Загуба на спирачна течност и съединител
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- милен тодоров
- кандидат ентусиаст
-
Загуба на спирачна течност и съединител
Колеги губи ми се спирачна течност и съединителя пада като долея се оправя и след 2 3 дена пак тъка доливам почти по 1 шише масло ходих на 1 канал но никъде не видях да има теч някои имал ми е този проглем.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Загуба на спирачна течност и съединител
милен тодоров написа:Колеги губи ми се спирачна течност и съединителя пада като долея се оправя и след 2 3 дена пак тъка доливам почти по 1 шише масло ходих на 1 канал но никъде не видях да има теч някои имал ми е този проглем.
а масло защо доливаш ?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Горна помпа на съединителя /над педалите/ провери колега и спирачките също, да не стане беля. Поздрави.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
dj_ennsy_1 написа:милен тодоров написа:Колеги губи ми се спирачна течност и съединителя пада като долея се оправя и след 2 3 дена пак тъка доливам почти по 1 шише масло ходих на 1 канал но никъде не видях да има теч някои имал ми е този проглем.
а масло защо доливаш ?
да има

иначе по темата, както Ники каза - провери си спирачките за течове (маркучи, апарати), ако не има 2 помпи съединителя виж ги и 2-те дали те са окей

- милен тодоров
- кандидат ентусиаст
-
мерси за съветите колеги гледах колата за течове но не видях да има тъкива а помпите как да проверя дали са ок
Колега , провери дали ти тече в купето.Ако е там , сваляш помпата на съединителя която ти е над педала.Сменяш ватрешните оплътнения,монтираш,доливаш течност,обезвъздушаваш и ГАЗ.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Свали кората над педалите и ще видиш горната помпа на средния педал
, долната е на скоростната кутия - лягаш отдолу или канал най-добре в тоя студ.

- stefan81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 90 BMW E34
И при мен беше така колега.Чезне спирачна течност,а видими течове няма.Е оказа в последствие долната помпа течеше вътре в кожуха на скоростите и поне при първия оглед не успях да видя че тече спирачна течност от един отдушник на кожуха отпред в най-ниската част.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
милен тодоров написа:мерси за съветите колеги гледах колата за течове но не видях да има тъкива а помпите как да проверя дали са ок
Изкарай на една улица без трафик около теб,или на паркинг!
Докато колата работи и забоди 1-ва,и дръж педала натиснат за около 1-2 мин.! ... Ако има проблем с помпите,колата ще тръгне и без ти да и отпускаш съединителя(в случай че това стане,колата се гаси с контактният ключ,няма да може да натиснеш съединител),ако се окаже това ти препоръчвам да ги смениш и двете,защото рано или късно и другата си отива!
Ако колата си остава намясто,търсиш проблема по спирачната система!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

10 мнения
• Страница 1 от 1