Въпросче за датчици

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Въпросче за датчици

Мнение от momo-1st » 14 Юни 2009, 13:43

Колеги имам един малко ламерски въпрос,ама мне съм напълно сигурен така че по добре да питам вас по знаещите!Така:Колко и най-вече какви датчици има долу под смукателния колектор на блока двигателя(525ТДС),най-вече топлинни ли са и какво управляват понеже бащата със сръчността си сменяйки подгревните свещи е счупил единия с гаечния ключ и сега ме е страх в тея жеги да не грейне кат печица!Да уточня-колата подгрява студена топла не-следователно не е датчика за подгревните свещи,и уреда на таблото ми показва температура-следователно не е и неговия датчик!За улеснение-счупения е почти открая към купето!

П.С. Какво съпротивление трябжа да показва изправен датчик който дава показания за уреда на темп който е на таблото??

Предварително благодаря и успех и безаварийни на вс.колеги!!!
Последна промяна momo-1st на 14 Юни 2009, 14:03, променена общо 1 път
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Юни 2009, 13:55

На смукателния колектор отдолу се намира датчика за температурата на входящия въздух.
Той няма пряко отношение към работната температура на двигателя, но ако е повреден трябва да го смениш, защото оказва влияние на съотношението гориво/въздух

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 14 Юни 2009, 14:01

tsb_bg написа:На смукателния колектор отдолу се намира датчика за температурата на входящия въздух.
Той няма пряко отношение към работната температура на двигателя, но ако е повреден трябва да го смениш, защото оказва влияние на съотношението гориво/въздух

Не аз питам за тези който са под смукателния колектор-жърху блока не на самия колектор-но благодаря все пак!!

Оп моя е грешката-видях че сам го написал така че да се разбира както ти си ме разбрал!Поправих въпроса! :uups: :uups:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Юни 2009, 14:51

След като този за уредите е здрав има един за DDE и един ,който включва втора степен на климатика-виж ги в сайта за части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Юни 2009, 14:59

На главата, под смукателнич колектор са датчиците за температурата на охл. течност в блока. Ако се съмняваш, че са повредени те съветвам да ги смениш веднага

PS

При по-новите модели е 1 двоен датчик (не знам как е при теб), но предназначението е същото

Назад към E34