BMW BAVARIA C Busines RDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

BMW BAVARIA C Busines RDS

Мнение от Barovski » 17 Апр 2009, 21:12

Извинявам се предварително,ако темата ми не е за тука,ама в кар аудио нещо няма никакви отговори. Та въпроса ми относно този касетофон е дали някой може да ми каже дали е възможно да изкарам сигнал за усилвател от него и ако е възможно-как да стане? Благодаря ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Апр 2009, 22:24

той по принцип сигнала си е някакъв не кой знае какво така че и за усилвател ще стане мисля
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 17 Апр 2009, 22:38

Значи на мене ми се въртеше из главата нещо от сорта да взема два чинча и да ги вържа към сигнала на задните колони и там да включа сигнала за към усилвателя ама не съм сигурен дали ще стане,щото нали тоя сигнал минава през стъпало и тогава към колоните.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Апр 2009, 22:43

Няма такива филми като "не кой знае какво" ! Ако ще и 2 вата да е - вече не става за усилвател.
Не става директно от колоните.
Колега, не ти трябва да базикаш из него. Прави се една елементарна схемка с 2 съпротивления и един кондензатор и вече си имаш Low Level сигнал за стъпалцето. Можеш да ги направиш на печатна платка и да си сложиш и женските RCA. От там вече - културна работа - с кабелче RCA-RCA към стъпалото! Доста коли със по-стари плейъри съм направил така и всичко е 6! :) Струва стотинки - буквално!
Успех!

PS:
И за да не съм голословен, ти скицирах на бързо в Paint... Обърни внимание на "минуса" от плеъра!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Апр 2009, 23:48

т.е. този делител го закачаш вместо говорителя на изхода?

ако е така, къде остава HI-FI ? по - добре да се отвори касетофона и да се вземе сигнал преди крайният усилвател - няма да е толкова изкривен.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Апр 2009, 0:34

@2bar написа:т.е. този делител го закачаш вместо говорителя на изхода?

Не вместо, а където е свързан и говорителя. ( вслучай че говорителите ще си ги захранва плеара, а стъпалото допълнителен буфер за ниските честоти)

@2bar написа:...ако е така, къде остава HI-FI ? по - добре да се отвори касетофона и да се вземе сигнал преди крайният усилвател - няма да е толкова изкривен.

Зависи какво целиш... ако на стъпалото ще свързваш нискочестотен говорител, няма и да усетиш никаква разлика, а дори и цялата лента да минава през него, не мисля че ще ти е голям проблем. Първо най-големите изкривявания в една система идват именно от озвучителните тела и 2-ро в автомобила има доста други шумове... И все пак - нека колегата го пробва и после да каже.
Разбира се, варианта с изкарването на сигнал още преди крайното стъпало е най-добрия, но не всеки има нужните умения и познания, а и си отнема доста повече време. Докато горепосочения вариант отнема няколко минутки, 1лв. и почти никакви познания по електоника ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 18 Апр 2009, 3:05

Това същото дето ти го обесни dj-а се продава в магазин и струва 5-6лв готово ;) сигнала от колоните го превръща в по слаб (линен) за усилвател ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 18 Апр 2009, 9:29

dj_ennsy_1 много ти благодаря за инфото. Тези дни ще пробвам и ще кажа за резултата.

Назад към E34