Зумер за фаровете
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Зумер за фаровете
Някой направи ли го и по важното някой ще ми го направили в колата
Писна ми да ми пада акомулатора от тъпите фарове

Писна ми да ми пада акомулатора от тъпите фарове

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Аз обмислям варианта да си ги направя направо с ключа да се пускат ама се не ми остава време
, кога ли и на мен ще ми падне акомулатора 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
В практикер ли беше, в бриколаж ли беше, абе има готови зумери, даже във форума се писа по въпроса. ПОЛЗВАЙТЕ търсачката 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не се е затрила темата.
Има си я в направи си сам Дилян е обяснявал нещо,но аз устанах с впечатление.че не е доизкусурено така,че

Има си я в направи си сам Дилян е обяснявал нещо,но аз устанах с впечатление.че не е доизкусурено така,че

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
dagema написа:Аз имам една идея за автоматично включване и изключване на фаровете при запален двигател, се включват след изгасване на двигателя и те изгасват, това се прави с 1 ценер диод на 13волта и 1 реле което дасе включва от ценера и( съответно да вкл. фаровете и да ги изключва)
Те фаровете и без това не светят при неработещ двигател. Проблемът е габаритите.... Тука при мен един колега в момента изтипосва една схемичка.... Идеята е наистина фаровете да се палят и гасят автоматично според това дали двигателят работи.... (при мен фаровете работят и на контакт, при изгасен мотор, иначе само габарити). Обаче сме го замислили габаритите и те да гаснат автоматично след някакъв период от време (минута-две). Пък като палиш, да се включват автоматично....
Бе аз с реленца мога, ама електрониката малко ми куца и не съм много на ТИ с нея. Мога да организирам логиката, но не са ми ясни стойностите

It's not who You are, it's who You know...
ето схемата
начин на работа е връзвасе към + и - на акумолатора, напрежението е под 13влт. и ралето няма да се включи след запалване на двигателя алтернатора подава нарежение по-голямо от стйноста на ценер диода 13.2влт. ( 13.5- 14.4влт.) диода ще пропусне напрежение към релето и то ще сработи а контакта на релето връзвате фаровете това всеки го знае

начин на работа е връзвасе към + и - на акумолатора, напрежението е под 13влт. и ралето няма да се включи след запалване на двигателя алтернатора подава нарежение по-голямо от стйноста на ценер диода 13.2влт. ( 13.5- 14.4влт.) диода ще пропусне напрежение към релето и то ще сработи а контакта на релето връзвате фаровете това всеки го знае

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Re: Зумер за фаровете
vld написа:Някой направи ли го и по важното някой ще ми го направили в колата![]()
Писна ми да ми пада акомулатора от тъпите фарове![]()
![]()
![]()
Старата ми Е30-ка имаше зумер и беше вързан с"+" от копчето за фарове а" -"от ключето за пускане на плафоните това в колонката пред вратата и зумера писва само когато остане на фарове и тръгнеш да излизаш

Смятам че връзването е елементарно и всеки може да го направи

за това с ценера пробвано ли е?
аз имам замисал с реле време което се захранва при контакт и след време според настройки се включва.то командва реле за касите и направо габарити(през диод).целта на диода е при обикновенно включване на габарити да не трагнат касите!и така ключовете за светлините изобщо не влиаят!остава подрробноста ако платката не сработи да не си мислим че сме на фарове,за това моге на нормално затворениа контатк да се закачи зумер които да свири докато се включат фаровете!
аз имам замисал с реле време което се захранва при контакт и след време според настройки се включва.то командва реле за касите и направо габарити(през диод).целта на диода е при обикновенно включване на габарити да не трагнат касите!и така ключовете за светлините изобщо не влиаят!остава подрробноста ако платката не сработи да не си мислим че сме на фарове,за това моге на нормално затворениа контатк да се закачи зумер които да свири докато се включат фаровете!
BMW forever

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
GEORGIEV написа:...зумер и беше вързан с"+" от копчето за фарове а" -"от ключето за пускане на плафоните това в колонката пред вратата и зумера писва само когато остане на фарове и тръгнеш да излизаш...
Аз така го направих, само дето взех директно от кутията на алармата минуса, демек която и врата да се отвори, зумера си свири. Малко глупаво, но е важно, че фаровете вече не се забравят пуснати...

ЕДИТ:
Нинам защо, но когато е на паркинг светлини (независимо дали са леви или десни) и отворя вратата зумера пак свири. На какво се дължи това, при положение, че за да пуснеш паркинг светлините копчето за фаровете трябва да е на позиция 0

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3