Нов месец - нова мизерия

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Нов месец - нова мизерия

Мнение от stenly » 03 Юли 2006, 19:51

В събота късен следобед бях събрал предницата на колата - бях сменил един шарнир, един накрайник, тампоните и рейката.
Регулирам сходимостта на око - май я затворих повече от необходимото но карай - нали ше ходи на реглаж. Паркирам я пред блока и забелязвам - задна дясна гума спукана - айде помпане, айде на вулканизатор и паркирам пред блока - героите са уморени.
Такааа.
В неделя сутринта си седя пред блока, щото реглажаджиите не работят.
Междувременно, четейки "книжките" в неделя, забелязвам че съм преебал концепцията, като центрирах рейката, така че да има по равен брой обороти в двете посоки - то се очаквало шоферското колело да завива 41 градуса, пък дясното - 35.
Пфу, мамка му!
Ама има логика - по лесно да правиш обратен завой (наляво) и по-лесно да се вмъкваш при успоредно паркиране.
Значи ще трябва да разкачам каретата и да презацепвам рейката към волана и пак да въртя накрайниците и ... така.
Днес подхождам към колата с тези мисли на ум ... изглежда ме чака още половин ден в канала ... влизам, пъхам ключа, съединител, опа! кракът ми пропада; къде ми е съединителя? :mhihi:
Кой издъни работата да го е** master или slave цилиндъра?
Мокета в шоферските крака е сух, докато под най-ниската част на кожуха на скоростната има остатъци от локвичка. Върха! Що не се случи докато беше на канала?! Шибвам вратата и се обаждам на жена ми (и тя е малко отпуска): "Абе то времето ми се струва че ше се оправя, дали пък да не отидем на басейна (б.а. за Белчин Баня става въпрос)?"

Забелязвали ли сте понякога, как дребните ядове ви изнервят повече, как дразнят перфекционистичната ви страна, защото изглежда, че те са последната дребна пречка всичко да "заспи" или да е "на шест", докато като ти се струпат повече проблемацийки на главата, вече махаш с ръка и с едно звучно "е*** съм му майката" сваляш товара от плещите.

А сега въпрос към клуба на знаещите :mhihi:
Къде продават рем. комплекти за помпата?
Верно ли е предположението ми, че ако си намериш рем. комплект можеш да си я оправиш сам?
Ако е грешно - къде ремонтират помпи?
Диляне - от тебе най-вече очаквам жокер, щото преди месец-два ми се похвали на екото, че ти е ремонтирана помпата

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Юли 2006, 19:58

Долната помпа на всички БМВта е еднаква поне на старите де тея дет си ги караме :mhihi: иначе нова по магазините струва 40лв аз скоро купувах. Аз ти препоръчвам да си купиш нова.
Помпи ремонтиран "НАСТЕВИ" ще ти струва 5-8лв ако са само гумичките.
Намират се в пряка на ул.Цар Симеон???
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 03 Юли 2006, 20:07

madpetio написа:Долната помпа на всички БМВта е еднаква поне на старите де тея дет си ги караме :mhihi: иначе нова по магазините струва 40лв аз скоро купувах. Аз ти препоръчвам да си купиш нова.

А ше препоръчаш ли откъде?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Юли 2006, 20:26

Ми аз купувам от един магазин на Раковска. Между Сливница и Козлодуй в един стар блок отдолу.Частите са на ФЕБИ
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 03 Юли 2006, 21:49

Приятелю ти май се виде в приключение напоследък ;)
За помпата само нова минах по тоя път щото после пак щте има тема. Малко повече парички сега но после мирна душица. И аз ако знаеш с какво се занимавам в момента но щте пусна една обяснителна темичка ;) А магазинчето на Раковска е на далаверка и аз от там пазарувам понякога.
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Мнение от Gecallica » 03 Юли 2006, 23:49

Колега мисля, че мога да помогна с по-евинка помпа. Верно италианска е, но пък досега оплаквания от тях съм нямал. И Сами още не се е оплакал от тази, която монтира на седмицата :mhihi:

П.П. Ако имаш интерес драсни едно Л.С. да не дразним положението ;)
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Нов месец - нова мизерия

Мнение от presley » 06 Юли 2006, 0:59

Според мен пари на вятъра не трябва да се хвърлят!Отиваш в някой магазин за автобоклуци и си взимаш комплект гумички за помпата.После разглабяш твоята бавно и спокойно и по същия начин си нареждаш новите гумички!Монтираш я на мястото и и наливаш спир.течност,като пропката за обезвъздушаване на помпата е развита,докато протече отдоло през нея,стягаш пропката и си готов!Всичко става за половин час и караш!
Успех!

Назад към E30