Ако някой ще сменя задни накладки...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Ако някой ще сменя задни накладки...

Мнение от Митко Ганчев » 04 Сеп 2006, 19:08

Или ако по друга причина си отваря задните спирачки и е с барабани, айде да щракне една снимчица на механизма за автоматочното регулиране :help: . При мен явно някой е сглобил нещо грешно и ми изпушва главата вече ама не мога да го уцеля как трябва да е... В нета има снимки ама никъде не се вижда ясно:( Искам да видя как е сглобена системата с тая гайка за регулирането. Мерси предварително ако някой се сети;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Сеп 2006, 20:10

кое те притеснява точно там? снимай твоето да видим... моите преди две седмици ги отварях ама не ми се отваря пак ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 04 Сеп 2006, 20:25

Ауу това е много добра идея, ще го снимам пък някой може да разпознае проблема;) Днеска няма как да стане, щото брат ми отива с колата на работа ама утре ще ги щракна..вече за 10ти път ги отварям :mhihi: Става въпрос за механизма който регулира разстоянието от феродото до барабана, той е една гайка която би трябвало да се върти само в посока затягане. При мен обаче постепенно се разхлабва и задните спирачки ми отслабват и все ги отварям да ги стягам...все едно че карам Балканче :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 04 Сеп 2006, 23:17

аз също скоро отжарях моитено не съм се заглеждал особенно.ако не са лъжа този саморегулираш механизам оказва основно роля върху ръчната спирачка,но на тази гаика коиато казвасх триабва да има една пластинка която позлоява само отвариане (тоест разтягане на разтоианието при изнованв)осжвен тя да я счупена или не на място.за друго не се сестам
BMW forever
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 05 Сеп 2006, 13:36

georgikrastevbmw316i написа:ако не са лъжа този саморегулираш механизам оказва основно роля върху ръчната спирачка

лъжеш се

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2006, 14:24

stenly написа:
georgikrastevbmw316i написа:ако не са лъжа този саморегулираш механизам оказва основно роля върху ръчната спирачка

лъжеш се

Обоснови се щот и според мен играе роля :winky:

Ето и нещо интересно, така няма да се налага да снимате :D

http://dl.bmworg.ru/book/haynes/3&5_09.pdf
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 05 Сеп 2006, 14:43

ge_a написа:
stenly написа:

лъжеш се

Обоснови се щот и според мен играе роля :winky:

И тая роля играе, но не само.
Ако контриращия механизъм е out след отпускане на педала на спирачката, яката пружина дето хваща долните краища на накладките ги събира и ги отдалечава от повърхността на барабана. Така при следващото натискане на спирачката вместо спирачките да почат да хващат след минимален ход на педала/буталото на master brake cylinder-a, се получава един по-голям празен ход, за да се обере луфта м/у накладките и барабана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 05 Сеп 2006, 14:50

Точно такъв е ефекта и при мен! Горе долу като на картинките в Хайнес изглежда и при мен ама щото не е много ясно, все пак ще го щракна да го погледнете...
Изображение

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 05 Сеп 2006, 15:04

stenly написа:

лъжеш се

Ти се лъжеш :idea:

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2006, 15:13

Mitko19 написа:Точно такъв е ефекта и при мен! Горе долу като на картинките в Хайнес изглежда и при мен ама щото не е много ясно, все пак ще го щракна да го погледнете...

А каква е вероятноста тази пластина дет държи въпросната гяка да я мяма и за това вилицата ти да се събира ?
При мен поне е лесно щот гайката до така степен е ръждясала, че я слагам на менгемето и въртя с водопроводен ключ :mhihi:
На всеки 10к км си отварям барабаните зада го обирам този луфт ръчно :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 05 Сеп 2006, 15:36

ge_a написа:
Mitko19 написа:Точно такъв е ефекта и при мен! Горе долу като на картинките в Хайнес изглежда и при мен ама щото не е много ясно, все пак ще го щракна да го погледнете...

А каква е вероятноста тази пластина дет държи въпросната гяка да я мяма и за това вилицата ти да се събира ?
При мен поне е лесно щот гайката до така степен е ръждясала, че я слагам на менгемето и въртя с водопроводен ключ :mhihi:
На всеки 10к км си отварям барабаните зада го обирам този луфт ръчно :winky:

Ами там си е пластината, и ужким си задържа ама...току що отварях и снимах, сега ще кача. Което ме изненада е че в едното колело в системата имаше много прах от феродо и накладките са някак си надрани. Това е станало от вчера до днеска. Или едната съм я стегнал много и е задържала или леко съм ги разместил и се трият на нови места? Едва ли са много стегнати щоо май не държат много добре:( Писна ми ей! Вече ги разглобявам по бързо от механик от формула едно :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 05 Сеп 2006, 15:48

Ето и снимките:
1. Механизма на дясното колело
2. Механизма на лявото колело
3. "надраните" накладки"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 05 Сеп 2006, 15:50

Аз не разбирам от барабаните ама като гледам колко ги мъчите... напрао зимай едни носачи с дискове и пляскай с ръце :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 05 Сеп 2006, 15:54

Дилян Пенчев написа:Аз не разбирам от барабаните ама като гледам колко ги мъчите... напрао зимай едни носачи с дискове и пляскай с ръце :idea:

Бе те двете машинки са 30 Евро в БМВ, питах вчера...ама нали съм стиснат затова се тормозя:) Вчера разбрах че колата по принцип била измислена да върви, а в последствие страхливците измислили и спирачки! :roll:
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2006, 17:54

Mitko19 написа:Вчера разбрах че колата по принцип била измислена да върви, а в последствие страхливците измислили и спирачки! :roll:

Тва ме разби, направо не моа да се сдържа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе по темата, така като гледам всичко ти е нормално! Това за което се сещам в момента е дали случайно нямаш ръб на самия барабан, който да ти пречи да натегнеш достатъчно вилицата, и за тва като квараш барабана нямаш хубави спирачки, това е за което се сещам :winky:
Изображение

Следваща

Назад към E30