Гърнето ми реве за пенсия
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Гърнето ми реве за пенсия
В няколко мнения вече споменавам, че гърнето ми здраво реве. Ама какво реве, то направо се е избушило цялото и се клати, паднало е почти до земята, та ако някъде се откъсне съвсем, няма да ми липсва особено
.
Ходих вчера при едно майсторче, и той ме посъветва да си взема гърне за Алеко, той щял да го приспособи. 18 лева струва. Каза, че ще изкара година. Споменах му за Крафт - мнението му е, че там гърнетата карат най-много 2 години, ако колата се използва редовно. Което за високата цена не ме урежда.
Предложи ми, ако искам, за към 100-ина лева да ми сложи читаво гърне на .... Валкер май-беше или нещо от сорта - доста дебел каталог имат. Ама се оказа, че фирмата не внася точно моя модел - предположението му беше, че вероятно са много скъпи и не се харчат.
Та, общо-взето, дайте съвети, че до няколко дена трябва да го оправя. Дразни ме вече и не е интересно... а и е тъпо колата да реве и да не върви толкова, колкото звукът предполага - все едно глист се набира на буца
Склонен съм да похарча и повече пари, но да знам, че примерно в следващите 3 години няма да го мисля.

Ходих вчера при едно майсторче, и той ме посъветва да си взема гърне за Алеко, той щял да го приспособи. 18 лева струва. Каза, че ще изкара година. Споменах му за Крафт - мнението му е, че там гърнетата карат най-много 2 години, ако колата се използва редовно. Което за високата цена не ме урежда.
Предложи ми, ако искам, за към 100-ина лева да ми сложи читаво гърне на .... Валкер май-беше или нещо от сорта - доста дебел каталог имат. Ама се оказа, че фирмата не внася точно моя модел - предположението му беше, че вероятно са много скъпи и не се харчат.
Та, общо-взето, дайте съвети, че до няколко дена трябва да го оправя. Дразни ме вече и не е интересно... а и е тъпо колата да реве и да не върви толкова, колкото звукът предполага - все едно глист се набира на буца

Склонен съм да похарча и повече пари, но да знам, че примерно в следващите 3 години няма да го мисля.
It's not who You are, it's who You know...
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Нали ти беше фена на БМВ "пълен оригинал"
Как ти се струва тогава гърнето от Алеко, въпреки че струва 18лв? Следващата стъпка е карбуратор от лада, един таксиджия много ми ги хвалеше, вика откакто го сложих забраих от де се отваря капака
М/у другото и аз карам от бая време без гърнета и е крайно време да ги направя ама съм се ориентирал към нещо по перформанс и къстъм

Как ти се струва тогава гърнето от Алеко, въпреки че струва 18лв? Следващата стъпка е карбуратор от лада, един таксиджия много ми ги хвалеше, вика откакто го сложих забраих от де се отваря капака

М/у другото и аз карам от бая време без гърнета и е крайно време да ги направя ама съм се ориентирал към нещо по перформанс и къстъм

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- logout
- старши ентусиаст
-
b2 написа:Нали ти беше фена на БМВ "пълен оригинал"![]()
Как ти се струва тогава гърнето от Алеко, въпреки че струва 18лв? Следващата стъпка е карбуратор от лада ...
Абе аз че съм фен на оригинала, фен съм, ама там ставаше въпрос за външен вид, което си е различно от техническата част на автомобила...
И пак казвам, ако някоя читава фирма за гърнета с дебел каталог може да ми достави гърне точно за моя модел и е на сносна цена, ще го взема.
А иначе като пазарувам части, гледам да са на читави фирми: Mahle, Boge, Lemforder и т.н., така че мойта кола трудно ще стане на Москвич или Лада в скоро време

А понеже гърнетата са си леко като консуматив, та затова искам мнение дали си заслужава да се изръся некви по-големи кинти, или да карам с нещо евтино.
Гърнето е важно, снасяй дебелите пачки.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Абе и там е дебелина, ама ще те оправят. Междинен вариант М-комплект. По-евтино, ама и по-тъпо. Зависи колко държиш на гърнето. Аз не мога да си правя експерименти (освен да уголемявам) и компромиси с ауспуховата система, щото съм с турбо, ама за атмосферен двигател има некви допуски за простотийки.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
За предишното ми Е21 323 съм купувал средно гърне от "Дару кар",а след като изгоря си купих "Walker".Обаче "Walker" не смятам да купувам повече през живота си-не съм доволен.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
От проверени хора чувам много добри отзиви за някакви полски гърнета,май нещо като "polmostrow" бяха....
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
аз пък имам оригинално кат за твойто само че е свалено от Е36 316 и е здраво 

BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
logout, сравнението с глиста и буцата беше изключително находчиво! и аз бях така до преди една седмица, смених го ама не стана много по тихо, само дето пърпоренето изчезна. Взех BOSAL за 120 Евро мамка му 

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
- logout
- старши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите. Не уточних обаче, че искам колата да ми е тиха. Ако нещо ще реве, това трябва да е двигателят
. Ама звукът да е от повер, а не от износен вал
. Миналата есен имаше една дупчица на гърнето, запушиха ми я, но ми казаха, че напролет трябва да взимам ново гърне - било тръгнало цялото. Само че до късна пролет, та и до ранно лято, колата си беше много тиха (изключваме лопането на повдигачите). Не ми трябват спортни изпълнения и никелирани муфи.
Благодаря и за предложенията втора употреба - само ми кажете дали са тихи тия гърнета, може и да да се възползвам...
А тия АСПО-то, тихи ли са?

Благодаря и за предложенията втора употреба - само ми кажете дали са тихи тия гърнета, може и да да се възползвам...
А тия АСПО-то, тихи ли са?
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2