Треперене на волана...
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Треперене на волана...
Сложих си нови джанти - пак 15ки с старите си ми летни гуми - минах реглаж на предница, баланс на гуми и подобните им там процедури и всичко трябваше да си е ок...
...да ама не. Днес ми се наложи за сефте да карам по-бързичко с новите джанти и забелязах на магистралата че над 120 когато карам волана ми започва да трепери яко (все едно караш жигула с 160) - ей така изведнъж се появява мн гадна постоянна вибрация...а като ускорявах за проба над 150-160 да не говорим за какво друсане ставаше въпрос - хванах артрит!
пс: предните джанти са с малки фланци от по 0.4см
от какво може да е след като всичко уж е проверено?
мерси предварително!
...да ама не. Днес ми се наложи за сефте да карам по-бързичко с новите джанти и забелязах на магистралата че над 120 когато карам волана ми започва да трепери яко (все едно караш жигула с 160) - ей така изведнъж се появява мн гадна постоянна вибрация...а като ускорявах за проба над 150-160 да не говорим за какво друсане ставаше въпрос - хванах артрит!
пс: предните джанти са с малки фланци от по 0.4см
от какво може да е след като всичко уж е проверено?
мерси предварително!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
криви гуми не добър баланс та в тоия ред на мисли земи си провери и предницата и тампоните на амортесиорите и 4 те
просто савет
просто савет

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Средния отвор на джантата може да е по-голям от диаметъра на
главината.Ако е така са нужни центриращи втулки.
главината.Ако е така са нужни центриращи втулки.
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Покарай малко и нарави нов баланс, и ще са Ок!
Ако са читави разбира се, не трябва да ти създават ядове, на мен ми се случва двапъти при смяна на зимни с летни, да правя втори баланс заради вибрации във волана!
После всичко заспива!
Ако са читави разбира се, не трябва да ти създават ядове, на мен ми се случва двапъти при смяна на зимни с летни, да правя втори баланс заради вибрации във волана!
После всичко заспива!

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Имах съшия проблем, но при мен от 120-150км/ч трепереше (дори при спиране, въобразих си че съм изкривил дисковете). Изправих джантите, направих ги на нула грама (голи джанти)
напаснах джантите с гумите, с няколко грама за баланс заспаха и вече го намам този проблем.
К
легата добре те посъветва по-горе
смени си гумаджиите.... пък и ти беше ли там когато ти балансираха гумите?

К

Да, бях там по време на всички баланси - сложиха лепящи тежести на джантите от вътрешната страна - едни като лентични са при което след това абсолютно всичко излезе ОК на компютъра...
Не искам сега да казвам кои са гумаджиите да не им направя лоша реклама но по принцип се водят от най-добрите в Плд и не са случайни хора. От 3 години си ходя само при тях и не е имало проблем. А и не мисля че е нещо от ходовата част понеже допреди 1 седмица с старите джанти всичко си беше 6.
Мисля си че е нещо от реглажа на предницата понеже ми тегли леко и наляво.
Не искам сега да казвам кои са гумаджиите да не им направя лоша реклама но по принцип се водят от най-добрите в Плд и не са случайни хора. От 3 години си ходя само при тях и не е имало проблем. А и не мисля че е нещо от ходовата част понеже допреди 1 седмица с старите джанти всичко си беше 6.
Мисля си че е нещо от реглажа на предницата понеже ми тегли леко и наляво.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Metallium написа:Да, бях там по време на всички баланси - сложиха лепящи тежести на джантите..... след това абсолютно всичко излезе ОК на компютъра...
.......Мисля си че е нещо от реглажа на предницата понеже ми тегли леко и наляво.
Аз бях дотук!
Пиши като откриеш причината.
Успех!

Последна промяна ICE на 28 Мар 2005, 18:40, променена общо 1 път
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: Треперене на волана...
Metallium написа:...
пс: предните джанти са с малки фланци от по 0.4см...
1. Джантата се балансира заедно с фланеца.
2. Има едни пластмасови втулки дето центрират джантата към главината(фланеца). Ако ги няма ефекта е същия.
3. Фланецът се центрира към главината, но пасването става при изработката, а не с втулка подобно на джантата.
Погледни тук и дано да съм бил полезен.

12 мнения
• Страница 1 от 1