Свети червена лампа на таблото ТДС автомат
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- veskoignatov71
- Потребител
-
- Кара: по цял ден Volvo FH12
- Мечтае да кара: кола да върви с вода
Свети червена лампа на таблото ТДС автомат
Здравейте колеги.Имам един не може да се каже чак проблем,но още преди 5 месеца когато купих колата ми свети 1 червена лампа на таблото и не изгася.Представлява кръгче заобиколено от прекъснати чарти.Колата е автоматик,но няма проблеми със скоростите.Ето и снимки за по нагледно
- veskoignatov71
- Потребител
-
- veskoignatov71
- Потребител
-
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
лампата е изцяло за накладките , доколкото знам има датчик отпред вляво и отзад вдясно , затова е хубаво да се сменят накладките преди да е светнала лампата , защото ако светне трябва да купуваш и датчик заедно с накладките 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, да точно за това е лампата и ако не прекъсне датчика, се ползват и за следващите накладки
За съжаление при теб няма да стане мисля че бяха около 10-12 лв. тези датчици...

- veskoignatov71
- Потребител
-
много благодаря за съветите.Накладките са добри все още ,но наистина може да е проблем датчика който не съм проверявал
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
veskoignatov71 написа:много благодаря за съветите.Накладките са добри все още ,но наистина може да е проблем датчика който не съм проверявал
Просто ако имаш накладки, най вероятно не са сменили датчиците и затова ти свети...
и за по сигурно просто отвори и също си виж течноста на спирачките дали е на мах.
Весели празници
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Peter Angelov написа:veskoignatov71 написа:много благодаря за съветите.Накладките са добри все още ,но наистина може да е проблем датчика който не съм проверявал
Просто ако имаш накладки, най вероятно не са сменили датчиците и затова ти свети...
и за по сигурно просто отвори и също си виж течноста на спирачките дали е на мах.
Весели празници
Един от двата датчика е замасил по една или друга причина.За нивото на спирачната течност има друга лампа може да я видите като натисните отгоре тапата на казанчето и тя ще светне така хем ще проверите дали датчика там е в ред

9 мнения
• Страница 1 от 1