetiko написа:...Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема.
ъъъъ от казаното от теб обаче излиза , че е по-добре да взимаме от турския пазар и от илиянци...
не ме разбирай погрешно сега... за съжаление си прав. Истината е, че вече няма от къде да се намери нещо в което да си сигурен... май, май най-чиста работа си е e-Вay.. плащаш си с PayРal и си свиркаш...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:zvetiko написа:...Така ,че човек трябва много да внимава какво и от къде взема.
ъъъъ от казаното от теб обаче излиза , че е по-добре да взимаме от турския пазар и от илиянци...
не ме разбирай погрешно сега... за съжаление си прав. Истината е, че вече няма от къде да се намери нещо в което да си сигурен... май, май най-чиста работа си е e-Вay.. плащаш си с PayРal и си свиркаш...
Незнам от къде ги вземате но нещата които вземам оригинал а те не са малко до сега грижи няма, личи си от земята до небето

- e30_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 Turbo
- Мечтае да кара: горе посоченото
- Детайли за колата: E30 Turbo
земи нови сменяш и караш стига с тия преправания
13 мнения
• Страница 1 от 1