Малко моторче
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Малко моторче
Колеги,има ли някой от вас представа кога работи и за какво служи моторчето закрепено на задната страна на панела с врътките за парното ? За подсещане - малката решетчица между врътката за вентилатора и дясната страна на купето.
Благодаря предварително
Георги Пенчев
Благодаря предварително

Георги Пенчев
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Всмуква въздух от купето и го тласка към един температурен датчик. Работи от подаване на контакт до ... 2 минути след изваждане на ключовете - поне при мен е така - с климатроник съм.
Niky Georgiev
- Penchev
- Сватбаря
-
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
И аз се дзверих и го чаках кат идиот да спре.........не съм само аз индианец начи 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- bonbonev
- кандидат ентусиаст
-
ъъъъ...
Аз може ли да се информирам? - На мен не ми върти вентилатора като изключа колата, ама без да е сложен ключа има нещо под таблото дето рандом си жужи от време на време
- това нормално ли е??
И клапите (мисля) пукат и щракат от време на време....
П.С. и аз май се водя с климатроник...

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
Re: ъъъъ...
bonbonev написа:Аз може ли да се информирам? - На мен не ми върти вентилатора като изключа колата, ама без да е сложен ключа има нещо под таблото дето рандом си жужи от време на време- това нормално ли е??
дам напълно след като махнеш клю4а се затварят клапите и мотор4етата звънкат така 4е спокоино си4ко е наред

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Niky Georgiev написа:Всмуква въздух от купето и го тласка към един температурен датчик. Работи от подаване на контакт до ... 2 минути след изваждане на ключовете - поне при мен е така - с климатроник съм.
А в обратния вариант?
Когато отворя колата и седна в нея (но без да я паля) пак се чува този звук. Така ли трябва да е?

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
ICE написа:Niky Georgiev написа:Всмуква въздух от купето и го тласка към един температурен датчик. Работи от подаване на контакт до ... 2 минути след изваждане на ключовете - поне при мен е така - с климатроник съм.
А в обратния вариант?
Когато отворя колата и седна в нея (но без да я паля) пак се чува този звук. Така ли трябва да е?
Честно казано не съм се заслушвал скоро, но съм останал с убеждение, че чак след контакт започва да се върти. Иначе при отваряне на колата ми светкат разните копчета (за стъклата и шибидаха), без да съм сложил ключа на таблото а те също така остават светещи и поне минута след заключване. Сещам се още нещо... горе-долу толкова време са активни и ел.стъклата и шибидаха след като си махнал ключа от таблото - нещо което доста коли произведени 2005 г. не могат да предложат.
Niky Georgiev
- Penchev
- Сватбаря
-
Значи нито на мен нито на Сашо (Plague),като отворим вратата (шофьорската) не ни светкат копчетата за стъкла ?
Интересни работи се случват по колите ни ...
ICE,как така като влезеш в колата без да въртиш контактния ключ ти върти моторчето ?
Георги Пенчев

ICE,как така като влезеш в колата без да въртиш контактния ключ ти върти моторчето ?
Георги Пенчев
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Penchev написа:Значи нито на мен нито на Сашо (Plague),като отворим вратата (шофьорската) не ни светкат копчетата за стъкла ?Интересни работи се случват по колите ни ...
Георги Пенчев
Явно контакта на вратата чрез който работи осветлението на колата задейства това моторче.. то дърпа въздух.. тряя му да види колко е топло/студено в колата..

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
ICE все пак е с Е39 е може при него да го има този момент с отварянето на клапите... при БМВ местата от където се смуче въздух за парното/климатроника се контролират с клапи който се въртят от ел.моторчета така че е напулно нормално да чувате как ви се затварят .. и при стартиране на автомобила да се отварят ... аз съм си правил отпит и в момента в който сложа ключа и завърта ня 1-ва позиция ги чувам как почват да отварят.

R.I.P Landikar
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Първия път когато си изгасих колата чух ужасяващи звуци. Някакъв плъх се беше пъхнал някъде между таблото и двигателя и хрупаше ли хрупаше, кабели ли, маркучи ли или не знам какво. Подивях направо. По-късно разбрах, че има една камара клапани, вентилатори и всякаква там друга джунджурия дето се включва и изключва без да съм и казвал да го прави. А колко бях нервен когато открих, че два-три дена след като съм ги забърсал ония мънички цепнатинки в дясно до врътките за парното пак са събрали тонове прах (добре поне, че не страдам от поленова алергия). На всичкото от горе от там се чува и някакъв странен звук (е поне не е на закусваш гризач). Както и да е, свикнах с тия своеволия на колата. Вече не се дразня от факта, че като затворя вратите в купето продължава да свети, като изгася двигателя в купето светва (човек не може да се целува с гаджето си на спокойствие), като извадя ключа почва някакво цвърчене, като спра на светофар и чистачките спират да се движат, т.е. движат се ама когато те решат. Приех го философски: Абе те гномовете от Мюнхен когато са проектирали тази кола сигурно са си мислели, че така ще ми е по-приятно. С две думи: ако планината не дойде при Мохамед то той ще отиде при нея. Та оставете колата да бръмчи, ручи, хрупа, свети, гасне и т.н. Ако се движи (което е основното и предназначение) значи всичко е наред.

15 мнения
• Страница 1 от 1