Изтича антифриз в краката ми.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Изтича антифриз в краката ми.
Значи, днес цял ден си играх с въпросната кола и реших да премахна всяко дребно нещо което ме дразни.Та от доста време бях си прескочил клапаните на парното и радиатора поради съмнения че задържат и изчакване на свободно време за да ги оправя и по този начин колата си бачка перфектно.И днес реших да тествам всичко и да си направя промивка на системата и установих че зад дупките на парното(от двигателния отсег към купето) има изтичане на вода.После се светнах че ми е леко влажно там и не е от това че разлях бира преди месец
.Мирисах доста и си беше чист антифриз.
Гледах схеми в реалома и видях че има 2 вида радиатори за моята (м50б20 93г. без клима).Въпроса е и може ли да е от някоя лоша връзка там вътре че гледам има и няква гарнитъра и дръгия ми по важен въпрос е КАК ДА ГО СВАЛЯ ТОЯ РАДИАТОР.
Ако има някой дето знае да каже че зимата иде а не ми се цопка в локвички и не ми се долижа вода постоянно.Даже и ако продава радиатор някой да го дава и да идва до го сменяме с моя
Чудя се също имаше едно нещо дето оправяше течове ама на тая кола нещо в краен случай ще го мисля.

Гледах схеми в реалома и видях че има 2 вида радиатори за моята (м50б20 93г. без клима).Въпроса е и може ли да е от някоя лоша връзка там вътре че гледам има и няква гарнитъра и дръгия ми по важен въпрос е КАК ДА ГО СВАЛЯ ТОЯ РАДИАТОР.
Ако има някой дето знае да каже че зимата иде а не ми се цопка в локвички и не ми се долижа вода постоянно.Даже и ако продава радиатор някой да го дава и да идва до го сменяме с моя

Чудя се също имаше едно нещо дето оправяше течове ама на тая кола нещо в краен случай ще го мисля.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
виж тръбичките дет влизат в радиатора

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Сваляш средната конзола и от там имаш достъп до радиатора. На тръбичките които влизат в радиатора има О-пръстени, които сигурно са се втвърдили или скъсали. Ако не е спукан радиатора сигурно тече от тях. Ако ползваш търсачката на форума ще намериш повече информация.
Сега остава време да си освободя за да го направя.благодарско на всички отзовали се.
Искам и още нещо да питам(малко странично) кръгът който минава през парното, като не съм го пуснал на топло затваря ли се?Щото забелязах че като го съединих(да не минава през клапаните) колата загрява по бавно и поравномерно.
Искам и още нещо да питам(малко странично) кръгът който минава през парното, като не съм го пуснал на топло затваря ли се?Щото забелязах че като го съединих(да не минава през клапаните) колата загрява по бавно и поравномерно.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
Добре разбрах клапаните са за "това".Кое???Трябва ли кръга да е затворен докато загрее, после отваря ли се, защо има 3 маркуча дето влизат към парното а не 2???Търсих с търсачката тез неща не са обяснени.Глава спуках заради неясноти по парното преди време, смятам че е редно да се знаят до най малки подробности тея неща , не са майтап явно.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Gemar написа:Сваляш средната конзола и от там имаш достъп до радиатора. На тръбичките които влизат в радиатора има О-пръстени, които сигурно са се втвърдили или скъсали. Ако не е спукан радиатора сигурно тече от тях. Ако ползваш търсачката на форума ще намериш повече информация.
Проблема не е само в О-пръстените,на моята и гръмнаха въпросните тръбички.като ги свалиш ги огледай добре по надлъните снадки,че матряла слаб май

10 мнения
• Страница 1 от 1