Дали бачка правилно термостата?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Дали бачка правилно термостата?
Карах колата около 15-20 мин. от парното духаше топло ,но не много савсем леко топло.Слеснах за да пипна тръбите всички бяха топли с изключение на тази ,която беше много студена!
http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... tatas2.jpg
Та въпроса ми е това нормално ли е или термостата нещо не е в ред,въпреки,че е нов!
Принципно водата знам,че се връща в радиатора на 80 градуса,а тая тръба си беше направо много студена!
http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... tatas2.jpg
Та въпроса ми е това нормално ли е или термостата нещо не е в ред,въпреки,че е нов!

Принципно водата знам,че се връща в радиатора на 80 градуса,а тая тръба си беше направо много студена!

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
RonSuN написа:Заграя си нормално...но незнам дали тая скапана тръба трябва да е така студена![]()
![]()
Ми нормално е в това студено време. Дефакто термостатът ти постоянно отваря и затваря, а водата в големия радиатор изстива бързо. Радвай се!

It's not who You are, it's who You know...
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
logout написа:... термостатът ти постоянно отваря и затваря, а водата в големия радиатор изстива бързо. Радвай се!
По-скоро "кранчето" в термостата стои доста затворено, количеството топла вода, която минава през радиатора е много малко и не може да сгрее целия радиатор. По-важно е датчика и индикатора да са наред - само по тях можем да разберем навреме за евентуална повреда

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

9 мнения
• Страница 1 от 1