ВЪПРОС ЗА ДИФ.
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Е чак пък осезаемаtahsinov написа:Бих казал,че осезаемо ще усетиш разлика в ускорението

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей колеги ,успокойте се малко бе - колегата не кара ВАЗ 2101
Тази кутия с която карам аз ,разликата е значително по-голяма от диф 3,46 до 3,15
Колата ми има единствено малко забавяне като включа трета заради принципно големия пад на оборотите на БМВ-тата от втора на трета а аз и с по-дълга трансмисия на всичкото отгоре
Аз смятам ,че разлика ще има ,но няма да умре колата
Има само един много голям и дълъг баир в тази държава ,на който може да се кара и с 280 км/ч (само сила да има разбира се) на който при 4-та скорост (малко по-къса от старата ми 5-та) скороста ми всеки божи път като пътувам за Банско ми пада от 180 км/ч на 175 км/ч а на пета с около 20 км/ч
Смятам ,че стандартната трансмисия е мъка ,изчислявана е явно първо да може да не се превключват предавки за щяло и нещяло , пета предавка от 60 км/ч до максимална скорост ,май са гонили повече комфорт ,но нито двигателя може да се разгърне спокойно ,нито икономия може да има ,нито максимална скорост ,абе пълна глупост за мен лично
Георги Пенчев

Тази кутия с която карам аз ,разликата е значително по-голяма от диф 3,46 до 3,15

Колата ми има единствено малко забавяне като включа трета заради принципно големия пад на оборотите на БМВ-тата от втора на трета а аз и с по-дълга трансмисия на всичкото отгоре

Има само един много голям и дълъг баир в тази държава ,на който може да се кара и с 280 км/ч (само сила да има разбира се) на който при 4-та скорост (малко по-къса от старата ми 5-та) скороста ми всеки божи път като пътувам за Банско ми пада от 180 км/ч на 175 км/ч а на пета с около 20 км/ч

Смятам ,че стандартната трансмисия е мъка ,изчислявана е явно първо да може да не се превключват предавки за щяло и нещяло , пета предавка от 60 км/ч до максимална скорост ,май са гонили повече комфорт ,но нито двигателя може да се разгърне спокойно ,нито икономия може да има ,нито максимална скорост ,абе пълна глупост за мен лично

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 13 Дек 2008, 18:31, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Penchev написа:Ей колеги ,успокойте се малко бе - колегата не кара ВАЗ 2101![]()
Тази кутия с която карам аз ,разликата е значително по-голяма от диф 3,46 до 3,15![]()
Колата ми има единствено малко забавяне като включа трета заради принципно големия пад на оборотите на БМВ-тата от втора на трета а аз и с по-дълга трансмисия на всичкото отгореАз смятам ,че разлика ще има ,но няма да умре колата
![]()
Има само един много голям и дълъг баир в тази държава ,на който може да се кара и с 280 км/ч (само сила да има разбира се) на който при 4-та скорост (малко по-къса от старата ми 5-та) скороста ми всеки божи път като пътувам за Банско ми пада от 180 км/ч на 175 км/ч а на пета с около 20 км/ч![]()
Смятам ,че стандартната трансмисия е мъка ,изчислявана е явно първо да може да не се превключват предавки за щяло и нещяло , пета предавка от 60 км/ч до максимална скорост ,май са гонили повече комфорт ,но нито двигателя може да се разгърне спокойно ,нито икономия може да има ,нито максимална скорост ,абе пълна глупост за мен лично![]()
Георги Пенчев
Колега ти с кой диф. си и каква е скоростната ти кутия ?
- Penchev
- Сватбаря
-
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Penchev написа:3,64 а кутията ми не е ГЕТРАГ 260 а 280/5![]()
Георги Пенчев
Моята е 255 ако не се лъжа това май е стандартна на повечето БМВта
- Penchev
- Сватбаря
-
Ето какви са в общия случай резултатите с моята трансмисия в момента :
3000 мин-1
около 128 км/ч
4000 мин-1
около 168 км/ч
5000 мин-1
около 210 км/ч
6000 мин-1
241 км/1
6400 мин-1
поне 255 км/ч ( на това огромното спускане по новия път в посока Перник от Дупница , километража ми отиде към показателя за изминато разстояние и една нова Е-класа взе да изостава ,шофьора му е станало зле от старото и мръсно комби
)
*Показанията за скорост са на база километража в колата ми ,с GPS-а съм засякал 5 до 6 км/ч разлика ,константна
Ето тук ,да видите 6 км/ч разлика реално - преди 3 седмици в Италия като пътувах за Швейцария (спидометъра ми показва около 158 км/ч а навигацията точно 152 км/ч
Георги Пенчев
3000 мин-1

4000 мин-1

5000 мин-1

6000 мин-1

6400 мин-1

*Показанията за скорост са на база километража в колата ми ,с GPS-а съм засякал 5 до 6 км/ч разлика ,константна

Ето тук ,да видите 6 км/ч разлика реално - преди 3 седмици в Италия като пътувах за Швейцария (спидометъра ми показва около 158 км/ч а навигацията точно 152 км/ч

Георги Пенчев
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
а някой слагал ли е диф от е28 на е34
плъг енд плей ли е
че ми се мотае един 3,9 диф от е28цата
проблеми със захващането и кардана ще има ли 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2