Лесно ли се сваля ГНП-то?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Re: Лесно ли се сваля ГНП-то?

Мнение от bera » 31 Яну 2010, 23:09

sandokan написа:Здравейте колеги,та въпроса ми е дали лесно се сваля ГНП-то на Е34,каква е процедурата на самото сваляне(ако може и снимков материал),след смяната на всички видове О-пръстени и гумени уплътнения какво ще следва,че четох някъде за някакви стендове и прочие. :banghead: :banghead: :banghead: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :help: :help: :help:

Колега свалянето е лесно, колко му е, отваряш предния капак, махаш смукателния колектор, отваряш капака на ангренажа, отвиваш тръбопроводите високо налягане, развиваш двете гайки на които се държи, болта отдолу, махаш буксата и помпата е готова паднала,....До тук свършва лесното (развалянето всеки го може),след това я носиш на някой помпаждия да ти ги смени гарнитурките (,че свят ще ти се завие ако я отвориш ти ще изпадат пружини плунжери ,не е за тебе работа). Вземаш я готова центрована слагаш я по обратния ред, Правиш си предварението и готово. Разликата в процедурата не е голяма 90лв ако я закараш на помпаджия да ти смени гарнитурите и да ти я центрова и сам да си я сглобяваш или 150лв на майстор да ти свърши цялата работа ,без да се цапаш и без черно под ноктите и без да ти дращят ръцете, без премазани пръсти и нерви и псувни ,че не можеш да развиеш скапания болт под помпата. Аз лично бих избрал 2-рия вариант ако ми се случи пак. Разликата не е фрапираща. Аз минах през тая процедура сам не е работа трябва ти поне един човек да ти помага.
Колегата presko79 ти дава добра цена.

Аватар

Мнение от sandokan » 01 Фев 2010, 3:10

Колеги на мен ми искат 500 лв за тази процедура и ми се виждат много тея пари,в Перник и няма много читави майстори.Да ти вземем парите пък ти си троши главата.Като преди една година тръгнах да сменям тампон на двигателя,отивам в един сервиз и майстора ми вика:"Гледай са мъжки цялата процедура ще ти струва 430 лв. със тампона и работата,трябвало да ми свали целия двигател :kuku: да смени този тампон успива ме един час за да се хвана" :nono: .Аз се поразрових тук там и го смених за 110лв(тампона) и 10 мин за работа.Та майстори в нашия град дал господ ама не всички ядеме доматите с колците :mhihi: .Та затова си помислих и помпата ако се справя да си я оправя сам,но неискам после да ме боли главата :banghead: и имам неспокойни нощи.Ще търся в Софето некой по читав сервиз и по моя джоб разбира се. :bchug:
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Фев 2010, 19:37

Колегата presko79 ти дава добра цена.
:yes:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 01 Фев 2010, 23:48

sandokan написа:...

Тампоните се сменят относително лесно. (Все още не съм смянял на БМВ, но единия ми е за смяна и скоро ще ми се наложи да я правя тая процедура) Махаш кората отдолу, слагаш една-две тухли под двигателя, на тях слагаш един маслен крик и една дъска над него и вдигаш от страната която е скъсан тампона. Развиваш му гайките и го изкарваш, слагаш новия и пускаш двигателя от крика. Така съм го сменял на пежо, фиат, може на БМВ да има някоя тънкост която не знам. Но едва ли е значително по-трудно.
Успех.

Аватар

Мнение от sandokan » 02 Фев 2010, 0:08

:yes: Това е колега,ама вадене на цял двигател :kuku: :bang: . :bchug:
Последна промяна sandokan на 02 Фев 2010, 0:09, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от sandokan » 02 Фев 2010, 0:08

:yes: Това е колега,ама вадене на цял двигател :kuku: :bang: . :bchug:
Изображение