Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Каквото и да правиш никога няма да можеш да полираш и обработиш повърхността около болтчетата така добре както ще го направиш ако ги няма. И ще е много по-занимавка, защото ще трябва доста да се заиграваш около тях. Не казвам, че няма да станат добре, просто ако много държиш на детайлите, не съм сигурен, че ще си удовлетворен. 
Другото, което се сетих е - не знам дали болтчетата са боядисани в момента и има ли някакъв лак, но като търкаш около тях с шкурките може да им нараниш покритието, каквото и да е то в момента.
И все пак ако си решил да го правиш си намери отнякъде от тези машинките с приставчиците. Има приставки малки кичета (като второто киче на Wolfcraft), с които ще ти е удобно поне да полираш около болтчетата.

Другото, което се сетих е - не знам дали болтчетата са боядисани в момента и има ли някакъв лак, но като търкаш около тях с шкурките може да им нараниш покритието, каквото и да е то в момента.
И все пак ако си решил да го правиш си намери отнякъде от тези машинките с приставчиците. Има приставки малки кичета (като второто киче на Wolfcraft), с които ще ти е удобно поне да полираш около болтчетата.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Е точно заради детайла си питам
, естественно че ако се хвана скоро няма да ги монтирам . Сега като ги гледам може да пробвам само до правия ъгъл външния лип да лъсна там поне има достъп. Ако то викенда не ги почна ще се правят чак зимата ако още ги имам
. Напълно съм съгласен че времето и врътнята около болтчетата ще е колосална.

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
- Огито Ангелов
- Потребител
-
- Кара: Ниско
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
offtopic
и тези ББСи ли са RT, вече си мисля, че разгадах абревиатурата RT - Really Terrible

иначе си ги освежил супер

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
Искам да ви питам защото взе да ми писва вече. Зимата полирах джантите до огледално, запечатах ги с Poorboys станаха супер и вчера забелязах, че са запонали да избиват едни бели петна все едно са напръскани с нещо, но на мен ми изглежда като някаква корозия. Имам една паста на Нигрин за метали ако ги мина с нея да махна тия петна и после с Wolfcraft-a и наново запечатване дали ще се получи? Съмнява ме, че при запечатването ми куца нещо?

- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Cobb написа:Толкова за тоя сезон, скоро и на колата.![]()
![]()
Колега,тази джанта според мен заслужава цялостно полиране,тя е създадена за това хаахах

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ами и аз така си мислех до скоро, ама нещо напоследък не съм толкова сигурен
блинга нещо почва да ми идва в повече.
Пък и знам ли, почвам да се чудя защо още в завода не са ги полирали ако беше за това създадена
Правя ги черни за да могат малко от малко да изпъкнат смешните липчета, че иначе съвсем се изгубват. За другото лято се надявам да мога да си позволя по-големи липове и тогава вече ще мисля как да изпъкват средите

Пък и знам ли, почвам да се чудя защо още в завода не са ги полирали ако беше за това създадена

Правя ги черни за да могат малко от малко да изпъкнат смешните липчета, че иначе съвсем се изгубват. За другото лято се надявам да мога да си позволя по-големи липове и тогава вече ще мисля как да изпъкват средите

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Той иска да каже, че ще станат бързо, щот са плоски и гладки, а не кат неговите 6-7 викенда нон стоп търкане...
Последна промяна KPETEH на 14 Май 2013, 13:13, променена общо 1 път
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
BManqkW написа:Искам да ви питам защото взе да ми писва вече. Зимата полирах джантите до огледално, запечатах ги с Poorboys станаха супер и вчера забелязах, че са запонали да избиват едни бели петна все едно са напръскани с нещо, но на мен ми изглежда като някаква корозия. Имам една паста на Нигрин за метали ако ги мина с нея да махна тия петна и после с Wolfcraft-a и наново запечатване дали ще се получи? Съмнява ме, че при запечатването ми куца нещо?![]()
Всички много разбират и спорят за тъпни, а никой не може да ми помогне.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Ти па си мноо кисел 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Между неговите 2 мнения(за по-малко от 48 часа) има 3 чужди в които той не получава отговор на въпроса си и той явно вече не може да ни търпи следователно ни определя като личности и окачествява комуникацията ни като тъпа, поради неговите възвишени проблеми и нужди. Засегна ме.
С извинение и пожелания към колегата да получи търсения отговор от потребителите разписали се преди него в темата...
С извинение и пожелания към колегата да получи търсения отговор от потребителите разписали се преди него в темата...
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
BManqkW написа:BManqkW написа:Искам да ви питам защото взе да ми писва вече. Зимата полирах джантите до огледално, запечатах ги с Poorboys станаха супер и вчера забелязах, че са запонали да избиват едни бели петна все едно са напръскани с нещо, но на мен ми изглежда като някаква корозия. Имам една паста на Нигрин за метали ако ги мина с нея да махна тия петна и после с Wolfcraft-a и наново запечатване дали ще се получи? Съмнява ме, че при запечатването ми куца нещо?![]()
Всички много разбират и спорят за тъпни, а никой не може да ми помогне.
Братле, аз бях запечатал ББС-ите с тази розова паста на Пуур Бойс.Цял сезон изкараха ( 6 месеца ) без нито една точка или забележка, като се има на предвид, че колата се кара всеки ден ( прах, дъжд, кал, мивки ... ) Не знам защо ти си имал проблем с тази паста

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3
Не е проблема в пастата явно при запечатката съм объркал нещо. Нямам идея и все пак как някой знае ли как да ги махна тия точки с някаква паста, която да не ги матира много ?