Датчик износване на накладки
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- dichodichev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ-та
Датчик износване на накладки
Тъй като не намерих подобна тема искам да напиша решението на следния проблем.
Датчика за накладките беше заминал.Лампата на таблото светеше.При подмяна с нов датчик лампата продължи да свети.При мен има датчик само на предни дискове.Първо започнах с проверка на инсталацията.Изненадващо за този старец като нова.Остана само таблото с уредите.Свалих го и намерих ,че проблема е в него.Имаше избомбени 2х резистора по около 470 ома.Те не отчитаха съпротивление.При проверка на цветовете им установих тяхното съпротивление.След подмяната им лампата изгасна.За проверка опрях кабелите на датчика на маса и лампата светна.Целия ремонт коства 10 ст. като бюджет.
Датчика за накладките беше заминал.Лампата на таблото светеше.При подмяна с нов датчик лампата продължи да свети.При мен има датчик само на предни дискове.Първо започнах с проверка на инсталацията.Изненадващо за този старец като нова.Остана само таблото с уредите.Свалих го и намерих ,че проблема е в него.Имаше избомбени 2х резистора по около 470 ома.Те не отчитаха съпротивление.При проверка на цветовете им установих тяхното съпротивление.След подмяната им лампата изгасна.За проверка опрях кабелите на датчика на маса и лампата светна.Целия ремонт коства 10 ст. като бюджет.
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Re: Датчик износване на накладки
имаш и отзад но са на диагонал...преден ляв заден десен...
doctoragsxr написа:имаш и отзад но са на диагонал...преден ляв заден десен...
Само ако са дискове отзад
- dichodichev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ-та
При мен е с барабани.Имам само пусната инсталация до отзад,която завършва до под задната седалка.Там двата кабела са свързани с джъмпер.Очаква се букса с кабел,ако има дискове.Първоначално мислех,че е инсталацията ,понеже минава през левия праг.В последствие разбрах,че е таблото.
4 мнения
• Страница 1 от 1