Някакво чукане при въртене на волана

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Някакво чукане при въртене на волана

Мнение от Vasko » 06 Юни 2009, 19:21

Здравейте колеги,
От няколко дни имам някакво чукане когато врътна последният оборот на волана . Ходовата част е перфектна. Ходих на сервиз и ми погледнаха ремъка който минавал през водната помпа, през хидравликата .Там имало някакво амортисьорче,което служило за обтягане на ремъка при гасене на колата. Доколкото разбрах това амортисьорче заседнало и ремъка бил прекалено много обтегнат и когато врътна последният оборот на волана и тогава се товарило много хидравликата заради обтегнатият ремък . Някой чувал ли е за това амортисьорче и дали наистина от него идва това чукане или нещо ме мотаят?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Юни 2009, 19:41

Mисля че те мотаят... действително има амортисьорче което обтяга ремъка, но мисля че не ти чука от там... свали кората над педалите и затегни голямата гайка, която стяга шлиците.. на самия кормилен прът. 32 мисля, че беше... ако не е от там е възможно да е кормилната кутия...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 06 Юни 2009, 20:46

dj_ennsy_1 написа:Mисля че те мотаят... действително има амортисьорче което обтяга ремъка, но мисля че не ти чука от там... свали кората над педалите и затегни голямата гайка, която стяга шлиците.. на самия кормилен прът. 32 мисля, че беше... ако не е от там е възможно да е кормилната кутия...

А за това амортисьорче, непременно ли трябва да го сменя или може така да се кара и си мисля как по друг начин да разбереш кога ти е заминало това амортисьорче след като няма друг начин освен ако пипнеш ремъка дали е нормално обтегнат или е прекалено стегнат.А колкото до кормилната кутия - аз преди година съм сменял секторна кутия - един приятел ми е намери от някъде защото пак имаше същото чукане и след това изчезна . И сега пак се появи -едно такова метално все едно метал в метал и то е само в последният ход на въртене на кормилото ...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Юни 2009, 22:13

Това амортисьорче опъва ремъка... ако замине ремъка ще е хлабав... чукането мисля че ще излезна отново кутия... когато са шлиците се усеща постоянно още при обиране на луфта на волана... а ти казваш че е само при крайните положения... все пак трябва да се прегледа, така няма как да се каже.

Назад към E34