Панта на жабката
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Панта на жабката
Здравейте колеги,
Имам малък проблем с жабката на е34 95'Туринг. Амортисьорите са здрави но някъде отзад ляво нещо се е откачило и увисва на страни когато я отворя. Според мен от нея изпадна някаква панта или поне на товая прилича( има нещо като щипка за захващане и от другата страна железен кръг който все едно влиза в нещо така че да може да се върти) не съм сигурен дали е от жабката ама така ми се струва. Сега като се отвори и увисне амортеьора се изхлузва от това на което е нанизан и увисва на ремъка от дясната страна. Въпросната панта не се вижда да има счупено но не знам как се сваля жабката за да го закача. Дайте съвет как да я сваля, че не намерих по темите как се сваля жабката. Иначе като я затворя и си стои както трябва. И АДСКИ МЕ ДРАЗНИ КАТО УВИСНЕ В КРАКАТА.
Имам малък проблем с жабката на е34 95'Туринг. Амортисьорите са здрави но някъде отзад ляво нещо се е откачило и увисва на страни когато я отворя. Според мен от нея изпадна някаква панта или поне на товая прилича( има нещо като щипка за захващане и от другата страна железен кръг който все едно влиза в нещо така че да може да се върти) не съм сигурен дали е от жабката ама така ми се струва. Сега като се отвори и увисне амортеьора се изхлузва от това на което е нанизан и увисва на ремъка от дясната страна. Въпросната панта не се вижда да има счупено но не знам как се сваля жабката за да го закача. Дайте съвет как да я сваля, че не намерих по темите как се сваля жабката. Иначе като я затворя и си стои както трябва. И АДСКИ МЕ ДРАЗНИ КАТО УВИСНЕ В КРАКАТА.
- boricha
- младши ентусиаст
-
Re: Панта на жабката
Колеги, опправих се. Прото някой трябвало да легне под жабката, оттам нататък всико е лесно. Просто щипките се защипват при затворена жабка за да няма луфтове.
Преполагам че, темата може да бъде затрита ако преценят модераторите.
Преполагам че, темата може да бъде затрита ако преценят модераторите.
Какви са тези амортисьори? Аз имам само две "вързанки", да не би да има амортесьорчета за жабка?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
От ляво има амортесьор, който много рядко е слаган. Удоволствието струва 40лв. + едни щипки трябва да си закупиш и става към 50лв. всичко. Виж в реал оем има цяла схема на жабката и какво още е нужно да си закупиш за да имаш и амортесьор. Като го има въпросното нещо жабката се отваря плавно и го няма това друсване при отварянето като е само със сиджимки.
Безмислена екстра според мен. По добре си вземи нови аморт. за преден капак, да видиш ти как подскача като дръпнеш ръчката
Безмислена екстра според мен. По добре си вземи нови аморт. за преден капак, да видиш ти как подскача като дръпнеш ръчката

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- boricha
- младши ентусиаст
-
Точно така е както каза колегата от ляво има амортесьор а от дясно сиджимка. Само че понеже на амортесьора има една зегерка (или не знам как се казва) дето го държи да не се изхлузи я взех от сиджимката и ми се иска да си намеря такава. Ама идея си нямам откъде да си купя таково животно, къде се продават такива неща. А сега като работи амортесьора е много готино отварянето на жабата.
В този ред на мисли четох в няколко теми че имало фенер в жабката ??? къде се намира че огледах но не видях нищо такова
В този ред на мисли четох в няколко теми че имало фенер в жабката ??? къде се намира че огледах но не видях нищо такова
5 мнения
• Страница 1 от 1