Зареждането! Неговата м....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Зареждането! Неговата м....

Мнение от logout » 27 Фев 2007, 10:21

Паля си тая сутрин, всичко точно. След 10 километра радиото както си работеше и хоп, изключи. Странно! Оставих малката на градина и кога да запаля - едвам-едвам върти. Вдигам капака - зеленичкото на акумулатора не свети :( Давам на контакт, само лампата за маслото и тая за накладките светят. Викам си, крушката в таблото се прецака и ся нямам зареждане. Все пак запалих, изключих всички консуматори, отворих прозореца, че всичко се запоти и леко-леко към офиса (дееее.а и задръстванията тая сутрин :evil: ). Пристигнах, и угасих. Дадох на контакт и о, чудо, всички лампи светнаха, включително и тая за зареждането. Запалих пак. Угасих. Дадох на контакт, пак старата песен - свети само тая на маслото и тая за накладките. Премерих акумулатора - 11,90 V :( . Запалих и пак премерих - 11,40 и почна да пада :evil: Ама как се прее.а точно днеска, неговата семка. Дайте някакви съвети, че довечера трябва и да се прибирам, а най-лошото е, че трябва и децата да взимам - иначе го зае.вам по трасето и си хващам такси... Деее.а :evil:

Ся отивам да разбутам бушоните да видя, дано е от тях нещо, ма едва ли...
It's not who You are, it's who You know...

Потребител
Аватар

Мнение от CONSUL » 27 Фев 2007, 11:33

преди месец ми се случи абсолютно същото.
На контакт не светеше лампата за акумулатора а тази за накладките светеше и при контакт.ABS лампата мигаше и след запалване на двигателя веднага светваше,без дори да съм потеглил.помислих че проблема е в клеми по таблото.понякога след рестартиране на двигателя всичко се оправяше.Така карах 3 дни и на 4 -тия отивайки на работа чистачките започнаха да се движат като "умрели".на паркинга на бачкането колата угасна тотално.след пауза от 5-10мин.отново запали без проблем,но първата ми работа бе да тръгна към близкия "жичкаджия"
Резултатът:реле -регулатор на алтернатора със износени четки,затова понякога при рестарт проблема изчезваше(четките зацепват и дават контакт)
Релето+труд=60лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 27 Фев 2007, 11:48

Дам, нещо по халтернатора ще да е. Ей сега бях при колата, проверих бушоните, всичко е ОК. Боднах една 4-та, дадох на контакт и побутнах, та да може ремъка да завърти алтернатора. Лампите светнаха, но като побутнах още малко, пак угаснаха. Възможно ли е да са само четките, или ще трябва там всичкото да се сменя... И колко време трае ремонтът? Дайте жичкаджия близо до Студентски град... А в Юве-то ако отида (на Симеоновско), дали ще има кой да го оправи бързо? :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C82 » 27 Фев 2007, 13:13

купи си релето с четките смяната е елементарна на 2 болчета се държи за алтернатора ;)
Изображение
http://www.vbox7.com/play:ad4f615a - на батко играчката :twisted:

Потребител
Аватар

Мнение от CONSUL » 27 Фев 2007, 13:20

C82 написа:купи си релето с четките смяната е елементарна на 2 болчета се държи за алтернатора ;)
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Фев 2007, 13:28

Не може ли да смени само четките :confused:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nick » 27 Фев 2007, 13:46

Може разбира се, не по-малко елементарна процедура е.

Отвиваш това което държи четките от алтернатора, с поялник сваляш старите четки, взимаш едната в джоба в магазина и купуваш същия размер (около 3 и нещо лв. струваха като купувах миналата година). После по обратния път, запояваш новите четки, слагаш обратно джаджата на алтернатора и си готов.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 27 Фев 2007, 15:30

Такаааа, току-що се връщам от ремонт. Пораженията са били по-сериозни - колектор, лагерче, някакъв диоден блок, четки... не знам си какво. Човека вика: "Аз знам защо си го прее.ал. Много караш!" :mhihi: Каза, че от високите обороти съм му разкатал фамилията (щото не е било първа младост). Каза също, че сега мога пак да го пържа и да го тествам колкото си искам. :mhihi: Написа ми и гаранция 6 месеца. Скромната сума за всичко (+сваляне и качване) 91 лв. Може и соленичко да е, но аз съм доволен, защото за по-малко от 2 часа (заедно с разкарването из тия задръствания) всичко пак е ОК и сега ще си джиткам спокойно. А в Юве взеха да ми обясняват, че тая работа до довечера в никакъв случай не може да стане :mhihi:

Между другото за тоя майстор съм чувал, че рекламации при него няма ;) Ма търсех някой наблизо, че от Студ. град до Раковска... я камилата, я камиларя.

П.П. Ама не е истина в това време как се кара без чистачки и без парно. А по светофарите съм стоял на ръчна, да не хабя тоците..., че иначе загивах направо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C82 » 28 Фев 2007, 0:18

еми за 91 лева ако ми дадеш и аз ще ти дам 6 месеца гаранция и щях да те омагиосвам 2 часа ... иначе лагерчето и релето с четките щеше 25 кинта да ти се върже някъде :mhihi: а иначе не знам кое точно е остаряло че да се прецака от високите обороти може да е лагерчето :mhihi: дано за тая сума ти е сменил поне двете лагерчета
Изображение
http://www.vbox7.com/play:ad4f615a - на батко играчката :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 28 Фев 2007, 1:44

Ми... да ти кажа, видях колектора, беше бая надран. И някакви шайби пластмасови имаше, дето бяха станали на дреб. Той дядо ми цял живот само с такива работи се знаимава (стартери, алтернатори, въобще ел. инсталации по автомобили), но ми е доста далеч... Пък и когато колата трябва да ти се ремонтира в рамките на 1 час, и не ти се налага да сваляш, да ходиш, да носиш, да мъкнеш обратно, да монтираш, тогава парите не са кой-знае колко много. Да не говориме, ако се налага да се мъкна из магазините за чарколяци, та да си го отремонтирам сам...

Назад към E30