Съединител
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Съединител
Е34, 520, М20Б20, 129 кс.
Верно, че по принцип колата си е по-тромава, но напоследък имам усещането, че доста бавно се изнася от кръстовища, по-бавно набира скорост и т.н. Реагира на подаване на газ - оборотите са нормални. Съмнявам се във съединителя.
Та въпроса е: Има ли някакъв начин сам да се уверя, че съединителя е за смяна ?
Благодаря предварително!
Верно, че по принцип колата си е по-тромава, но напоследък имам усещането, че доста бавно се изнася от кръстовища, по-бавно набира скорост и т.н. Реагира на подаване на газ - оборотите са нормални. Съмнявам се във съединителя.
Та въпроса е: Има ли някакъв начин сам да се уверя, че съединителя е за смяна ?
Благодаря предварително!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
навремето руските коли ги проверяваха така: опират предните гуми на висок бордюр, включват на 4-та и с малко газ пускат съединителя. Ако не угасне значи е за смяна. Не знам до колко е правдоподобен този начин на проверка, но не пречи да опиташ.

За съединителя..
..Звучи правдоподобно...Още повече, че в сервиз са ми казвали, че двигателя на БМВ е като тоя на Москвич само че с 6 цилиндъра ..
)
А това "упражнеие" ще го опитам наистина....Иначе съединителя отделя около средата на хода си .

А това "упражнеие" ще го опитам наистина....Иначе съединителя отделя около средата на хода си .
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Абе наистина много си приличат моторите на външен вид
Само дето москвича върви и с 86 бензин 

BMW only!
За съединителя..
Преди малко направих упражнението - на 4-та и на 5-та скорост.
Двигателят изгасна след 2/3 от хода на съединителя.
Усетих и някакъв "удар" около диференциала...нещо като разхлабено каре .
Двигателят изгасна след 2/3 от хода на съединителя.
Усетих и някакъв "удар" около диференциала...нещо като разхлабено каре .
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
навремето руските коли ги проверяваха така: опират предните гуми на висок бордюр, включват на 4-та и с малко газ пускат съединителя. Ако не угасне значи е за смяна. Не знам до колко е правдоподобен този начин на проверка, но не пречи да опиташ.
интересен начин за проверяване на съед....докато бях с М40-ката и оригиналния съед(предполагам) ,колата примерно тръгваше на 3 без газ просто трябва да държиш на полу съед,но съединителя беше доста зле защото ако го пусна след 3000оборота се палеше.....новия (който го взех с М42-ката) ако пускам дори и на първа гасне ,но не боксува.....защо така се получава при мен не знам????
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
На първа и със заминал съединител ще ти гасне
А и дори със заминал съединител ще тръгне, ако достатъчно дълго време я държиш на "полусъединител" и подаваш достатъчно газ. Аз вчера, например, бях на 4-та и с 800-900 оборота с леко натискане на съединителя колата си набра нормално (движех се с около 20-30 км/ч)

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
На първа и със заминал съединител ще ти гасне А и дори със заминал съединител ще тръгне, ако достатъчно дълго време я държиш на "полусъединител" и подаваш достатъчно газ. Аз вчера, например, бях на 4-та и с 800-900 оборота с леко натискане на съединителя колата си набра нормално (движех се с около 20-30 км/ч)
не си прав пред си тръгвах и на първа без грам газ!!!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
10 мнения
• Страница 1 от 1