Впечатления от моторно масло OMV 15W40
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Впечатления от моторно масло OMV 15W40
Днес сменихме филтъра и маслото на нашата Е34 520и '90, защото му беше време. Видях, че най-добре е да се сложи истинско масло - кастрол магнетек или валволин, но едва взехме тая кола и едва живеем добре, тъй, че си позволяваме умерени лускове, разбирате как е в малкия град. А пък и е на 14 години кола - бащата избра някакво масло от ОМВ, тяхно си - било универсално - и за дизел и за бензин, 15в40 визкозитет, с някакво означение TF/CD май беше. Въпроса ми е - имал ли е някой опит с такова и ще навреди ли на колата? Можем ли да изкараме поне 5000км с него? Защото на бутилката пише там супер ойл, 10000км, но това е 6-так ан БМВ и ви благодаря ако ме успокоите, че става. Около 4.8 литра сипахме, което уж е нормално.
BMW only!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
aми точно това не съм го пробвал ,но направих грешката да си взема масло от Шел (повече няма да повторя) и не останах много доволен(направо разочарован)....а 4.8 литра не е ли малко за 6 цилиндров в книжката пише че е 6.5 литра???
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Другя път сложи ЕРГ масло "ERG" Аз бях с БМВ оригинално - сега съм с ЕРГ и съм супер доволен. 6.5 лв е литъра но определено е по-добро от оригиналното БМВ наливно дето го продават в ВАЛИ 2000.
Баща ми също сложи ЕРГ след мен а беше с Кастрол Магнетик и също казва ,че е по-добро.
Знам че на Темпо (бензиностанциите) спортните им Корсички ги зареждат с тва масло. Те праят по 12000-13000 оборота тия оси.
Баща ми също сложи ЕРГ след мен а беше с Кастрол Магнетик и също казва ,че е по-добро.
Знам че на Темпо (бензиностанциите) спортните им Корсички ги зареждат с тва масло. Те праят по 12000-13000 оборота тия оси.
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
///M Power написа:....а 4.8 литра не е ли малко за 6 цилиндров в книжката пише че е 6.5 литра???
На мен ми пише 5.75 л и точно толкова погълна ...M50 2.0 24 V двигател

May the BMW force be with you!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Двигателя е 2000 кубика, 6 цилиндъра, 12 клапана. разпитах в чат канала на форума и ме посъветваха между 4.8 и 5 литра да сипя, аз толкова и сипах. Благодаря за съветите, но проблема е, че това ЕРГ не знам къде може да го има във Видин. Е, надявам се, че ОМВ маслото поне да не скапва мотора, пък след 5000-6000км може да имаме пари и да сложи магнетек. Бтв, пръчката за маслото уж беше в норма, но като че ли можеше още да поеме... Не знам.
BMW only!
///M Power написа: направих грешката да си взема масло от Шел
Аз не съм много по темата, ама от Шел и крушка за мигач не бих си купил. Един приятел си смени маслото на алфа ромео 1.3 боксер с Шел което купи на промоция плюс филтър и незнам си кво си и след една седмица му се разтропа мотора и му правихме ремонт. Лагери,сегменти и т.н. Да не разтягаме локуми щото може причината за ремонта да не е в маслото но..

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
дошло му е времето просто.. аз от 20 к карам с масла на Шел ,сега съм с Helix Ultra 5w40 още не ми се е разлопал мотора
Маслата на Шел са не по лоши от другите .. наливайте колкото трябва и сменяйте редовно и нп .. А от маслата на ОМВ имам впечатления на служебния дизел ,карам го с 10w40 ,няма проблеми ... обикновено масло .. а магнатек незнам ко толкоз го хвалите масово е менте и дори и да не е не си струва парите ..

8 мнения
• Страница 1 от 1