Въпрос за вакуум помпа
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Въпрос за вакуум помпа
Здравейте колеги !
Днес сменях гумички на гнп-то и забелязах ,че от маркуча на вакуум помпата капнаха няколко капки масло.
Как е нормално да бъде ? Съвем сухо ,леко мазно ?
Помпата ремонтира ли се ? Решение ?
Нямам проблеми със спирачки и съединител .
Днес сменях гумички на гнп-то и забелязах ,че от маркуча на вакуум помпата капнаха няколко капки масло.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Re: Въпрос за вакуум помпа
klintan66 написа:Здравейте колеги !
Преди години и аз пуснах тема от тоя род и с течение на времето мога да кажа на 100%-това е напълно нормално.

by ''kompleksa''
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Дайте да подъвчем малко тея помпи ...
Сега вече и масълце се подаде от един датчик дето е на левия калник ...Т.е вакуум помпата изпуска ли, какво ли ?
Може и да си внушавам но педала на съединителя сякаш натиска повече от нормалното да се върне в изходно положение . По принцип като е натиснат усилието да го задържиш долу трябва да е минимално а аз го усещам сякаш съм натиснал пружина .Това освен от притискателя може ли да е от помпите или от сервото ?
Сега вече и масълце се подаде от един датчик дето е на левия калник ...Т.е вакуум помпата изпуска ли, какво ли ?
Може и да си внушавам но педала на съединителя сякаш натиска повече от нормалното да се върне в изходно положение . По принцип като е натиснат усилието да го задържиш долу трябва да е минимално а аз го усещам сякаш съм натиснал пружина .Това освен от притискателя може ли да е от помпите или от сервото ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
klintan66 написа:Дайте да подъвчем малко тея помпи ...
И на мен съединителят ми е доста твърд, въпреки че е нов. Предполагам, че помпите са се износили.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Аз сменях централния маркуч, който тръгва от помпата и стига до вакума на спирачките, паднами от Дару на далавера и го земах след това на сбора моя го подарих на Влерката - Монтанския крал
От моя нищо не тече, капеше и т.н. Имам прекрасен съединител, но незнам тоя вакум на спирачките имали профилактика
гледам в Е39 точели води, твърди им били педалите и т.н. От тоя вакум работи също щората на радиатора и AGR клапана ама май и нещо друго...
При мен ми е малко твърд педала на спирачката, не съм сменял течност и сега като слагам новите спирачки, дискове и накладки и нея ще сменя, принципно как се прави проверка на тези елементи...

При мен ми е малко твърд педала на спирачката, не съм сменял течност и сега като слагам новите спирачки, дискове и накладки и нея ще сменя, принципно как се прави проверка на тези елементи...
Peter Angelov написа:Аз сменях централния маркуч, който тръгва от помпата и стига до вакума на спирачките, паднами от Дару на далавера и го земах след това на сбора моя го подарих на Влерката - Монтанския кралОт моя нищо не тече, капеше и т.н. Имам прекрасен съединител, но незнам тоя вакум на спирачките имали профилактика
гледам в Е39 точели води, твърди им били педалите и т.н. От тоя вакум работи също щората на радиатора и AGR клапана ама май и нещо друго...
Пепи,
тези кръглите свери на тая тръба пускат само в една посока-не връщат.

by ''kompleksa''
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Искаш да кажеш Ванка че работи само в една посока, да видях че там където се включват маркучите за щора и т.н. има и нещо кано филтър и аз незнам какво може би от него зависи.
При мене е ново всичко, значи като сложа М апаратите, дискове и накладки и сменя течността ако нещо не ми харесва да търся проблема в вакума на спирачките, принципно проверих и помпата на спирачките ми е от М5 би трябвало да работи с добър капацитет. А вакум помпата няма ли начин да се види как работи
Ванка пиши на скайпа ти кажа нещо...
При мене е ново всичко, значи като сложа М апаратите, дискове и накладки и сменя течността ако нещо не ми харесва да търся проблема в вакума на спирачките, принципно проверих и помпата на спирачките ми е от М5 би трябвало да работи с добър капацитет. А вакум помпата няма ли начин да се види как работи

- klintan66
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:Кой датчик е пълен с масло?
Хммм аз много не ги разбирам ....
Този дето е на калника пред шофьора . С размери 2х2х2 см и е мазен на снимката ... и под него е капало ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Ти се с двата
при мен е сухо но мисля че трябва си смениш всички маркучи и при мен преди имаше мъничко но отдавна няма...

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Честито !
Качвам се преди малко в колата и изобщо не успях да включа 1 ....На втора чак лоста се огъна докато включа ....
По време на движение едва ,едва мушнах 4-та .
Така,че почвам с феродов диск и долната помпа , даже мисля и притискатлния да сменя . Утре ще се види .
Но ми е много чудно как така внезапно стана магията . До последно днес лоста влизаше като в масло ,с два пръста.
Качвам се преди малко в колата и изобщо не успях да включа 1 ....На втора чак лоста се огъна докато включа ....
По време на движение едва ,едва мушнах 4-та .
Така,че почвам с феродов диск и долната помпа , даже мисля и притискатлния да сменя . Утре ще се види .
Но ми е много чудно как така внезапно стана магията . До последно днес лоста влизаше като в масло ,с два пръста.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Точно така ...
Но не сме сваляли кутията ... остана за по-нататък .

Но не сме сваляли кутията ... остана за по-нататък .
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Да кажа още 2-3 думи .... да съм полезен .
Тъй като не останах съвсем доволен след смяната на долната помпа реших да сменя и горната .Оказа се ,че за нея има ремонтен комплект . Ремонтирахме какво ремонтирахме ... но пак усещането ,че не всичко е наред ме ядеше . Колата си включваше добре но педала ми се струваше напрегнат повече отколкото ми се искаше ...
Викам си - Последен опит ! И днес свалихме скоростите ...Всичко 6 на вид ,дори феродовия диск беше с 0.5мм по-тънък от новия а вече я карам над 100 000км . Странна работа .
Сменихме притискателя и аксиалния лагер ....и всичко заспа . Педала е като перце .Отделя и зацепва по средата на хода ...Дето се казва - кеф голям !
Цени -
- долна помпа 52 лв
- горна ------ 12 лв гумички
- притискателен 120
- лагер ---------- 47
- труд ----------- 70 лв
Тъй като не останах съвсем доволен след смяната на долната помпа реших да сменя и горната .Оказа се ,че за нея има ремонтен комплект . Ремонтирахме какво ремонтирахме ... но пак усещането ,че не всичко е наред ме ядеше . Колата си включваше добре но педала ми се струваше напрегнат повече отколкото ми се искаше ...
Викам си - Последен опит ! И днес свалихме скоростите ...Всичко 6 на вид ,дори феродовия диск беше с 0.5мм по-тънък от новия а вече я карам над 100 000км . Странна работа .
Сменихме притискателя и аксиалния лагер ....и всичко заспа . Педала е като перце .Отделя и зацепва по средата на хода ...Дето се казва - кеф голям !
Цени -
- долна помпа 52 лв
- горна ------ 12 лв гумички
- притискателен 120
- лагер ---------- 47
- труд ----------- 70 лв
- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Много добра цена за труд са ти взели колега.
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
15 мнения
• Страница 1 от 1