Смъкване на картер
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Смъкване на картер
Колеги тея дни ми престои да си смъкна картера на колата за да го разпробия и да му направя отвор за маслото от турбината. Та питанката ми е лесно ли се смъква или ще ям курката
Някакви тънкости ако има споделяйте че колата е в гаража и няма как да я нося до сервиз и трябва сам са го смъкна

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
защо не пуснеш маслените магистрали от кутията на масления филтър
там мисля че има предвидено място за връзване на радиатор за маслото.
Поне при мен съм го виждал този вариант.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ами не е лесно... аз и затова си карам с олят картер... трябва да разкачиш скоростната кутия, да отвиеш тампоните на мотора, да го повдигнеш и тогава чак започваш да сваляш картера... играчка си е.
Нямаше ли как да го измислят по-лесно бе да му се невиди...

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Не ме разбра колега. Аз маслото ще го взема от датчика там не е проблем. Имам в предвид че след турбото трябва да се отича в картера и там за целта се разпробива._65536_kb_sec_ написа:защо не пуснеш маслените магистрали от кутията на масления филтър
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
dj_ennsy_1 написа:Ами не е лесно... аз и затова си карам с олят картер... трябва да разкачиш скоростната кутия, да отвиеш тампоните на мотора, да го повдигнеш и тогава чак започваш да сваляш картера... играчка си е.Нямаше ли как да го измислят по-лесно бе да му се невиди...
За да не дадеш фира на първия камък за това е така

- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
А бе ви луди ли сте да раскачаш кутия .... отвиваш 3-те болтчета дет минават през кутията и държат картера,в самата кутия има изрязани 2 каналчета или квото му се казва,като погледнеж през тях, се виждат 2 болта които също държат картера, точно зад маховика се пада но има място да влезне ключ и да се развият без проблем,отвиваш помпата на хидравликата от стойката, повдига се мотора, от там развиваш болтовете на картера, махаш сондата на помпата, и от там с малко чалъм, махаш картера, кутия не се раскача и някви такижа глупости
ако имаш канал и лебетка, за час-час и половина би трябвало да си свалиш картера
ако имаш канал и лебетка, за час-час и половина би трябвало да си свалиш картера
7 мнения
• Страница 1 от 1