Задни пружини Е30М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Задни пружини Е30М40
Привет колеги!
Моля за съвет!
Дали е възможно да се подменят задните пружини на Е30М40 троен стоп?
Ако да, от кой модел мога да ползвам. В момента задницата е клекнала и предполагам че е от пружините защото скоро сменях амортесьори.
Виждал съм Е30ки на които задниците стоят малко по- високо и предполагам това се постига с пружините или пък не?!
Ще съм много благодарен за съвет и споделяне на опит.
Поздрави
Радо
Моля за съвет!
Дали е възможно да се подменят задните пружини на Е30М40 троен стоп?
Ако да, от кой модел мога да ползвам. В момента задницата е клекнала и предполагам че е от пружините защото скоро сменях амортесьори.
Виждал съм Е30ки на които задниците стоят малко по- високо и предполагам това се постига с пружините или пък не?!
Ще съм много благодарен за съвет и споделяне на опит.
Поздрави
Радо
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Re: Задни пружини Е30М40
Привет!
Благодаря ти за бързия отгоор!
Не че не искам да сложа нови, напротив към този вариант съм се насочил. Но видях няколко Е30 ки които стояха леко по- високо от нормалното и ми стана интересно дали се постига с пружините или с тампони. Бих искл да те питам ако знаеш дали е възможно да се сложат и доскови спирачки на задното окачване. Нещо не ми хресва как спира с тези барабани и малко ме е страх че спира по- бавно.
Съответно това ще бъде ли свързано със смяна на окачване и т.н.
Ако отговорите са да знаеш ли някой който го е правил и с какви чаркове т.е. от какъв модел баварка
Благодаря ти!
Благодаря ти за бързия отгоор!
Не че не искам да сложа нови, напротив към този вариант съм се насочил. Но видях няколко Е30 ки които стояха леко по- високо от нормалното и ми стана интересно дали се постига с пружините или с тампони. Бих искл да те питам ако знаеш дали е възможно да се сложат и доскови спирачки на задното окачване. Нещо не ми хресва как спира с тези барабани и малко ме е страх че спира по- бавно.
Съответно това ще бъде ли свързано със смяна на окачване и т.н.
Ако отговорите са да знаеш ли някой който го е правил и с какви чаркове т.е. от какъв модел баварка
Благодаря ти!
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
На първо време виж дали ти е останало феродо по задните спирачки и пробвай да си натегнеш жилата на ръчната. Също няма да е лошо да сложиш отпред някои маркови накладки. Ако пак не ти харесва как спира значи почваш да търсиш носачи от Е30 със дискове
и ще ти трябват също така и жилата на ръчната от донора.

Благодаря за отговора и за съвета!
Сложих нови пружини и рециклирах спирачките и сега е супер. Много Благодаря!
Поздрави!
Радо
Сложих нови пружини и рециклирах спирачките и сега е супер. Много Благодаря!
Поздрави!
Радо
5 мнения
• Страница 1 от 1