Въпрос за BMW на старо
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за BMW на старо
Здравейте, наскоро открих вашия форум и последните няколко дни го чета с интерес. Първо - искам да кажа, че според мен сте свършили отлична работа и да ви благодаря за това, което научих до момента (а то никак не е малко като се има предвид, че не знам нищо
)
Та въпроса ми е - наскоро карах BMW-то на един приятел - 318i ако не се лъжа е Е30 (старичко - '91 от тези които наричат троен стоп). Направи ми впечатление, че колата е много маневрена реагира страхотно и стои на пътя жестоко. Въпроса ми е - горе долу за колко може да се намери такава кола, която да е сносна (да не дам повече пари за ремонт от колкото за колата), какви са основните неща за които трябва да се гледа, когато се взима и какво точно мога да очаквам. Ако може да ми кажете нещо повече за разновидностите и разликите между годините на производство, ще съм благодарен.
Вярвам, че тук е правилното место да задам въпросите си и се надявам, че не съм казал нещо особено глупаво и се извинявам предварително ако съм го направил.

Та въпроса ми е - наскоро карах BMW-то на един приятел - 318i ако не се лъжа е Е30 (старичко - '91 от тези които наричат троен стоп). Направи ми впечатление, че колата е много маневрена реагира страхотно и стои на пътя жестоко. Въпроса ми е - горе долу за колко може да се намери такава кола, която да е сносна (да не дам повече пари за ремонт от колкото за колата), какви са основните неща за които трябва да се гледа, когато се взима и какво точно мога да очаквам. Ако може да ми кажете нещо повече за разновидностите и разликите между годините на производство, ще съм благодарен.
Вярвам, че тук е правилното место да задам въпросите си и се надявам, че не съм казал нещо особено глупаво и се извинявам предварително ако съм го направил.
Няколко теми по надолу:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37460
И един полезен раздел:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=29
Надявам се поне малко да съм бил полезен
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37460
И един полезен раздел:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=29
Надявам се поне малко да съм бил полезен

Човек може да живее без храна 1месец,без вода 1ден, без въздух 1минута, а без акъл-цял живот.
За читаво приготви 5-6 К, че и нагоре, та да стане перфектно. Ма много зависи...
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
ехее вие не сте на тая планета бе? То за толко Е36
По mobile.bg гледам разни по 2500-3000 лева, изглеждат доста прилично? Айде да се вманиачи човек да сложи яки джантета, музика - повече от 4000 лева ми се струва nonsense! Говорим за 316-318 със стандартно окачване в добро техническо състояние, без удари и т.н. Ако иска "бегачка" с шест цилиндров или винтилов мотор, спортно окачване и нечовешки вид сигурно ще стигне гореспоменатат от теб сума, ама чак пък толкоз пари да даде човек...странно 

BMW only!
Много благодаря на bluue за точните препратки, също и на amd за малкото светлина относно въпроса с парите. Та идеята ми е - не искам някоя страшна вентилирана или 6цилиндрова "бегачка" - мисля с 1.6 или 1.8 ще ми е добре, тъй като си давам сметка, че не съм особено опитен шофъор, а и имайки предвид практически никаквия ми опит с коли със задно предаване - мисля че най-много някоя беля да направя с по мощна кола.
Искам да задам още един въпрос - значи има ли някой сервиз в който мога да отида да направят пълна диагностика на колата преди да съм я взел, така че да имам представа поне относително колко пари трябва да се дават допълнително след като я купя. Знам, че попринцип е добре да се провери геометрията на купето, което едва ли мога да направя сам, за разлика от останалото описано. Ясно е, че няма да взема кола която да не може да се разбере каква е, но имам желание да я погледне професионалист.
В момента видях една 320i която изглежда прекрасно и продавача и иска 4.5к - мисля да я взема ако намеря някакво место където може да и се направи диагностика.
Още искам да попитам - какъв разход на гориво мога да очаквам от 320i тъй като тази която мисля дали да взема няма газ а тъй или иначе аз не мисля да слагам, та малко ме притеснява да не си взема кола, която да не мога в последствие да храня.
Благодаря предварително.
Искам да задам още един въпрос - значи има ли някой сервиз в който мога да отида да направят пълна диагностика на колата преди да съм я взел, така че да имам представа поне относително колко пари трябва да се дават допълнително след като я купя. Знам, че попринцип е добре да се провери геометрията на купето, което едва ли мога да направя сам, за разлика от останалото описано. Ясно е, че няма да взема кола която да не може да се разбере каква е, но имам желание да я погледне професионалист.
В момента видях една 320i която изглежда прекрасно и продавача и иска 4.5к - мисля да я взема ако намеря някакво место където може да и се направи диагностика.
Още искам да попитам - какъв разход на гориво мога да очаквам от 320i тъй като тази която мисля дали да взема няма газ а тъй или иначе аз не мисля да слагам, та малко ме притеснява да не си взема кола, която да не мога в последствие да храня.
Благодаря предварително.
saarak написа:В момента видях една 320i която изглежда прекрасно и продавача и иска 4.5к - мисля да я взема ако намеря някакво место където може да и се направи диагностика.
За E30 320i за 4.5 k e добре да е почти перфектна (никакви сериозни забележки), че и с поне 2-3 екстри от изброените: ABS, хидравлика на волана, климатик, ел. стъкла, централно.
Иначе добре си се ориентирал - по-добре повече пари в началото за Е30-ка която почти няма забележки, отколкото после да пълниш бездънни дупки. Но пак ти казвам - 320-ка за 4.5 к е редно да е перфект-на и с екстрички.
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
svetoslavned написа:Разхода в градски условия ще е не по малко от 12-14л при нормално каране.
Тва за 318 - ката или за 320 - ката, щот иначе един мармот завиваше в станиол ..........

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Хубаво - това добре. Отказах се тъй или иначе от това 320i личеше, че са му сменяни предния калник и вратата, пък и бронята седеше видимо под ъгъл което ми беше достатъчно. Другото нещо което питах - къде може да се направи пълна диагностика на автомобила, тъй че ако има нещо което аз да не видя (много вероятно) да ми го покаже човек дето туй си му е работата.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за тез пари 4500 имаше Е36ца(по новото купе ако не им знаеш означенията) 318 да се продава тук във форума ,според мен по си струва
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36723
взимай я докато я дават на тая цена ,плюс е че е на човек от форума ,и я е поддържал прилично
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36723
взимай я докато я дават на тая цена ,плюс е че е на човек от форума ,и я е поддържал прилично
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Съжалявам за спама, просто да вмъкна - ей това са уникални фенове - може да си купи новото купе, но си взима Е30!
Не сте хора!

BMW only!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
amd написа:Съжалявам за спама, просто да вмъкна - ей това са уникални фенове - може да си купи новото купе, но си взима Е30!Не сте хора!
А не бе !!! Все още се намират хора които знаят къде е истината, Е30

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Ами ... аз просто казах кое повече ми харесва и като се има предвид, че не съм никакъв капацитет в областта мнението ми не е много меродавно, но за сметка на това по горния пост ме кара да мисля, че е правилно.
Както и да, е горното не отговаря на въпроса ми освен външния вид разликите между Е30 и Е36 какви са, защото едва ли е само това.
Освен това, живо ме интересува каде може и горе долу за какви пари да се направи диагностика от професионалист, тъй като както споменах съм доста бос в тия неща и определено имам нужда от помощ ... но това предполагам вече сами сте го разбрали.
Както и да, е горното не отговаря на въпроса ми освен външния вид разликите между Е30 и Е36 какви са, защото едва ли е само това.
Освен това, живо ме интересува каде може и горе долу за какви пари да се направи диагностика от професионалист, тъй като както споменах съм доста бос в тия неща и определено имам нужда от помощ ... но това предполагам вече сами сте го разбрали.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
saarak написа:Ами ... аз просто казах кое повече ми харесва и като се има предвид, че не съм никакъв капацитет в областта мнението ми не е много меродавно, но за сметка на това по горния пост ме кара да мисля, че е правилно.
Разликата м/у Е36 и Е30 е огромна и трудно ще се 'разкаже' по форума. Има хиляди технически и конструктивни разлики, но основното е усещането на колата при каране и возене. В Е36 усещанията са доста по-притъпени и е в пъти по комфортно - по тихо, по-меко вози, салона е по-съвременен и т.н. Но за сметка на това в Е30 си е доста по ХАРД, някак си обратната връзка е по-силна

Най-добре намери някой да те повози и за 5мин сам ще откриеш разликата.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2