Една статиика....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 09 Яну 2009, 11:56

Peicho написа:Абе хора, къде летите в облаците, не ви ли минава през ум мисълта, че просто тези 315-340 к.с. са недостатъчни за може двигателя да сигне до ограничител на директна предавка, при условие, че не се се движи по нанадолнище??! Е34 М5 ми е любима кола, но просто няма как да вдигне 300 км/ч. Едно Порше 911 турбо с цели 480 кс. и по -ниско тегло вдига макс 310.
Да се върна с един пример пак към моторите, че там имам по-богат опит с високите скорости. Погледнете този клип, интересното е след 1:40 мин:
http://vbox7.com/play:62f305ad
Когато го гледах за първи път преди 7 год. само си мечтаех за такава машина, а впоследствие успях да си я купя, но това между другото. Естествено, точно същото го пробвах на Плодвивската магистрала, веднага след караулката. Та и на клипа ясно се вижда-прекъсвача на тази машина е на малко след 11000 об/мин ама повече от 10200 на директна не може да качи, демек прави зорлем 305 км/ч и то при условие, че до 270 ускорението е мълниеносно както се вижда от филмчето, а този мотор определено ускорява точно 2 пъти повече от една Е34 М5...

като разбираш толкова трябва да знаеш че при висока скорост килограмите нямат никакво значение, а пък това да сравняваш мотор с кола е нелепо.аз бачкам в сузуки и имам колега с хаябуса и да ти кажа тя си пълни оборотмера и на последна предавка.
според мен не са важни само конете а литровата мошност, която при моторите, а и при поршето не е много.
да не почваме да вадим клипчета от нет'а щото ви казах че там съм гледал алпината с 322км/ч, е39 м5 с 330км/ч, и доста е34ки с по 290км/ч..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 09 Яну 2009, 12:04

golov_bg написа:http://www.youtube.com/watch?v=Pl0yCeY1-PY

Тези младежи са слезли от Скандинавието до Германия специално да пробват колата преди да я "зазимят" (това казват). Не се споменава Лотуса да има тунинг, както не се споменава и противното - че е в напълно оригинално състояние (stock), има една реплика в която казват, че "това е дори с ниско налягане на въздуха", която не е ясно за какво точно се отнася, но е твърде вероятно да е за налягането на турбокомпресорите.

Между другото максималната скорост зависи повече от атмосферните условия - налягане и температура, отколкото от масата на колата... това общо към тематиката, не към цитата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 09 Яну 2009, 13:02

SlipKnoT написа:
Peicho написа:Абе хора, къде летите в облаците, не ви ли минава през ум мисълта, че просто тези 315-340 к.с. са недостатъчни за може двигателя да сигне до ограничител на директна предавка, при условие, че не се се движи по нанадолнище??! Е34 М5 ми е любима кола, но просто няма как да вдигне 300 км/ч. Едно Порше 911 турбо с цели 480 кс. и по -ниско тегло вдига макс 310.
Да се върна с един пример пак към моторите, че там имам по-богат опит с високите скорости. Погледнете този клип, интересното е след 1:40 мин:
http://vbox7.com/play:62f305ad
Когато го гледах за първи път преди 7 год. само си мечтаех за такава машина, а впоследствие успях да си я купя, но това между другото. Естествено, точно същото го пробвах на Плодвивската магистрала, веднага след караулката. Та и на клипа ясно се вижда-прекъсвача на тази машина е на малко след 11000 об/мин ама повече от 10200 на директна не може да качи, демек прави зорлем 305 км/ч и то при условие, че до 270 ускорението е мълниеносно както се вижда от филмчето, а този мотор определено ускорява точно 2 пъти повече от една Е34 М5...

като разбираш толкова трябва да знаеш че при висока скорост килограмите нямат никакво значение, а пък това да сравняваш мотор с кола е нелепо.аз бачкам в сузуки и имам колега с хаябуса и да ти кажа тя си пълни оборотмера и на последна предавка.
според мен не са важни само конете а литровата мошност, която при моторите, а и при поршето не е много.
да не почваме да вадим клипчета от нет'а щото ви казах че там съм гледал алпината с 322км/ч, е39 м5 с 330км/ч, и доста е34ки с по 290км/ч..

Нещо си объркал рейса. Къде съм написал, че сравнявам кола с мотор? Я пак си помисли за литровата мощност, че истината е точно обратната на това, което си написал А за това, че килограмите нямат значение...
Както и да е. Пожелавам ти и 330 да постигнеш с твоята кола.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Яну 2009, 13:08

баси трансмисията,баси силата тоя опел..на 2500об-210км :shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 09 Яну 2009, 13:11

Чакаите сега малко.
Едно е какво показва колата, съвсем друго е в действителност.
Не се дръгнете за едно и също нещо. :D

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 09 Яну 2009, 13:17

не искам да споря, мен ми е ясно че даже и при показания от 290км/ч реалното ще е около 280км/ч. и пак не говоря за моята кола, а за това което съм гледал.имаше едно филмче в тубата на което засичаха точно м5 3.8 с 6 скорости и направи 290, имаха ГПС и сравняваха. първо показаха километража, после показанията на големия борд и после на ГПС'а и разликите бяха точно 10км/ч. на Све колата беше направила 290км/ч по километраж, но тя беше в безупречно състояние + по хубава изпускателна система, а доколкото си спомням и електроника хаман.
мисля също че 3.8 литрова кола може да направи 300км/ч по равен път при благоприятни условия, но пак реалните ще бъдат с -10км/ч или повече.

Предишна

Назад към E34