BMW BAVARIA C Busines RDS
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
BMW BAVARIA C Busines RDS
Извинявам се предварително,ако темата ми не е за тука,ама в кар аудио нещо няма никакви отговори. Та въпроса ми относно този касетофон е дали някой може да ми каже дали е възможно да изкарам сигнал за усилвател от него и ако е възможно-как да стане? Благодаря ви предварително!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Значи на мене ми се въртеше из главата нещо от сорта да взема два чинча и да ги вържа към сигнала на задните колони и там да включа сигнала за към усилвателя ама не съм сигурен дали ще стане,щото нали тоя сигнал минава през стъпало и тогава към колоните.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Няма такива филми като "не кой знае какво" ! Ако ще и 2 вата да е - вече не става за усилвател.
Не става директно от колоните.
Колега, не ти трябва да базикаш из него. Прави се една елементарна схемка с 2 съпротивления и един кондензатор и вече си имаш Low Level сигнал за стъпалцето. Можеш да ги направиш на печатна платка и да си сложиш и женските RCA. От там вече - културна работа - с кабелче RCA-RCA към стъпалото! Доста коли със по-стари плейъри съм направил така и всичко е 6!
Струва стотинки - буквално!
Успех!
PS:
И за да не съм голословен, ти скицирах на бързо в Paint... Обърни внимание на "минуса" от плеъра!

Не става директно от колоните.
Колега, не ти трябва да базикаш из него. Прави се една елементарна схемка с 2 съпротивления и един кондензатор и вече си имаш Low Level сигнал за стъпалцето. Можеш да ги направиш на печатна платка и да си сложиш и женските RCA. От там вече - културна работа - с кабелче RCA-RCA към стъпалото! Доста коли със по-стари плейъри съм направил така и всичко е 6!

Успех!
PS:
И за да не съм голословен, ти скицирах на бързо в Paint... Обърни внимание на "минуса" от плеъра!

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
@2bar написа:т.е. този делител го закачаш вместо говорителя на изхода?
Не вместо, а където е свързан и говорителя. ( вслучай че говорителите ще си ги захранва плеара, а стъпалото допълнителен буфер за ниските честоти)
@2bar написа:...ако е така, къде остава HI-FI ? по - добре да се отвори касетофона и да се вземе сигнал преди крайният усилвател - няма да е толкова изкривен.
Зависи какво целиш... ако на стъпалото ще свързваш нискочестотен говорител, няма и да усетиш никаква разлика, а дори и цялата лента да минава през него, не мисля че ще ти е голям проблем. Първо най-големите изкривявания в една система идват именно от озвучителните тела и 2-ро в автомобила има доста други шумове... И все пак - нека колегата го пробва и после да каже.
Разбира се, варианта с изкарването на сигнал още преди крайното стъпало е най-добрия, но не всеки има нужните умения и познания, а и си отнема доста повече време. Докато горепосочения вариант отнема няколко минутки, 1лв. и почти никакви познания по електоника

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Това същото дето ти го обесни dj-а се продава в магазин и струва 5-6лв готово
сигнала от колоните го превръща в по слаб (линен) за усилвател 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-