Проблем с автоматика.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Проблем с автоматика.

Мнение от rottweiler » 29 Май 2009, 22:30

Здравейте колеги. От почти 3 месеца карам е34ка автомат и досега нямаше проблеми, но вчера ск. кутия започна да се държи странно. Първо започна да буксува яко на задна. До такава степен, че дори по леко нагорнище не искаше да тръгва, а само се изрязва. А снощи както я прибирах и ми се наложи да паркирам назад и дадох повечко газ. Чу се някаво прещракване и задната изведнъж се оправи. Нямаше проблем с нея, но днес като я карах проблема се "прехвърлил" от R на 2ра предавка. Значи чакам си я да стопли, тръгвам и когато трябваше да вклучи на 2ра се едно се блокират колелата и започва да спира. Все едно да буташ кола на скорост по надолнище. И като намали достатъчно си вклучва 1ва и няма грижи. Естествено спрях я веднага и реших да се консултирам с вас. Възможно ли е да е от маслото, защото като я гледах на канала отзад скоросната беше омаслена? Евентуално ако се смени дали би се оправило? Или да се готвя за най-лошото? Това ми е 1вата кола автоматик и меко казано съм мн бос на тая тема.Ще се радвам на отговори или съвети от ваша страна.
ПС: кутията е 5степенна с 3те режима. нз точно как и беше означението. 1992г е излязал от завода колата.
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Май 2009, 22:38

щом е омаслила веднага марш в сервиза за да провериш какво е нивото на маслото, дали е изтекло, смяна на масло и семеринги съответно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 30 Май 2009, 1:38

може някоя ламела да е заминала, кофтито, че в сервизите за автоматици цакат по 1000 лева само за монтаж, демонтаж и разглабяне, частите отделно. Успех!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 30 Май 2009, 13:13

_65536_kb_sec_ написа:щом е омаслила веднага марш в сервиза за да провериш какво е нивото на маслото, дали е изтекло, смяна на масло и семеринги съответно.

както каза колегата марш бързо в сервиза !

А другия моменте как така каращ автоматик и си видял , че има теч и не си го отстранил веднага?!?!?
Първата ми работа като взеха автоматика който карам в момента (бившата кола на bmwfena) беше да и проверя нивото на маслото защото нещо не ми се връзваше и резулатата-прав бях още 700 грама масло долях в автоматика и нещата се промениха коренно, слава богу няма течове!
Но ти сега първо отиваш в сервиза моментално да долееш малсо -процедурата се извършва на заграл мотор на запален двигател на равно на позиция "Р" или "N" !
Пробваш какво е положението дали се е оправила или не и ако не е лошо или друга кутия или ремонт -ти си решаваш!
А ако земе та се оправи (в което се съмнявам) си ударил джакпот отиваш за семеринг и сменяш маслото!

Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 01 Юни 2009, 18:21

Благодаря за отговорите, колеги. Дано найстина да е от маслото. И понеже съм доста бос на тая тема, бихте ли ми дали малко повече инфо за този семеринг?
Проблема обаче е, че в момента колата е с мен в Габрово. И понеже не съм от Гб ще помоля ако тук има колеги, които са, да ме консултират за сервиз. Ще пиша и в темата за сбирките в Гб.
Дано да е малкия дявол.

Назад към E34