Панта на жабката

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

Панта на жабката

Мнение от boricha » 23 Фев 2010, 16:15

Здравейте колеги,

Имам малък проблем с жабката на е34 95'Туринг. Амортисьорите са здрави но някъде отзад ляво нещо се е откачило и увисва на страни когато я отворя. Според мен от нея изпадна някаква панта или поне на товая прилича( има нещо като щипка за захващане и от другата страна железен кръг който все едно влиза в нещо така че да може да се върти) не съм сигурен дали е от жабката ама така ми се струва. Сега като се отвори и увисне амортеьора се изхлузва от това на което е нанизан и увисва на ремъка от дясната страна. Въпросната панта не се вижда да има счупено но не знам как се сваля жабката за да го закача. Дайте съвет как да я сваля, че не намерих по темите как се сваля жабката. Иначе като я затворя и си стои както трябва. И АДСКИ МЕ ДРАЗНИ КАТО УВИСНЕ В КРАКАТА.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Панта на жабката

Мнение от boricha » 23 Фев 2010, 16:48

Колеги, опправих се. Прото някой трябвало да легне под жабката, оттам нататък всико е лесно. Просто щипките се защипват при затворена жабка за да няма луфтове.
Преполагам че, темата може да бъде затрита ако преценят модераторите.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 23 Фев 2010, 17:56

Какви са тези амортисьори? Аз имам само две "вързанки", да не би да има амортесьорчета за жабка?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Фев 2010, 1:07

От ляво има амортесьор, който много рядко е слаган. Удоволствието струва 40лв. + едни щипки трябва да си закупиш и става към 50лв. всичко. Виж в реал оем има цяла схема на жабката и какво още е нужно да си закупиш за да имаш и амортесьор. Като го има въпросното нещо жабката се отваря плавно и го няма това друсване при отварянето като е само със сиджимки.

Безмислена екстра според мен. По добре си вземи нови аморт. за преден капак, да видиш ти как подскача като дръпнеш ръчката :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 25 Фев 2010, 18:06

Точно така е както каза колегата от ляво има амортесьор а от дясно сиджимка. Само че понеже на амортесьора има една зегерка (или не знам как се казва) дето го държи да не се изхлузи я взех от сиджимката и ми се иска да си намеря такава. Ама идея си нямам откъде да си купя таково животно, къде се продават такива неща. А сега като работи амортесьора е много готино отварянето на жабата.

В този ред на мисли четох в няколко теми че имало фенер в жабката ??? къде се намира че огледах но не видях нищо такова
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Назад към E34