запотено стъкло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: запотено стъкло

Мнение от tisho_ » 29 Ное 2009, 0:04

cobaltt написа: А неможе да загрее бързо защото фланеца на термостата е пукнат и от там се губи охлаждаща течност демек антифриз.

абе не ми се спори ама все ми се струва че ако се губи охлаждаща течност щеше по бързичко да загрява :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 29 Ное 2009, 1:25

Добре де по-малко течност по бързо загряване съгласих се. Обаче остава въпроса зщо когато системата загрее и запотяването се изчиства :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Ное 2009, 11:50

cobaltt написа:... защо когато системата загрее и запотяването се изчиства ...

Влагата (конденза) по стъклата се получава когато има голяма разлика в температурата от двете страни на стъклото (вън и вътре).
Тогава влагата от въздуха вътре в купето кондензира върху студената повърхност на стъклото.
За да се изчисти този конденз е необходимо или стъклото да се нагрее до температура близка до тази в купето или парното да изсуши въздуха в купето, т.е. да намали количеството на влагата която би кондензирала по стъклото. Това точно става когато колата загрее и парното стопли въздуха в купето.

Друг начин бързо да се намали влагата, а от там и конденза е да се пусне за малко климатика. Той завърта въздуха през "драйъра" и го изсушава ...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 30 Ное 2009, 1:18

cobaltt написа:Добре де по-малко течност по бързо загряване съгласих се. Обаче остава въпроса зщо когато системата загрее и запотяването се изчиства :dunno:

Добре де,нали след смяна на термостата проблема ти е бил решен :conf:
защо питаш и се очудваш още :?:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 30 Ное 2009, 1:59

ivan. написа:
cobaltt написа:Добре де по-малко течност по бързо загряване съгласих се. Обаче остава въпроса зщо когато системата загрее и запотяването се изчиства :dunno:

Добре де,нали след смяна на термостата проблема ти е бил решен :conf:
защо питаш и се очудваш още :?:

Защото един казва, че като е по малко по барзо загрява,друг че това няма значение и аз вече зех да се омотвам. по принцип това със загряването че не е загряла а може да изчисти съм съгласен ,защото служебната кола която карам е така студена, топла се изчиства, а на бмв-то ми не е така това ме навежда на мисълта, че може да не съм решил проблема. За да знам със сигурност требе малко да захладнее че да съм 100 % сигурен.
Изображение

Предишна

Назад към E34