Смяна на кодинг плъг на таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Смяна на кодинг плъг на таблото

Мнение от AceMF » 14 Апр 2009, 21:26

Колеги, бих искал да разбера мненията ви по въпроса за поредното неработещо табло - спряха да работят всички уреди, използващи стрелки, докато броячът за пробега и всички светлинни показания на долния ред работят. Смених трите кондензатора според описаното от колегата The Boss в една от важните теми, таблото е от по-новите - без батерии, положителен резултат нямаше, освен че извадих едно тракащо парче крушка изпод диплея. Прочетох доста теми за повредени точно по този начин табла на Е34, следващата ми възможност да го оправя явно е да сменя кодинг плъга. Нов е 270лв., като доколкото разбрах има възможност да се прекодира старият, но нямам представа къде и кой може да го направи, а и не съм особено вещ в електрониката. Другият аспект на прекодирането е, че явно е с ограничен ресурс, т.е. проблемът може да се появи отново, а не може да се прави прекодиране безброй пъти.
Та въпросът ми е - налага ли се да купувам нов кодинг плъг, без гаранция че таблото ще се оправи, или да търся проблема другаде?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Апр 2009, 22:24

Доколкото знам това се сменя кокато ти спре отчитането на километрите, но явно проблема е друг при теб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

.........

Мнение от _FIRMATA_ » 15 Апр 2009, 0:27

Колега, не можеш ли да намериш кодинг плъг от друго табло, и да пробваш дали ще има ефект? Аз сменях цялото табло и си взех "кодинга" на мойто си и нямам още проблеми!
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 16 Апр 2009, 13:45

Какъв беше конкретно твоя проблем, който си решил с друго табло, но със стария плъг?

Назад към E34