Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Колеги, след като установих, че в Практикер и Бриколаж няма препарата на Pufas за премахване на боя/лак, днес ще проверя на още едно място и ако не намеря, проблем ли ще е на някой колега, който може да закупи въпросното нещо да ми драсне едно лично, да се разберем? От Русе съм, така че става дума за други (близки) градове, къде може да се намери въпросния Pufas Abbeizer.
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Dirty M5 driveR написа:Колеги, след като установих, че в Практикер и Бриколаж няма препарата на Pufas за премахване на боя/лак, днес ще проверя на още едно място и ако не намеря, проблем ли ще е на някой колега, който може да закупи въпросното нещо да ми драсне едно лично, да се разберем? От Русе съм, така че става дума за други (близки) градове, къде може да се намери въпросния Pufas Abbeizer.
Зашо не ползваш Боди 700, нали него хвалят най -много

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Аз лично не съм доволен от Pufas Abbeizer, цялата кутия излях и пак си оплюх брадата...
Боди 700 не съм пробвал, но повечето го препоръчват.
Боди 700 не съм пробвал, но повечето го препоръчват.
- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
При всеки е различно,явно звиси от модела на джантите.На мене Пуфаса ми свърши работа за два комплекта джанти и имам още малко.
- dimitar086
- кандидат ентусиаст
-
колеги незнам къде да питам дано тук да е правилният раздел имам едни ббс ки размерите са 17 ки предни 8ж с ет20 задни ет22,- 9ж много странен модел немога да ги срещна в гугал почнал сам да полирам бордовете . може ли някои да ми каже нещо повече за тях и според вас какъв цвят наи много ще им подхожда в сърцивината
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Има ги ТУК, колега. Водят се Стил 14. Има ги в няколко размера - за Е36- 15-ки и за Е34 и Е32 - 15 и 17 цола.
Цвета всеки си го подбира. На каква кола ще ги слагаш и какъв цвят е тя? Иначе, мисля че и в това сиво си изглеждат добре
, но и с тъмни среди ще са добре.
Цвета всеки си го подбира. На каква кола ще ги слагаш и какъв цвят е тя? Иначе, мисля че и в това сиво си изглеждат добре

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
AVGO написа:
Зашо не ползваш Боди 700, нали него хвалят най -много
Ми защото по магазините ми казват, че не е толкова силен за да падне боята лесно. Трябвало да се чагърта с разни шпакли и чудеса. А Пуфас-а го знам от темата в beemaposrt и там казват, че после едно изплакване и готово. Джантите са ми style 10 ако има значение. Ако body-то наистина върши работа утре да купувам една кутия и да действам.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Колега аз ползвах боди на спрей и свърши работа!Лак боя всичко шупна.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
bmw 318 is написа:Колега аз ползвах боди на спрей и свърши работа!Лак боя всичко шупна.
Ще дойдете на мойто...

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Видях, че няколко колеги са полирали М-паралел 2

(Извинявам се на колегата, че му ползвам снимката)
Как процедирате при полирането им, тъй като е фабрично полирана ?
Също така имам няколко надирания от бордюри, тях как да ги остраня ? Само с едра шкурка или?
Някой стигна ли до извода от къде в Русе да се купи въпросният комплект, че и аз ударих на камък ? В нета го търсих, но пак греда ?
Тъй като вътрешността на джантите ще се боядисва след това, вероятно на прахово, да взема да ги мина целите с Боди-то, ако е необходимо изобщо за бордовете де ?
При махането на гумите, съм забравил да им кажа да махнат винтилите. Нужно ли е да ги връщам на гумаджия да ги махне или се махат лесно
Как и с какво почиствате джантите преди полиране/боядисване ?
...ве цял роман станА...
(Извинявам се на колегата, че му ползвам снимката)
Как процедирате при полирането им, тъй като е фабрично полирана ?
Също така имам няколко надирания от бордюри, тях как да ги остраня ? Само с едра шкурка или?
Някой стигна ли до извода от къде в Русе да се купи въпросният комплект, че и аз ударих на камък ? В нета го търсих, но пак греда ?
Тъй като вътрешността на джантите ще се боядисва след това, вероятно на прахово, да взема да ги мина целите с Боди-то, ако е необходимо изобщо за бордовете де ?
При махането на гумите, съм забравил да им кажа да махнат винтилите. Нужно ли е да ги връщам на гумаджия да ги махне или се махат лесно

Как и с какво почиствате джантите преди полиране/боядисване ?
...ве цял роман станА...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ако са ти гумени вентилите ги режеш с ножа от долната страна. После се слагат нови и така. Има начин да ги измъкнеш и тези здрави, но... не виждам смисъл. На подобни дйанти обаче най-добре си е хубав метален вентил
За комплекта за полиране - и аз не намерих, но и не искам такъв за бормашина, защото при мен спиците са опасно близо до брода, и ще ги закача със сигурност. Ще ползвам машина за изправяне на джанти
Там ще ги въртя и полирам, така че ако някой каже от къде могат да се купят по-обикновени кечета, който просто да притискам с пръсти към бордовете.
И за Body 700 да кажа, че днес си взех, и лака от бордовете го махна много бързо и лесно (само лак имаше, защото са полирани някога). От вътрешната страна къде е боя мацнах стабилно и нищо не стана

За комплекта за полиране - и аз не намерих, но и не искам такъв за бормашина, защото при мен спиците са опасно близо до брода, и ще ги закача със сигурност. Ще ползвам машина за изправяне на джанти

И за Body 700 да кажа, че днес си взех, и лака от бордовете го махна много бързо и лесно (само лак имаше, защото са полирани някога). От вътрешната страна къде е боя мацнах стабилно и нищо не стана

- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Няма в Русе такива животни и така като гледам май само аз съм се запасил.Пратиха ми ги едно време от Плевен когато все още и там ги имаше 

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Dirty M5 driveR написа:Колеги, след като установих, че в Практикер и Бриколаж няма препарата на Pufas за премахване на боя/лак, днес ще проверя на още едно място и ако не намеря, проблем ли ще е на някой колега, който може да закупи въпросното нещо да ми драсне едно лично, да се разберем? От Русе съм, така че става дума за други (близки) градове, къде може да се намери въпросния Pufas Abbeizer.
Препарата го има в баумакс

Последна промяна Maverik на 25 Мар 2013, 17:14, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Свърши то... Ей сега без да искам си мацнах една спица, щото си бях подпрял джаната и тя взе, че се залюля и падна
И джантите в крайна сметка отиват и за боя. Кажете как е по-добре да се направи - да ги дам да им боядисат сърцевините и после да полирам бордове, или обратното?

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Dirty M5 driveR написа:Свърши то... Ей сега без да искам си мацнах една спица, щото си бях подпрял джаната и тя взе, че се залюля и паднаИ джантите в крайна сметка отиват и за боя. Кажете как е по-добре да се направи - да ги дам да им боядисат сърцевините и после да полирам бордове, или обратното?
Шкуриш бордовете до 2000-3000 водно, даваш ги за боя и след това само ги полираш