Смяна на Bosch Motronic 1.3
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kocaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo
Смяна на Bosch Motronic 1.3
Колеги,моля за някакъв съвет какъв може да е проблема! Проблема е следния смених си компютъра на Е34-ката ,но стария компютър след като го пуснех на Carsoft да го чете ми го разпознаваше/ като hardware и software/

,а новия който сложих след като го пусна да го чете на Carsoft-a ми казва,че "Modul does not respond",тоест че не може да се свърже с новия комп.Възможно ли е проблема да е от това,че стария/тоест оригиналния/ си е за Е34 М20B20 Bosch no. 0 261 200 172,а новия който поставих е пак от М20В20 Bosch no. 0 261 200 172 ,но разликата е,че е от Е30?Какъв друг може да е проблема да не го разчита или аз не правя нещо правилно?

,а новия който сложих след като го пусна да го чете на Carsoft-a ми казва,че "Modul does not respond",тоест че не може да се свърже с новия комп.Възможно ли е проблема да е от това,че стария/тоест оригиналния/ си е за Е34 М20B20 Bosch no. 0 261 200 172,а новия който поставих е пак от М20В20 Bosch no. 0 261 200 172 ,но разликата е,че е от Е30?Какъв друг може да е проблема да не го разчита или аз не правя нещо правилно?
- kocaka
- кандидат ентусиаст
-
Re: Смяна на Bosch Motronic 1.3
Сега обаче стана и още по-зле - върнах си обратно стария/оригиналния/ компютър,който си е с VIN-a на колата и вече и него не го разпознава и няма връзка с него - "Мodul does not respond"

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
съмнява ме и твоя проблем да е такъв, но един колега, от варна мисля беше, имаше същия проблем и в тамушния БМВ Сервиз, Варна карс мяй бяха
му я бяха разчели за една торба пари, и до колкото разбрах проблема е бил в таблото
Сега ще се разровя за темата да видим дали ще ти бъде от полза
Едит: viewtopic.php?f=7&t=169220&start=30
дано ти помогне

Сега ще се разровя за темата да видим дали ще ти бъде от полза

Едит: viewtopic.php?f=7&t=169220&start=30
дано ти помогне

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
На мен ЕКУ-то и дебитомера са ми от Е30, като са сменени по ралично време и няма проблем 

виж като сте ги сменявали може да се е скапало нещо по буксата на мотроника. Друг вариант е някой друг модул да блокира комуникацията до диагностичната букса...
- kocaka
- кандидат ентусиаст
-
То и при мен няма проблем в такъв смисъл,че пали и върви,но проблема е че не го разчита за диагностика,а преди да го сменя го четеше с Carsoft.
- kocaka
- кандидат ентусиаст
-
AcOrP написа:виж като сте ги сменявали може да се е скапало нещо по буксата на мотроника. Друг вариант е някой друг модул да блокира комуникацията до диагностичната букса...
М20 няма никакви други модули освен управлението на двг - motronic 1.3

kocaka написа:AcOrP написа:виж като сте ги сменявали може да се е скапало нещо по буксата на мотроника. Друг вариант е някой друг модул да блокира комуникацията до диагностичната букса...
М20 няма никакви други модули освен управлението на двг - motronic 1.3Единствено както казваш може нещо по буксата да се скапало или някоя жица тръгваща от тая букса
![]()
![]()
ако има климатроник имаш модул на климатроника ако имаш голям борд и него
всички е34/е32 имат ЗКЕ (central body electronics) ел пакет,централно
може да има аларма,айрбег, чек едва ли има но не е невъзможно.
Според мен просто конектора на мотроника се ебава.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
за най-сигурно си проследи кабелите от буксата за диагностика до ЕКУ-то
други варианти няма
други варианти няма

AcOrP написа:.... Друг вариант е някой друг модул да блокира комуникацията до диагностичната букса...
Прав е колегата, колкото е да е странно това се случва и най-често идва от блока на ABS-a или ако колата е закачана на "някакъв" тестер/софтуер
10 мнения
• Страница 1 от 1