е34 525 тдс : От автоматик към ръчни
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: е34 525 тдс : От автоматик към ръчни
Колега да не би да има някой кабел ,който не дава верига
щом след смяната на соленодоида нещата са се оправили ,временно.
Защо не свалиш картера на кутията,за да проследиш всеки кабел до ком-ра и до патерицата.
Друг е въпроса ако ти дава грешка пулс генератор,а не соленодоид.

щом след смяната на соленодоида нещата са се оправили ,временно.
Защо не свалиш картера на кутията,за да проследиш всеки кабел до ком-ра и до патерицата.
Друг е въпроса ако ти дава грешка пулс генератор,а не соленодоид.

by ''kompleksa''
- Super_Lubo
- Потребител
-
- Кара: Е34 525tdsA
- Детайли за колата: Много палава ;)
Кабелите уж са ги гледали , грешката я дава на соленоида за оборотите . Вече твърдо съм решил да слагам ръчни скорости , днес пак бях с колата цял ден и тотално се изнервих , сигорно 10 пъти спирах да гася колата и да я паля за да излезе от авариен режим . За тези които казват че с друг автоматик ще ми излезе по евтино ще кажа че е така до момента в който и другия автоматик не се прецака , втори ден го мисля и го коментирам с приятели и познати и всеки ми казва да слагам ръчни , като се има впредвид че по ми допадат ръчните скорости , и че такива гръжи като автомата не могат да ми създадат си затвърждавам решението да правя тази конверсия . А относно частите , ще си намеря донор и ще ги взема от една кола за да няма проблеми само ме интересува какво трябва да взема , до сега разбрах за следното : стойката за педалите (имам я налична , седи на IX-a ) , съединител (задължително нов трябва да взема) , скоростната кутия (естетсвено) , помпа за съединителя , кардан (евентуално , тука не разбрах трябва ли друг или не ) и скоростния лост , ако съм пропуснал нещо моля някой да го добави .
Поздрави , Любо
Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Маховик също ти трябва от кола с ръчни скорости. Намери си и компютър от такава кола, ако случайно вземе да се ебава твоя защото му липсва автомат да го смениш. По-горе имаше разни линкове на английски разгледай ги и тях. Има промяна в окабеляването за да ти пали колата и да не се бъзика нещо и да търси Р и N. Иначе може да не запали, защото си мисли, че е на D.
Поздрави и виж ако го правиш сам наснимах и опиши хубаво какво и как се сменя да си полезен на др. колеги
Поздрави и виж ако го правиш сам наснимах и опиши хубаво какво и как се сменя да си полезен на др. колеги

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:а плочката къде я забравихте, по спомен и тя има разлика
Последните 3 цифри на ГНП трябва да са същите като на ЕКУ 993, 994, 995.
Всичко по горе е само чуто не дочуто и не давам никаква гаранция за 100% им достоверност.
Поздрави
Иво
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Super_Lubo
- Потребител
-
Имам малко развитие по моя въпрос с конверсията . Говорих с едно приятелче , което работи в сервиз и ми предложи да ми направят колата в техния сервиз , като ми предложи те да намерият всички части и да ги сложат , и за цялата тази процедура ще ми искат около 1300лв , като каза че частите са към 800лв . Тея дни ще почна да си търся части да видя за кви пари ще мога да ги събера и сълно се надявам да са под 800лв
. Ако някой може да помогне с някое донорче да ми пише ЛС , да се разберем нещо .
Поздрави , Любо

Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
500лв. за труд-не са ли малко много.Доколкото знам двигател се сменя за 300-400.На мен ми бяха сваляли скоростите заради протекъл семеринг на двигателя и ми взеха 120лв. при теб има малко повече работа, но чак пък толкова.Да не се окаже по изгодно да додадеш още малко и да вземеш друга кола а тази на части,защото при всички случаи ще изникне още нещо над тази сума ,която са ти определили.
А за 1300лв. автоматика ще го направиш като нов,но щом не си му фен... 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
1300лв ще ти излезне ремонта на автомата. Безмислено е да дадеш толкова пари за ръчни скорости + монтаж 

- Super_Lubo
- Потребител
-
В момента чакам да ми кажат от още 1-2 места колко парички ще ми вземат за труд , пък аз не съм с 2 леви ръце, може аз да пробвам да ги сложа , заедно с 1-2 приятелчета ,който разбират повечко от мен . Също така още не съм проверил колко пари реално ще ми излезнат частите , но това не съм го правил по простата причина че в момента чакам едни парички и чак след като ги взема ще действам .
Поздрави , Любо
Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Zubcho написа:1300лв ще ти излезне ремонта на автомата. Безмислено е да дадеш толкова пари за ръчни скорости + монтаж
Доскоро беше 400лв. комплект за основен ремонт и 400лв. труд и след цялата тая работа кутията вече ще е с гаранция.
- Super_Lubo
- Потребител
-
zvetiko написа:Доскоро беше 400лв. комплект за основен ремонт и 400лв. труд и след цялата тая работа кутията вече ще е с гаранция.
До колкото съм запознат цените на ремонтните комплекти варира между 350лв и 700лв . Някой има ли идея дали кутия от 525i ще стане на тдс-а или има разлика в предавателните числа
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2