Теч на масло! филма свърши :)
Модератор: Технически модератори
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Никакви чукове
Ще я натискаш докато влезе,по горе на трабичката има една планка с дупка кадето се захваща с болт за друга планка.
Така и не каза какв ти е мотора,за да ти покажа схемата и да ме разбареш по лесно.

Така и не каза какв ти е мотора,за да ти покажа схемата и да ме разбареш по лесно.
S_h_e_f_a написа:Никакви чуковеЩе я натискаш докато влезе,по горе на трабичката има една планка с дупка кадето се захваща с болт за друга планка.
Шефе, мотора е М50Б20, схемата в de.bmwfans.info я гледам, ама няма много общо с това, което виждам при мен на колата....дали някой е проявил творчество, дали от BMW са решили да спестят, не знам.
значи тръбата в единият си край влиза в картера, на самата тръба има една степен за О-пръстена. в другият край на тръбата има една заварена планка, с която планка тръбата се стяга (вече не помня към блока ли е или към друга плнка, която пък е закачена за тръбите). значи това, което ме учудва е, че на тази планка, коята е заварена към тръбата, няма само един отвор, който 100% да фиксира положението на тръбата, а е канал, който е около 1 см дълъг. т.е. при това положение, тръбата може да си "ходи" с около 1 см нагоре и надолу преди да я стегнеш и съответно като мериш нивото на маслото ще има разлика.
именно за това ти казвам, че явно си требе чук. аз я вкарвах на ръка, уж натиснах, ама след като тече явно не съм я вкарал както трябва.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Ми и аз се учудих че на планката не е дупка а канал
ама щом немците така са го измислили. Извади я смени О пръстена и се постарай да я вкараш до край.Аз така направих и вече не тече
А нивото на маслото ще разбереш дали е вярно,когато го смениш и налеш точно колкото трябва

А нивото на маслото ще разбереш дали е вярно,когато го смениш и налеш точно колкото трябва

49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4