Лампата за Airbag-а свети постоянно?
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Лампата за Airbag-а свети постоянно?
Още когато я купих даваше грешка на Bag-a, но след чистене на грешката нещата се оправиха-за около два месеца. Чистене грешката втори път и същия сценарии. Дотук с чистенето, но откъде идва проблема?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Лампата за Airbag-а свети постоянно?
Здрасти, най вероятно е или от волана а също може от пасажерската седалка на нея има също датчик
Ако някой се е качвал на колене върху нея този датчик се прекъсва, разбирасе не само ото това. Така че на тези места търси проблема...

Колега една читава диагностика ще ти покаже в кой AIRBAG е проблема. Триенето на грешката само по себе си не оправя нищо
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
tsb_bg написа:Колега една читава диагностика ще ти покаже в кой AIRBAG е проблема. Триенето на грешката само по себе си не оправя нищо
А поне не видяхте ли коя е грешката като правихте диагностика и я трихте?
И като я видяхте коя е не си ли направихте труда да проверите какво се случва!
BMW Service Team
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
Най-вероятно е датчика. От кой град си? Ако си от Варна, мога да ти препоръчам къде да отидеш, за да я видят.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Може и лентовия кабел на волана да е скъсан бе-при мен така стана и свети постоянно бега
Ти да не караш една тъмно червена седанова 34-ка с текстилно Рекаро

piNky написа:Най-вероятно е датчика. От кой град си? Ако си от Варна, мога да ти препоръчам къде да отидеш, за да я видят.

- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
BENZINO VN написа:Може и лентовия кабел на волана да е скъсан бе-при мен така стана и свети постоянно бега
piNky написа:Най-вероятно е датчика. От кой град си? Ако си от Варна, мога да ти препоръчам къде да отидеш, за да я видят.
От Варна съм, но карам зелен металик с кожено рекаро

Аз съм предишния собственик на колата на колегата dablg. За две години при мен се е случвало 2 пъти да ми светне лампата за бега и то само през студените месеци. Ще Ви кажа какво съм предприемал в тези случай. Първият път когато светна тази лампа бях в Пловдив. Приятел ме изпрати в Bosh Service, на кукленско шосе, оттам тъй като нямаха точната букса за компа ме изпратиха в сервиз Найси Кар, който по това време беше официален сервиз на БМВ в Пловдив, там установиха грешка в пасажерски датчик и грешка акумулатор. Момчето, което ми изчисти грешката ми каза че в повечето случаи когато възникне грешка от слаб акумулатор, датчиците преминават в сервизен режим, поради необходимостта от голям ток за евентуално отваряне на аир бег.
Заредих акумулатора и почти година съм нямал проблем, следващия случай беше във Варна, когато около 3 месеца колата не се караше активно, акумулатора падна и отново светна лампата. Оттам отидох във Варна Карс където ми казаха, че има 2 грешки слаб акумулатор и грешка в шофьорски датчик. След това отново нямах проблеми, малко преди да продам колата на dablg отново ми падна акумулатора и пак светна грешката. Заедно с колегата отидохме в Bosh Service, където изтриха грешките, които бяха слаб акумулатор и грешка пасажерски датчик.
Когато продадох колата акумулатора беше зареден, но е възможно след това отново да е отслабнал. В такъв случай ще му препоръчам първо да замери тока на акумулатора в специализиран сервиз и тогава чак да предприема ремонти на датчици, което според мен няма нужда. За мен мненията на тези майстори имат логика, защото винаги грешката в бега е съпроводена и с грешка за слаб акумулатор.
Заредих акумулатора и почти година съм нямал проблем, следващия случай беше във Варна, когато около 3 месеца колата не се караше активно, акумулатора падна и отново светна лампата. Оттам отидох във Варна Карс където ми казаха, че има 2 грешки слаб акумулатор и грешка в шофьорски датчик. След това отново нямах проблеми, малко преди да продам колата на dablg отново ми падна акумулатора и пак светна грешката. Заедно с колегата отидохме в Bosh Service, където изтриха грешките, които бяха слаб акумулатор и грешка пасажерски датчик.
Когато продадох колата акумулатора беше зареден, но е възможно след това отново да е отслабнал. В такъв случай ще му препоръчам първо да замери тока на акумулатора в специализиран сервиз и тогава чак да предприема ремонти на датчици, което според мен няма нужда. За мен мненията на тези майстори имат логика, защото винаги грешката в бега е съпроводена и с грешка за слаб акумулатор.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
piNky написа:BENZINO VN написа:Може и лентовия кабел на волана да е скъсан бе-при мен така стана и свети постоянно бега
От Варна съм, но карам зелен металик с кожено рекаро
баси не съм те забелязвал

9 мнения
• Страница 1 от 1