Закърпване на ауспуха

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Закърпване на ауспуха

Мнение от koko » 04 Май 2005, 8:45

Мисля да я закарам за праглед на ауспуха. Евнтуално може да се наложи някакво "позакърпване" с електрожен. Има ли някакви предпазни мерки, които трябва да се направят, за да не ми се "изпържи" електрониката ?

кандидат ентусиаст
Аватар

ауспух

Мнение от aleko » 04 Май 2005, 12:07

:mhihi:
някои откачат минуса от акумулатора,ама внимавай да не се кодира касетофона ако е с код

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 04 Май 2005, 22:32

Да и аз това за минуса щях да кажа но не мисля че има нещо такова понеже съм сменил 2 гърнета и едно средно досега без предпазни мерки и не е ставало нищичко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Madmax » 05 Май 2005, 1:37

Ако се правят MIG (Телоподаващо) заварки, не е лошо да се закачи за клемите на акумулатора специален инструмент, който се казва Spark Suppressor, с цел да се предпази чувствителна електроника от някой заблуден импулс при палене и гасене на електрическата дъга при заваряването. Аз имам такъв, но за съжаление в момента не съм в БГ в момента. :(

IBIZA Killer
Аватар

Re: ауспух

Мнение от bawareca » 05 Май 2005, 3:09

aleko написа::mhihi:
някои откачат минуса от акумулатора,ама внимавай да не се кодира касетофона ако е с код

Това е най-страшното което може да се направи за електрониката :evil: Самият акумулатор действа като голям кондензатор и поема пиковите стойности на напрежението , т.е. почти като това дето колегата отгоре го е написал :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 05 Май 2005, 23:00

Аз лично не препоръчвам мн мн откачания и качвание на акумулатора понеже поне при мене след това се появяват грешки в компютъра като например лампата за Ейрбега да не гасне и подобни...

Назад към E34