ПРОБЛЕМ .....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПРОБЛЕМ .....
проблема е следния при потегляне когато отпускам педала на съединителя има леко притрисане и незнам от какво е
зна4и смених висящ лагер преди 3 месеца и гумените карета и пак няма разлика съществена пак си го има този проблем и незнам какво да правя даите идея от какво може да е ...

зна4и смених висящ лагер преди 3 месеца и гумените карета и пак няма разлика съществена пак си го има този проблем и незнам какво да правя даите идея от какво може да е ...

jba jbu jbadu jmuc bajuu
Защо не погледнеш тампоните на двигателя? До колкото знам проверява се, като един гледа мотора, а този, който кара се опитва да тръгне на първа скорост и дръпната ръчна спирачка. Тогава мотора се опитва да се завърти и ако има скъсан или разхлабен тампон се вижда. Аз съм чул, че и това може да е причина за претрисането на колата при тръгване.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: ПРОБЛЕМ .....
GOGY написа:проблема е следния при потегляне когато отпускам педала на съединителя има леко притрисане и незнам от какво е![]()
зна4и смених висящ лагер преди 3 месеца и гумените карета и пак няма разлика съществена пак си го има този проблем и незнам какво да правя даите идея от какво може да е ...![]()
И предполагам се засилва ,когато висиш в някое задръстване тръгнеш,спреш и така по продължително

Ако е така най-вероятно проблема ти е в съединителя.
Твърд ли ти е педала?Ако да

не несе засилва а и от съединителя неможе да е щото и тои е на 10хил. км и миналата седмица като сваляхме скоростите го прегледахме и него и нищо тампоните на двг. и те са ОК оба4е има и един 6ум които идва отзаде от към дифа маи на4и като пусна по рязко педала и има едно похлопване ... 

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- vld
- Старши ентусиаст
-
GOGY написа:не несе засилва а и от съединителя неможе да е щото и тои е на 10хил. км и миналата седмица като сваляхме скоростите го прегледахме и него и нищо тампоните на двг. и те са ОК оба4е има и един 6ум които идва отзаде от към дифа маи на4и като пусна по рязко педала и има едно похлопване ...
Това похлопване ако го чъваш и когато спираш,може да са тампони на заден мост.
А съединителят не е задължително да е стар за да тресе.
Има един семеринг на коляновия вал ,който като протече и омазва съединителя и почва да тресе при отделяне.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- vld
- Старши ентусиаст
-
GOGY написа:е добре този семеринг го смених миналата седмица , 4е ми изби и наистина като свалихме скоростите изте4е малко масло оба4е в такъв слу4аи проблема как да го ре6а ....![]()
Решението е да смениш феродовия диск ,ако е бил омазан ама щом е протекъл семеринга .
Просто няма от какво друго да е тресенето при тръгване освен от това

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
А какво си сменил? Само феродов диск или цял комплект?

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ако е сменил всичко не би трябвало да има каквито и да било грижи.
Ако не го е запалил след това естествено
Като гледам неговата е с М20 там няма гумено тампон на маховика така че,остава единствен вариант да са му набутали менте.
Ако не го е запалил след това естествено

Като гледам неговата е с М20 там няма гумено тампон на маховика така че,остава единствен вариант да са му набутали менте.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Ако е сменил само феродовия диск - със сигурност е от Съединителя!
Ако му е текъл семеринга на коляновия вал - пак е почти сигурно че е от съединителя!
Щото то му трябва съвсем малко масълце и като пропие и ще го праи
Ако му е текъл семеринга на коляновия вал - пак е почти сигурно че е от съединителя!
Щото то му трябва съвсем малко масълце и като пропие и ще го праи

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
Предполагам най-удачно е да се свали скоростната кутия и да се види!
И най-малки признаци на масло да има Дилян каза как влияе то.
Притискателя може да се измие хубаво и да се смени само феродовия.
Не вярвам някой като си сменя съединителя да сменя само феродовия ,като изключим такива случаи.Но все си мисля че този семеринг трябва да се сменява задължително при сваля не на скорости,за да не създава ядове!
И най-малки признаци на масло да има Дилян каза как влияе то.
Притискателя може да се измие хубаво и да се смени само феродовия.
Не вярвам някой като си сменя съединителя да сменя само феродовия ,като изключим такива случаи.Но все си мисля че този семеринг трябва да се сменява задължително при сваля не на скорости,за да не създава ядове!
абе съединителя е немски "саш " пи6е на него ...
а ина4е е сменян целия съединител по думите на стария собственик ма колко е верно само тои си знае но нали това ви казвам , 4е като свалихме скоростите има6е малко масло но не бе6е омазано ни6то бе6е се стекло по кожуха ли е и аз незнам как се казва то4но ...
и това е а ина4е като ги огледахме и махожика и притискатела и феродовия са доста добри ох...
ми добре мерси на си4ки за съветите пък като разбера от какво е 6е споделям ...

jba jbu jbadu jmuc bajuu
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2