карета,окачване,трансмисии...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
карета,окачване,трансмисии...
значи станало модерно да се пригаждат части от руски щайги на бмв-та,щот баварските машини мноо се чупят,щот глупавия народ си зема за илядо лева някъв кенеф и почва да ака и се чуди как да спастри някой евро от поддръжка,та в тоя ред на мисли да бъда и аз фешън и питам-карето на кардана мога ли да ги сменя с такова от лада,а отзад да сложа листово окачване от фиат и да запазя дисковите спирачки,също и ск-та кутия ми идва слаба-евентуално от 1600с..
давайте предложения,че събора иде
давайте предложения,че събора иде
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- E30325
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-та гумите да разпищява!!!
- Мечтае да кара: и някоя да го бара
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
ммммда ми пасват почти всички части пасват на Е30, от всички руски коли. Значи аз съм с задни барабани и накладки от Москвич 408 (8-мак), сложил съм си Common Rail от камион Урал, и редуктури от Мадара (220коня без турбото).
А кормилното ми каре е вярно от Лада ама е ново от петица е.
Притискателния диск си го взех от едно катастрофирало Алеко, малко потреперва като тръгвам ама пружините му не са много нови все пак и й повера на комонрейла е ужасеващо интензивен
Притискателния диск си го взех от едно катастрофирало Алеко, малко потреперва като тръгвам ама пружините му не са много нови все пак и й повера на комонрейла е ужасеващо интензивен

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- павката
- старши ентусиаст
-
браво,направо уби тунингистите
сега ще сменявам дренажен ремък,ама ми искат 30 кинта тия лудите,някви идеи от лада 5-а дали няма да стане
сега ще сменявам дренажен ремък,ама ми искат 30 кинта тия лудите,някви идеи от лада 5-а дали няма да стане

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:някви идеи от лада 5-а дали няма да стане
Ами поти съм убеден че ставаше, но гледай да е от мотора 1600, да да ммхм, иначе другите са с по мека гума и не издържат на оборотите не Бмв-то мхмм. Мисля че за да е правилно обтегнат трядва натиска по правата му чакт да е между 14-15 Нутона но не съм сигурен по-добре питай Крали Марко

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
deyan-enchev написа:ммммда ми пасват почти всички части пасват на Е30, от всички руски коли. Значи аз съм с задни барабани и накладки от Москвич 408 (8-мак), сложил съм си Common Rail от камион Урал, и редуктури от Мадара (220коня без турбото).
Мтова ти сериозно ли с Common Rail-a?

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
dancenation написа:Мтова ти сериозно ли с Common Rail-a?
Ами майтапа настрана колеги, но механичната ми помпа чесно казано , мне ммне не не ми харесва и си мисля за инсталация на Common rail, но не съм си намерил читава система още ! Като я направя ще пусна клипче как летя със колата летя... с колата летя. И мисля и турбо да слегам и без това имам един малък охлюв от старата Европа на татко, ама ми липсва главата от 2.4тд иначе ако има съм я направил, даже и перформънс тест съм си уредил в Чехия, чакат ме хората на едно дино там. Мисля обаче да не тествам двигателя с целия му потенциял че ме е страх за вала на динометъра само до 950к.с. издържал, а и въртящия момент на Д24 с Common rail-a и турбото на Европата може да го позахаби.
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
То е вярно че се продават комън рейл системи,даже вчера попаднах на един сайт продавам цялата система ,мисля че беше denso и Бош гледам че предлагат такива системи,ама незнам дали ще си заслужава целия този труд и нерви за почти 20 годишна кола да се слагат такива нови системи,защото парите кооито ще се пръснат човек преспокойно може да си купи кола с комън рейл...
- павката
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:pavlin_e30 написа:някви идеи от лада 5-а дали няма да стане
Ами поти съм убеден че ставаше, но гледай да е от мотора 1600, да да ммхм, иначе другите са с по мека гума и не издържат на оборотите не Бмв-то мхмм. Мисля че за да е правилно обтегнат трядва натиска по правата му чакт да е между 14-15 Нутона но не съм сигурен по-добре питай Крали Марко
нещо ме връткаш,само 1300 са с ремък

иначе комън реал-а от кое поколение ще е,на кви барове
- dancenation
- младши ентусиаст
-
Ето тука на denso предлагат системи комън рейл http://www.globaldensoproducts.com/em/d ... index.html
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Значи pavlin4o верно се опитах да те послъжа за ремака, ма мойта беше с армиран пистов ремък преправяна от сенокосачка на Bugatti, а относно баровете, ми незнам може да са Cosmopolitan или някое от бургаските барчета - Bacardi, жалко че затвориха Orient-a в Хасково.
dancenation ааа бате за momonraila искам да си туря, ма много, аз и без тва съм заделил 3000 бона за реставрация на купето напролет. Аз тая кола неискам да я продавам, и на жената съм казал че лапето ще го уча на нея
. Няма такъв мазохист като фена на Е30 за мене, но поне си заслужава колата. Ма нали знаете нащо е най-хубу.
dancenation ааа бате за momonraila искам да си туря, ма много, аз и без тва съм заделил 3000 бона за реставрация на купето напролет. Аз тая кола неискам да я продавам, и на жената съм казал че лапето ще го уча на нея

- павката
- старши ентусиаст
-
ся дет ме пързаляш,избирай си един от тези барове,не онези за горивото и почваш да ме черпиш...
мортисьра хлопа,задния-кво да турям там,някой да е набивал от друга марка
мортисьра хлопа,задния-кво да турям там,някой да е набивал от друга марка

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мога да добавя към темата, че в бакарди правят добри коктейли
и да заключа ...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
15 мнения
• Страница 1 от 1