пръскалки на фарове

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

пръскалки на фарове

Мнение от BAWARISCHE » 10 Юни 2009, 19:39

Здравейте,
от цялата с-ма съм събрал всички механични части,имам ги от доста време но въпреки темите,инфото което четох и разговорите с колегата PREDEL не можах да разбера какво е нужно точно за подкарването и.Моля нека някой ,който е запознат с системата да ми обясни какви точно релета,модули и кабели са нужни.Ще се радвам и на снимков материал.
Колата е М50Б20,92г. Знам че се води "ниска" версия но около казанчето имам една или две свободни букси,възможно ли е да имам окабеляване :roll: :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 10 Юни 2009, 20:23

отиваш на

www.gunnar525.de

и там има почти всичко описано. само с немският трябва да си на ти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 10 Юни 2009, 20:43

мда четох го днес,горе долу съм на ти с немския ноо има доста неща които не са ми ясни.Идеята ми е някой от тук който е ровичкал и наясно с тази система да обясни..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 10 Юни 2009, 21:12

Значи, пак повтарям, не съм наясно ;) просто се наложи да се "боря" с пръскалките и тогава разбрах няколко неща:
1. Ел уредбите на всичките автомобили са почти (пак казвам ПОЧТИ) пълна версия на най "накичения" автомобил.
2. Въпреки това, обаче те се различават драстично... до сега неуспях да видя 2 еднакви автомобила... незнам, сигурно не съм виждал достатъчно
3. Аз съм с пръскалки на фаровете и се оказа, че цялата ми система се командва от конфорт модула под задната седалка. Когато поискам пръскане на предния прозорец, конфорт модула преценява дали са пуснати фаровете и "пръска" и тях ако са пуснати, иначе не... релето за фаровете и предния прозорец е доста сложно като изработка, имаше снимка на него тука във форума... моята блокова схема е ном. 1А от схемите за конфорт модули дадени в линковете от важните теми...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 10 Юни 2009, 21:44

Ей баварише, кажи ако искаш събота или неделя да мина да видиме при мене как са свързани и да ги дублираме на твоята кола.
Тъкмо ще видиш и щорите как заспаха направо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 10 Юни 2009, 21:45

да това ясно,аз си намерих реле(едно тъмно червено) от немският форум.но дотук...каде се поставя то и какво трябва да имам като модули още за да я подкарам.Колегата НИК има такива чарколя и ако има някакво инфо за да мога понего да търся липсващите звена...?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 11 Юни 2009, 0:40

това, което съм планувал за моята машина за в бъдеще след намиране на казанчето с двете моторчета, маркуча и пръскачките на бронята:
1. връзвам го заедно с това за предното стъкло и си работят заедно - има логика - чисти стъклото, защо да не чисти фаровете - камиона пред мен е нахвърлял и двете...
2. слагам едно реле, което затваря верига при пуснати фарове (и без това съм с ксенон - 2мин работа без рязане на жици) и така бачка и второто моторче, когато имаме къси (или най-добре габарити - ше бачка и при DRL)
1 или 2 - въпрос на личен избор
колега, колко ти излезе системата като пари (казанче и пръскалките +/- маркучи) - дай ако искаш на ЛС да не пълним тук...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 11 Юни 2009, 21:44

Браво PENIO радвам се за щорите :)
Иначе да ако случаино не работя ще ти звънна едно телче да мина да се виидм ще се трещих на тея снимки дето ми прати ама така и не успях да се справя.Със Стоянчо от доста време намисляме да минем ама се не остава време,та тази събота ако смогна ще ти звънна ;)

Колега dokie обмислял съм го варянта с това връзване ноо все ми се иска да си ги направя както си е оригинално...а до колкото разбрах по електрическата част освен релето което стой отпред имало и някъкъв модул .В немския форум мисля че намерих ама не мисе дава 60 евро за тях да му се невиди.... Все се надявам някой колега ,който е по запознат с тая с-ма(който е човъркал) да ми покаже кое каде и как стой и то именне при М50Б20 (ниска версия) ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 15 Юни 2009, 3:34

:roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 15 Юни 2009, 9:32

Шефе колегата Дуки (дано правилно го превеждам) ти е казал как най-лесно ще стане пръскането на фаровете, без да се налага да купуваш скъпи части + главоболия, как точно да се прекарат нещата.
Знам, че държиш всичко да е както трябва, но ми се струва, че се втеляваш излишно :). Виж мотора смени и ги мани тея пръскалки на фаровете :winky: Само си даваш паретата излишно.

Туряй едно ниско окачване М- Спорт, един 4.0 мотор после един компресор и давай газ уикендите.

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 15 Юни 2009, 12:38

Zubcho написа:Шефе колегата Дуки (дано правилно го превеждам) ти е казал

Няма какво да се превежда ;) : dokie ~ doktora (още не завършил)... иначе Иван Иванов.
Извинявам се за :OT:

Назад към E34