Как се сваля кората под задното стъкло?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Как се сваля кората под задното стъкло?
Искам да слагам едни колони...ама нали съм си индианец
Как се сваля кората под задното стъкло, над задната седалка или както там я разбирате, сещате се за коя става дума?

BMW only!
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Сваляш облегалката на задната седалка, махаш пластмасите откъдето излизат коланите и си готов.

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ей сега отивам до гаража да пробам, че хич не съм конструктивен
едит: Току-що я свалих, благодаря ти Radichev, било е елементарно! Сега остава да я режа кората, колкото и да не ми се ще

едит: Току-що я свалих, благодаря ти Radichev, било е елементарно! Сега остава да я режа кората, колкото и да не ми се ще

BMW only!
По принцип - махаш задната седалка - облегалката само де (повдигаш я и тя пада) дърпаш пластмасите за коланите и си сваляш кората.
При мен понеже обаче е яко къстъм - летви от един дърт гардероб и на баба ми старата рогозка въпросната кора - излиза кат и набием един ъпъркът през багажника
ПС: съветвам те ако ще слагаш колони да не почваш да я режеш преди ТОЧНО да си си очертал размера - не друго, но аз понеже не го направих - така се сдобих с новата си къстъм кора
При мен понеже обаче е яко къстъм - летви от един дърт гардероб и на баба ми старата рогозка въпросната кора - излиза кат и набием един ъпъркът през багажника

ПС: съветвам те ако ще слагаш колони да не почваш да я режеш преди ТОЧНО да си си очертал размера - не друго, но аз понеже не го направих - така се сдобих с новата си къстъм кора

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Аз рязането и чертежа, както и другите финни работи по колата ги оставям на баща ми, тъй като е шофъор от доста преди аз да се родя и е доста по-напред от мен с материала. Аз върша само черната работа - развивам болтове, мъкна части, инструменти, тормозя ви вас за информация и така. Иначе мислех да си взема някаква друга кора, готова с колони на нея, но се отказах - ще си направя тази, пък после ако нещо ми хрумне ще си търся друга здрава кора.
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Аз го измислих за мен си - колоните са лепнати за ламарината (чрез огромния си магнит), а трябва само по дупка отгоре да стърчат през кората. Иначе Рекаро-то е при тапицер, сега си го чакам и съм решил да рециклирам здраво 

BMW only!
- Radichev
- младши ентусиаст
-
Колега загледй я внимателно и ще видиш, че отдолу си е очертана и прорязана кората за 13см колони. При това ако си намериш хубави говорители и плеър ти гарантирам, че ще останеш очарован от звука!
Моят съвет е първо да преслушаш различни говорители от приятели и тогава да решиш окончателно, защото акустиката в е30(за стандартните говорители) е изчислена изключително добре и свири превъзходно.
Успех!
Моят съвет е първо да преслушаш различни говорители от приятели и тогава да решиш окончателно, защото акустиката в е30(за стандартните говорители) е изчислена изключително добре и свири превъзходно.
Успех!

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря още веднъж за полезния съвет, доста мислени коли излязоха това, аз имах подозрения, че някои Е30-ки са излизали заводски с говорители и отзад, а моята има планирано място, но не са сложени (понеже е 316 все пак). Дано тези колони, които имам да паснат на мястото, не са огромни, не са и малки. Просто баща ми ги дава от Е34-ката и аз реших да не хвърлям пари за други, а да ги сложа тях, свирят много мощно.
едит: Пак се връщам от гаража и си викам "ей тия немци мислят доста като правят коли", защото наистина има очертания за колони на кората, за съжаление обаче моите са малко по-големи в диаметър. Ще се опитам да ги разменя с някой пич за по-малки, а и явно не е идеята да сложиш силни колони, а да нагодиш акустиката. Интересно с какви ли колони са Е30-ките от завода - Blaupunkt, Grundig ?
едит: Пак се връщам от гаража и си викам "ей тия немци мислят доста като правят коли", защото наистина има очертания за колони на кората, за съжаление обаче моите са малко по-големи в диаметър. Ще се опитам да ги разменя с някой пич за по-малки, а и явно не е идеята да сложиш силни колони, а да нагодиш акустиката. Интересно с какви ли колони са Е30-ките от завода - Blaupunkt, Grundig ?
Последна промяна amd на 31 Юли 2007, 17:07, променена общо 1 път
BMW only!
- Radichev
- младши ентусиаст
-
amd написа:за съжаление обаче моите са малко по-големи в диаметър. Ще се опитам да ги разменя с някой пич за по-малки, а и явно не е идеята да сложиш силни колони, а да нагодиш акустиката. Интересно с какви ли колони са Е30-ките от завода - Blaupunkt, Grundig ?
На е34 са 16см, а на е30 13см. По отношение на марката често се срещат NOKIA говорители, но не робувай на марки, а по-скоро подбери най-подходящия за теб модел.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Aleks написа:аз дори и кора нямам

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2