ОТКРИТ ОГЪН ВЪРХУ БЛОКА - ТЪЖЕН ПОМЕН

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: ОТКРИТ ОГЪН ВЪРХУ БЛОКА - ТЪЖЕН ПОМЕН

Мнение от kirililiev » 19 Мар 2010, 10:25

zdravo_bucev написа:До колегата Кирил Илиев - някъде четох, че ти предстоеше смяна на коляновия вал на М 50 Б 20 с такъв от М 50 Б 25. Вярно ли е и какви са отзивите ако е така ?

мислил съм го и съм споделял с приятели,но никога не ми е предстояло ;) не помня и някаде да съм писал....ама знам ли,може да използваш с.р.с. взех да се притеснявам вече :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от zdravo_bucev » 19 Мар 2010, 23:07

Ни страхуйся, всичко което не е забранено от закона се явява позволено. :bchug: За коляновия вал на опеченото ми двигателче кво ще кажеш ? И той ли пътува към кофата. Ти ако беше на мое място как щеше да постъпиш ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Мар 2010, 8:50

Колега, положението с материала на коляновия вал е в пъти по-тежко след подобно нагряване, отколкото с материала на цилиндровия блок... аз бих го ползвал единствено за сувенир.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Turbo
Мечтае да кара: горе посоченото
Детайли за колата: E30 Turbo

Мнение от e30_ » 20 Мар 2010, 10:29

колега съжалявам за колата относно блока аз си бях намерил една изгоряла х5 4.8 питах в няколко сервиза дали мога да използвам мотора или квото е останало от него и всички ми казаха не.трябва да се сменят всички гумички гарнитурки пълно разглобяване.... и след всичко това ако се окаже че има някой дефект койт не е бил забеляза последиците няма да са хубави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 20 Мар 2010, 17:43

колега каквато и закалка да има по частите на двигателя то тя е заминала от температурата и нищо не може да се ползва за съжаление, най добрият съвет е ново купе и стария двигател :yes:
късмет в начинанието и мойте съболезнования за стария
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Потребител
Аватар

Мнение от zdravo_bucev » 21 Мар 2010, 0:25

Благодаря на всички колеги които откликнаха. Ще се вслушам в съветите ви. Нали за това пуснах и темата. Дефакто, сега ми трябва едно оборудвано купенце в що годе прилично състояние, за да се върна поне в началото, че към настоящият момент дори и там не се класирам. :dunno: Ако някой има нещо в предвид да драсне на лично. На никого не пожелавам това което се случи на мен и моята кола. Преживяванията и мислите минали през главата ми след случилото се бяха неприятни, но същевремонно и нови за мен. Карат те да погледнеш на нещата по задълбочено и от различни ъгли, но както и да е. Цяла зима се търкалях по снега под количката ми, и непрекъснато ми беше студено. Когато изтечеше светлата част на денонощието идваше тъмнината, а с нея и адският студ. Тресчотките направо залепваха за ръкавиците ми. Е накрая се стоплихме, ама май на колата й дойде прекалено много. :mhihi: Дано да е за добро. Успех на всички, чиито проекти в момента се реализират и един съвет от мен: отваряйте си очите къде и как си паркирате колите и на кого ги оставяте за ремонт.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 21 Мар 2010, 12:00

абе, да сме живи и здрави, колега, пък коли се купуват.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 21 Мар 2010, 14:11

zdravo_bucev написа:Благодаря на всички колеги които откликнаха. Ще се вслушам в съветите ви. Нали за това пуснах и темата. Дефакто, сега ми трябва едно оборудвано купенце в що годе прилично състояние, за да се върна поне в началото, че към настоящият момент дори и там не се класирам. :dunno: Ако някой има нещо в предвид да драсне на лично. На никого не пожелавам това което се случи на мен и моята кола. Преживяванията и мислите минали през главата ми след случилото се бяха неприятни, но същевремонно и нови за мен. Карат те да погледнеш на нещата по задълбочено и от различни ъгли, но както и да е. Цяла зима се търкалях по снега под количката ми, и непрекъснато ми беше студено. Когато изтечеше светлата част на денонощието идваше тъмнината, а с нея и адският студ. Тресчотките направо залепваха за ръкавиците ми. Е накрая се стоплихме, ама май на колата й дойде прекалено много. :mhihi: Дано да е за добро. Успех на всички, чиито проекти в момента се реализират и един съвет от мен: отваряйте си очите къде и как си паркирате колите и на кого ги оставяте за ремонт.

Добре бе а тоя прословут майстор какво ще го правиш? За мен лично тряя мнооооогоооооо да се разправяш с него. Аз ако ми стане това с колата при него,простоооооооооооооо не знам......много гадно колега направо ме заболя сърцето като четох историята.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Потребител
Аватар

Мнение от zdravo_bucev » 22 Мар 2010, 0:32

Не съм ентусиазилан от идята за М 50 Б 20 в Е 34, щото купенцето понатежава, пък тоя двигател много не му се нрави това. Попаднах на едно Е 36 М 40 Б 18 за ремонт на главата, нов внос и хубавато е, че по документи е без номер на мотора, като цената е много изгодна, но се замислям дали изобщо да се хващам на хорото. Преди малко говорих с добър приятел в Австрия, който обеща да ми намери заветното за мен Е 34 с М 50 Б 25 без ванос, и май на тоя вариант ще се спра, не защото ми изглежда най-лесен, а по едни елементарни сметки ще ми излезе и най-евтин спрямо всички други - ще карам кола нов внос, която ще е желаната от мен, а именно Е 34, с мотор М 50 Б 25, който е заводски имунизиран до известна степен срещу налазване от охлюви.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 22 Мар 2010, 12:48

zdravo_bucev написа:Не съм ентусиазилан от идята за М 50 Б 20 в Е 34, щото купенцето понатежава, пък тоя двигател много не му се нрави това. Попаднах на едно Е 36 М 40 Б 18 за ремонт на главата, нов внос и хубавато е, че по документи е без номер на мотора, като цената е много изгодна, но се замислям дали изобщо да се хващам на хорото. Преди малко говорих с добър приятел в Австрия, който обеща да ми намери заветното за мен Е 34 с М 50 Б 25 без ванос, и май на тоя вариант ще се спра, не защото ми изглежда най-лесен, а по едни елементарни сметки ще ми излезе и най-евтин спрямо всички други - ще карам кола нов внос, която ще е желаната от мен, а именно Е 34, с мотор М 50 Б 25, който е заводски имунизиран до известна степен срещу налазване от охлюви.

Не ми отговори на въпроса какво ще го правиш този майстор? Иначе за е36 не си помисляй,за тая кочина!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Потребител
Аватар

Мнение от zdravo_bucev » 24 Мар 2010, 0:28

Относно прословутия майстор ще кажа, че имаме известна уговорка, но изчаквам да приключи разследването по досъдебното производство и едва тогава нещата ще се финализират.

Предишна

Назад към E34