Какво мислите за конверсия от автоматик на ръчни скорости...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Какво мислите за конверсия от автоматик на ръчни скорости...

Мнение от Дилян Пенчев » 21 Сеп 2006, 20:32

Има ли проблеми при трансплантацията на цял мотор със ръчни скорости в кола която е била с автоматик? Педалите лесно ли се монтират? Има ли някви други спънки?

Айде ако има някой който да го е правил да свирне... Яворе ти си тука дай малко жокер че намерих много читава Е30-ка автомат обаче :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 21 Сеп 2006, 22:27

Диляне,
видях темата преди няколко часа и рекох да си затрая, щото такава конверсия не съм правил. Ма като гледам че реакция няма, ще споделя каквото знам че е различно, от опита ми с автоматик и ръчка (нищо че най-вероятно и сам се сещаш за тия работи):

1. Педалите мисля че са най-тегавия момент. Ще трябва да смениш педала на спирачките (щото на автоматиците е прекалено 'широк') и да сложиш вляво педал на съединителя, комплект с главната помпа на съединителя и прилежащите й маркучи от съда и до помпата на кутията.

2. Съда за спирачна течност ще трябва да се смени - освен ако няма начин на оригиналния съд на автоматика да вържеш маркуча към главната помпа.

3. Кардана е твърде вероятно да е друг, макар че не съм сигурен.

4. Ключето за светлините за заден ход едва ли ще е проблем.

5. Автоматиците имат една блокировка, която не позволява на стартера да върти освен ако не си на P или N; Не мисля че ще е трудна за шунтиране.

Мисля, че направиш ли педалите, другото (имайки предвид какви трансплантации имаш в досието си досега :mhihi:) ще ти е лесно.

Иначе хубавото на автоматиците BMW е, че повечето от тях не са виждали "служба" на каквато се радват "нормалните" Е30-ки

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Сеп 2006, 23:14

stenly написа:Иначе хубавото на автоматиците BMW е, че повечето от тях не са виждали "служба" на каквато се радват "нормалните" Е30-ки

Той Дилян ако я докопа не само че ще си навакса пропуснатата служба, ми и нанагорно ше и дойде :D
По темата - не знам :confused:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Сеп 2006, 23:34

А верно защо като (дано) я вземе да и разкатая фамилията - да я скъса от каране, ама палене нон-стоп, много грубо докато блокира и кутията, и мотора (особено ако е М40). Пък после да си прави трансплантацията :lol: МЕжду другото - ще се радвам да вземе човека някаква кола, че наистина обедня форума откъм матриал за зяпане :P По темате не знам нищо за съжаление :uups:
BMW only!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Сеп 2006, 0:09

amd написа:А верно защо като (дано) я вземе да и разкатая фамилията - да я скъса от каране, ама палене нон-стоп, много грубо докато блокира и кутията, и мотора (особено ако е М40). Пък после да си прави трансплантацията :lol: МЕжду другото - ще се радвам да вземе човека някаква кола, че наистина обедня форума откъм матриал за зяпане :P По темате не знам нищо за съжаление :uups:

Една добра причина да не го прави е, че като се опитваш да се правиш на спортен с Е30 автоматик, е много вероятно да я усучеш около някой стълб, преди да вземеш здравето на мотора.

И второ - ако свали мотора и скоростната докато (и ако) са читави (вместо да прави гореописаните простотии с тях), може да им вземе някакви смислени пари.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 22 Сеп 2006, 1:31

Педали имам няколко комплекта :mhihi: Казанчета за спирачна течност също :mhihi: Абе дано всичко мине като хората ще пусна снимков матрял пък после ще му мислиме с трансплантацийте :lol: Белким до другия събор успея да я направя :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Сеп 2006, 1:33

Колата е много читава и направо са ни са се подпалили чивиите :twisted: Трансплантациите,шунтовете и тем подобните "операции" са "ни" в кръвта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дали нещо по реда на трансплантацията не се пропуска :?:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 22 Сеп 2006, 1:45

Четох току що за още някаква разлика, автоматиците нямали някакъв лагер отзад на кардана: Pilotlager. Не знам за кой става въпрос ма се надявам да не е голяма грижа :?:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Сеп 2006, 9:59

Едва ли ще му е проблем кардана или какво то и да било при положение ,че има още едно БМВ от което да прехвърли всичко.
Както Sony казва тия коли са като лего само подреждаж правлино сглобката ;)
Не вярвам да е правено отделно купе за автоматика,че да има някаква разлика или да липсва нещо като дупка за педала на съединителя примерно.
Според мен ако си намерил читаво купе го взимай и я почвай при наличието на повече свободно време за месец би трябвало да си готов.Имайки в предвид,че имаш всичко необходимо и няма да търсиш нещо (да чакаш евентуална доставка и тн.)
Успех в начинанието :!:
Може ли да идвам да помагам и да гледам ако нямаш нужда от помощ в неделите :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 22 Сеп 2006, 11:45

На БМВ автоматик нямам опит,но на Опел сме разглабяли и там вместо маховик на кол. вал има дебела ламарина и няма набит лагер в коляновия вал за първичния вал на ск. кутия.Да не е и тук така че става сложно.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Сеп 2006, 11:47

Бате той си сменя мотора+скорости+диф + +++
Всичко от старото му БМВ отива в новото а от автомата с какъвто и да е мотор всичко ще отиде на части ;)
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 22 Сеп 2006, 11:52

Така е аз няма да ползвам мотора от колата ми ще слагам всичко ;)

По принцип нужда от помощ нямам за момента, няма да правя каквото и да било преди зимата :idea:
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 22 Сеп 2006, 14:39

Само аз ли съм тук фен на автоматите ве :mhihi: С какво е под капака тази Е30-ка? Може и да измислим нещо,а-у,трампа :roll:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 22 Сеп 2006, 14:42

Аз да избързам да се абонирам - мене ще ме земеш да се уча там покрай теб, че вианги ми е било мерак да се въргалям в маслото, особено ако е Е30:) Ще ти подавам...хмм ключове, ей такива неща. То и да не щеш аз съм близо, така, че :lol: Иначе я издай тайната - евентуалното БМВ, сега да не е 318 автоматик троен стоп? любопитство :uups:
BMW only!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 22 Сеп 2006, 16:12

valentino написа:На БМВ автоматик нямам опит,но на Опел сме разглабяли и там вместо маховик на кол. вал има дебела ламарина и няма набит лагер в коляновия вал за първичния вал на ск. кутия.Да не е и тук така че става сложно.

"Driveplate" се казва по чуждоземски тая ламарина дето автоматиците я имат вместо маховик.

NeoPrint написа:Само аз ли съм тук фен на автоматите ве :mhihi:

И аз и аз :D

Следваща

Назад към E30