Въпрос за гумички
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- marty979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 и A3
- Мечтае да кара: Е90
Въпрос за гумички
Реших да закарам колата при един "майстор" да ми смени гумичките на клапаните.Човечеца искренно ми отговори че досега не е сменял на БМВ и изказа хипотеза че трябва да сваля цялата глава и после да съм я карал на фреза????
Въпроса ми е трябва ли да се сваля цялата глава или не.
Ако е не можете ли да ми дадете някаква последователност на действията при смяната на гумичките.
Купето ми е е30 мотора М40 316i 91година
Въпроса ми е трябва ли да се сваля цялата глава или не.
Ако е не можете ли да ми дадете някаква последователност на действията при смяната на гумичките.

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
Re: Въпрос за гумички
Аз незнам за такава операция на М40 единствено на М10 е малко зор че е с кавали и се избиват назад към купето а пък то "пречи" демек......
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- marty979
- кандидат ентусиаст
-
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Да ти кажа честно, май разправията е голяма. В смисъл, че на М40 трябва да разглобиш всичко отпреде, да свалиш ремъка, да свалиш зъбното колело на разпределителния вал и да свалиш вала. После не знам, но то к'во остана, само няколко болта и сваляш главата. Демек за едната смяна на гумички сменяш задължително гарнитури и ангренажния ремък (дори да е на няколко хиляди, поне така пише в ръководствата). А и доколкото знам, не е зле главата като се свали да се пилне лекичко - поне така съм чувал, че го правят по сервизите (това за частта с фрезата). Така че май за нищо не те е излъгал.
It's not who You are, it's who You know...
- marty979
- кандидат ентусиаст
-
- Гост
-
Мдааа значи главата се сваля но не е голяма галимацията ако майстора знае какво прави но не е задължително да сменяш ангренажа
За гарнитурите зависи дали са се втвърдили или не. Ако са твърди ще трябва да ги смениш тази на капака е около 20лв (хубавата) за другата незнам.
За фрезата не ми го препоръчаха защото главата беше ОК и нямаше нужда да я пиля. Но при смяната на гумичките почисти и тръбичката която смазва вала на ултразвук. Няма да повярваш какви боклуци излязоха от там и ТЯ беше причината за всички проблеми
Смисъл че ако я отваряш защото трака може въобще да не е от гумички а от липсата на смазване
Поне при нас бе от това
Но ако е тракала дълго време може да е прецакан вала
а това вече е много лошо
Успех и дано минеш с малкото зло 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
каква е логиката да трака заради гумичките
?
колко пари ти взеха и къде в бургас го прави това ?

колко пари ти взеха и къде в бургас го прави това ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Гост
-
Ние не я отваряхме за гумички а защото тракаше.Колегата спомена гумички и затова му писах
. Гумичките бяха здрави проблема е надран вал поради несмазване. А несмазването идва от запушването точно на тази скапана тръбичка
. Правихме я на 5ти километър в "сервиза на БМВ" тоест при тукашния гуру Митко
.Излезе 100лв (с масло,филтър,гарнитура и компютърна диагностика)
Моя съвет към всички М40 е ако започнат да тракат да почистят тази тръбичка за да не стигнат до по-големи поражения

Моя съвет към всички М40 е ако започнат да тракат да почистят тази тръбичка за да не стигнат до по-големи поражения
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ясно, мерси... тия дни ще поседя в бургас и може да направя една профилактика или някой старт, знае ли човек 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- marty979
- кандидат ентусиаст
-
Ще опиша проблема ми малко по отчетливо
Значи при палене то е ясно че всички тракат докато напълни маслото.Но примерно след 1,2 минути всичко се успокойло и мотора работи тихо.Да ама пак след 10мин почва това тракане.Отварям капака и се чува ясно и отчетливо от първите клапани.
Качвам се пак на колата, малко засилка, махам контакта за 5,6 сек. и пала на скорост и всичко е тихо.Или пък докато се движи,примерно на 5та натискам съединителя до половината и тракането утихва.Много странно ще си кажете ама факт, и за мене си е загадка.
Затова се насочих към гумичките на клапаните.Давайте мнения ако имате идея.Thanks!
Значи при палене то е ясно че всички тракат докато напълни маслото.Но примерно след 1,2 минути всичко се успокойло и мотора работи тихо.Да ама пак след 10мин почва това тракане.Отварям капака и се чува ясно и отчетливо от първите клапани.
Качвам се пак на колата, малко засилка, махам контакта за 5,6 сек. и пала на скорост и всичко е тихо.Или пък докато се движи,примерно на 5та натискам съединителя до половината и тракането утихва.Много странно ще си кажете ама факт, и за мене си е загадка.
Затова се насочих към гумичките на клапаните.Давайте мнения ако имате идея.Thanks!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Kakто го описваш си стигнал до момента в който трябва да направиш прословутия ремонт на М40,а то се състои в смяна на разпределителния вал и повдигачите.
Гумичките няма да те спасят.
Гумички на клапаните могат да допринесат за по голям харч на масло ,а като се удървят много почва да пуши като варбург.
Но нямат общо с тракането на клапаните
Гумичките няма да те спасят.
Гумички на клапаните могат да допринесат за по голям харч на масло ,а като се удървят много почва да пуши като варбург.
Но нямат общо с тракането на клапаните

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3