зацепват ли се ремъците е34/шайба на водната помпа 520и
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
зацепват ли се ремъците е34/шайба на водната помпа 520и
Здравеите колеги.Доста теми има за ремъците,но никаде не видях дали има някакво значение при слагането.Т.е. дали се зацепва някаде по белези и т.н.Колата е 520и 150кс.Питането ми е за ремъка на генератора,които минава и през водната помпа,през хидравликата.И за този на климатика.И има ли някакъв начин да сложа новия ремък без да разхлабвам ролките,например да се опитам да свия аамортисйорчето и така да го нанижа,или нещо такова.Благодаря предварително и ме извинете ако има някаде такава тема неможех да видя.ще съм благодарен ако има да ми пратите линк.
Последна промяна tiulena на 01 Фев 2010, 12:26, променена общо 2 пъти
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: зацепване на ремъците е34
tiulena написа:Здравеите колеги.Доста теми има за ремъците,но никаде не видях дали има някакво значение при слагането.Т.е. дали се зацепва някаде по белези и т.н.Колата е 520и 150кс.Питането ми е за ремъка на генератора,които минава и през водната помпа,през хидравликата.И за този на климатика.И има ли някакъв начин да сложа новия ремък без да разхлабвам ролките,например да се опитам да свия аамортисйорчето и така да го нанижа,или нещо такова.Благодаря предварително и ме извинете ако има някаде такава тема неможех да видя.ще съм благодарен ако има да ми пратите линк.
просто е, не се зацепва нищо, просто се сменя, само запомни как точно върви ремъка, с един обикновен шестограм отхлабваш обтегача (под черната тапа се завира шестограма) и внимавай да не объркаш посоката на завъртане че се чупят.
Успех

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Ако ми позволиш малко да конкретизирам обяснението
- шестограма се поставя в главата на болта, който е под капчката на самата ролка и там се прилага въртящия момент с посока по часовниковата стрелка при климатичния ремък (т.е. затягане на ролката... за другия мисля, че пак бе така, но за по-сигурно като се погледне на място ще се разбере). Не зная какво точно може да се счупи, но определено може да се скъса някой болт, особено ако натягаш грешен болт с яко гидоре
(не ме питай отде знам, но ако трябва питай предварително и обстойно как става, че смяната на ремъка ми излезе солена от неясните (за мен явно) обяснения във форума).
Поздрави!
Иван Иванов.

Поздрави!
Иван Иванов.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
dokie написа:....
Ако пак свършиш същата магария този път имам стойка за тебе

dokie да ти кажа тя и моита малко така като твоита.Аз започнах с смяна на термоста,а сега чакам да ми доставят шайба за водната помпа.Познайте защо,дуржа контра на споменатата шаиба за да развия перката,само дето зада вкарам ключа се наложи да развия три от болчетата които държат шаибата.И познаите кво стана.шаибата са изметна и като се опитах да я наместя се отчупи борда и.Няква пластмаса е като бакелит.Ама викам така и така съм смъкнал всичко да зема да сменя и ремъците.А за поставянето,майстора дето ми сменя виското така го махна и го сложи без да отхлабва никаде само натисна обтяжната ролка и го вкара.И се замислям да змеа да му се обадя да доиде да я събере да не да изпръща и още нещо.На сичкото отгоре тая шаиба я нямало в българия и ся чакам доставка от неиде,предполагам германция 

Re: зацепват ли се ремъците е34
ПОМАГАИТЕ!!! Колеги.Най ново звъня днес в магазина дето тряваше да ми доставят шайбата и ми отвръщат никои не ни е поръчвал тази шаиба.А аз лично ходих и миказаха че една седмица за доставка и ги питах начи понеделник вторник да мина ша е тука и ми казаха,да.Ся почвам да търся по моргите.Помагайте това е шаибата:
http://www.fcpgroton.com/product-exec/p ... +1991-1999
отдоло под снимката има и сериния номер,по които се различават а под него има и моделите на коите е такава.И да питам някои дали нее пробвал от 3та серия същата е диаметър и височина и ширина раликата е че наклона нее така коносовиден а като чашка.
Малко бягам от темата но се надявам да ме извинят модераторите.Да не пускам нова тема ще допълня това отклонение в заглавието.
http://www.fcpgroton.com/product-exec/p ... +1991-1999
отдоло под снимката има и сериния номер,по които се различават а под него има и моделите на коите е такава.И да питам някои дали нее пробвал от 3та серия същата е диаметър и височина и ширина раликата е че наклона нее така коносовиден а като чашка.
Малко бягам от темата но се надявам да ме извинят модераторите.Да не пускам нова тема ще допълня това отклонение в заглавието.
Re: зацепват ли се ремъците е34/шайба на водната помпа 520и
Колеги колата вече е на път УРА
Благодаря за помоща на всички.Смених шайбата но не с точно същия модел ще проверя за номера,ако някои се интересува.Шайбата е същата като размер, но формата и малко по различна и е алуминиева.Заедно с колегата Pesho_1 дстигнахме до извода,че може тази шаиба да нее оригиналната а да е сменена.Благодаря за помоща му както и на всички които се отзоваха.За сега сичко е ок ремъка варви точно и пасна идеално, термостата-заради които почнах сичко вече си бачка нормално.Ако някой има въпроси относно:виско,ремъци,шаиби,термостат да заповяда ще помогна колкото мога.
Благодаря на всичко и умната 

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
от 36 ца ли ползвахте шаиба колега 

samokoveca написа:от 36 ца ли ползвахте шаиба колега
Незнам шайбата я свалихме от мотора незнам на какво е била 520 казаха в моргата а и така изглеждаше

11 мнения
• Страница 1 от 1