Хлопане в окачването отзад

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: Хлопане в окачването отзад

Мнение от NikiNikolov » 09 Мар 2010, 17:32

Тука всички говорите за т.н. "черешки", всъщност от зад са 2 вида биалетки, обръщате внимание и на макферсон тампона на амортисьора или т.н. ударен, но никой не се запита да не би тампоните на "магарето" - задния мост са читави. Дерзайте колеги.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 09 Мар 2010, 19:17

kirililiev написа:... между другото никога не съм се замислял за какво точно служат тези черешки,някой ако може да ми обясни.

Предават напречните сили между носачите и магарето, другите тампони предават надлъжните и отчсти напречните поради 13-градусовия ъгъл на люлеене на носача.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 09 Мар 2010, 19:58

NikiNikolov написа:Тука всички говорите за т.н. "черешки", всъщност от зад са 2 вида биалетки, обръщате внимание и на макферсон тампона на амортисьора или т.н. ударен, но никой не се запита да не би тампоните на "магарето" - задния мост са читави. Дерзайте колеги.

При мен беше заминал точно тампон на задния мост. Не е скъп, но трудно се сменя.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 10 Мар 2010, 1:02

Postman написа:
kirililiev написа:... между другото никога не съм се замислял за какво точно служат тези черешки,някой ако може да ми обясни.

Предават напречните сили между носачите и магарето, другите тампони предават надлъжните и отчсти напречните поради 13-градусовия ъгъл на люлеене на носача.

мерси за инфото :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Turbo
Мечтае да кара: горе посоченото
Детайли за колата: E30 Turbo

Мнение от e30_ » 18 Мар 2010, 20:46

може да е тампон може да е и амортисиор, и тн. ходи да ти е види некои майстор но не купувай тампона менте изкарва 3 месеца или 10-15 000 км и пак започва да се обажда не много но се чува

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Мар 2010, 11:19

Последната ми смяна на въпросните тампони ментета на ФЕБИ за по 22 лв. и нещо все още не съ мръднали, пък имам малко над 10 000 км. навъртяни с тях, колко са ментета незнам ама още ме возят.

Предишна

Назад към E34