Тдс не пали студен
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Тдс не пали студен
Здравейте ,колеги искам да споделя моя проблем ,миналата седмица точно като паднаха температурите под нулата тдс -ми (М41) спря да пали ,помислих че е свещи смених ги ,след това помпа в резервоара изкарах, я почистих я и работи перфектно .След това проверих подгрева на филтъра на нафтата работи не е замръзнала ,но не пали .Ходих заакачиха ми я на компа и ми казаха ,че нямам никви проблеми с електрониката,та колата като е топло пали и върви перфектно ,но студеният старт си остава проблем ,а да не забравя сложих и клапан на нафтата и пак нищо.Та имам въпрос ако някой може да ми каже, когато веригите са разтегнати бутат помпата към главата ,заради топлия старт да пали лесно ,но това не оказва ли съответно влияние на студения да пали по- трудно колата не карана в бг това е първа зима .Предполагам че е от веригите ама искам да съм по - сигурен ,а пък в сервиз не влизам щото ме е страх и си я правя ,последния път ми казаха ,че маслото в антифриза е от главата (1300лева) а се оказа топлообменик за 266лева ,който си го смених аз.Та благодаря предварително на всички.
Re: Тдс не пали студен
пусни заглавието на темата в търсачката
едно и също не ни се пише всеки път

едно и също не ни се пише всеки път

by ''kompleksa''
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Чувал ли си, че дизела има подгревни свещи? Що не ги смениш първо тях и тогава пак да ни напишеш какво се случва.
Ползвай и търсачката.
Ползвай и търсачката.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Zubcho написа:Чувал ли си, че дизела има подгревни свещи? Що не ги смениш първо тях и тогава пак да ни напишеш какво се случва.
Ползвай и търсачката.

Аз скромно мога да кажа че има голяма вероятност да ти е замръзнала нафтата. Във форума Е39 е пълно со подобни проблеми...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Оп извинявам се. Не съм дочел нещо.
Виж релето на свещите и по кабелите до подгревните свещи дали стига ток.
Виж релето на свещите и по кабелите до подгревните свещи дали стига ток.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Още провери ъгъла на помпата. Хваща се на читава диагностика (на живо). Трябва да е около 4 градуса...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Колеги , искам да благодаря на всички ви за вниманието ,оказаха се подгревните свещи дефектни на БОШ(ПЪЛЕН БОКЛУК)
,чисто нови без да са ползвани 3 от 4 вузможни не работят ,сложих едни за проба на ИСКРА и запали веднага след 3 седмици мъки .Та да ви постветвам ,ако някога решите да ползвате свещи на БОШ първо ги проверете с един кабе и акомулатор преди да ги сложите за да не страдате като мен 

7 мнения
• Страница 1 от 1